I Stockholm: Gamla Stan

Oioi. Denne delen av Stockholm var like fortryllende som jeg hadde trodd. Da Jonasflotte og jeg var på svipptur til Sveriges hovedstad, satte vi av en hel formiddag til Gamla Stan. Det angret vi ikke på! Vi fikk sol, etter flere dager med regn og snø, og kunne utforske i solbriller og behagelig tempo. Den lille øya er en egen eventyrverden!

Med høye, gamle bygårder og trange, brostensbelagte gater…

…og med smug og smutthull som fører i alle retninger…

…og med glade farger og små torg og fine skilt over alt.

I tillegg til utallige turistfeller, som overprisede, liksom-tradisjonelle kaffebarer og souvenirbutikker med trehester og stygge strikkegensere, fant vi noen alterntive og interessante forretninger. Som Serieboden!

En knøttliten og fullstendig overfylt liten hule, som man finner om man velger riktig sidegate og går en trapp ned fra bakkenivå. Plutselig er man omringet av grell pynt og tegneserier fra alle tidsepoker og verdenshjørner.

Serier fra gulv til tak! Et riktig Eldorado med sær utsmykning og søte Disney-blader…

 

…og fulle sesonger med pocketbøker, slik jeg drømte om som liten…

…og et ekstra lite rom med salgsvarer i. Døren inn dit var laget av papp, og ble åpnet ved at innehaveren trakk i en snor som gikk langs taket. En liten gutt var fra seg av begeistring over den magiske døren.

Jeg var ganske ekstatisk, jeg også. Hei, speil-smile-Synne!

Vi fant også en annen godbit, midt i turist-tråkket. Hvem hadde trodd at Gamla Stan skulle ha så mye å tilby to glade nerder på påskeferie? Jeg så dragen først, og deretter hva den representerte: Science fiction bokhandeln!

Der inne sto det folk og diskuterte detaljer fra Star Wars-filmer, og andre spilte rollespill, og utvalget fantasylitteratur var overveldende. Da trives jeg godt, hoho! Dessuten var lokalet en underlig blanding av flott og freaky. De hadde for eksempel både en lysekrone og en alien hengende i taket. Morsomt og kontrastfylt!

Vi tittet litt og ruslet videre. Forbi blant annet staselige statuer og gigantiske lommeur.

Resten av Stockholm har også mye sjarm, men ingen del av byen har like mye sjel!

Noen hadde valgt å gi uttrykk for sin kjærlighet på en hvit vegg.

Håper jeg kan besøke Stockholm igjen om ikke så altfor lenge!

Reklamer

13 tanker på “I Stockholm: Gamla Stan

  1. Jeg elsker slike gamle bydeler! Det er så mye fint og koselig! Og rett som det er kommer man over en butikk, en kafé eller noe annet spennende som man ikke finner andre steder :)

    Liker

  2. veldig hyggelig presentasjon pa gamle sentrum gate,med vegger fargede hus: ser ut, fa av dem, i min lille byen"Perpignan"( men ,med spansk styl).sann jeg har elsket de gamle stein og skilt. pass opp nar du smilte, ved siden av B.D"Hergé"(kolonialism tenkt henne;ikke legg i jern!!).. oi, jeg reist mye i hammer land! bruno

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.