Faunalørdag

…og frilørdag. Jeg har altså ikke gått med post i dag, slik jeg vanligvis gjør; jeg har sovet til ni og stått opp til snø.

Den perfekte starten på dagen, vil jeg si! Særlig når man kan ta seg tid til å lese ved frokostbordet og dessuten drikke morgenkaffen fra en av sine favorittkopper, som ble kjøpt i Praha i 2010…

 
…og som har den lille muldvarpen på, min yndling fra oppveksten.

Etter frokost tok jeg på meg en varm genser og et skjørt som min mor sydde da hun var på min alder…

…for jeg skulle ut og treffe en annen av mine yndlinger, nemlig Jonasflotte. Det er hyggelig å tilbringe tid med ham på frilørdager! Vi gikk til botanisk hage, for der er det pent og fredelig både sommer og vinter…

…og der finnes trær med hull som er store nok til å gjemme seg i…

…og der kan man besøke flere spennende samlinger som hører inn under Naturhistorisk museum.

Vi valgte oss zoologisk museum, klare for fauna. Utenfor sto Visdommens ugle og hilste oss velkommen…

…og inne var det brede marmortrapper og fascinerende skapninger allerede i foajéen, slik man kunne håpe.

Vi ruslet rundt blant glassmontere med fingeravtrykk på utsiden og alskens spennende skapninger på innsiden…

…og lærte rare ting som at skater legger eggene sine i noe som ligner på en teppepose…

…og beskuet gauper og gjedder og pingviner og pinnsvin og slanger og sommerfugler om hverandre.

Jeg hadde håpet å få se en dodo, fordi jeg husker den underlige fuglen så godt fra Disneyfilmen Alice i Eventyrland. Da Jonas fortalte meg at den arten offisielt er utdødd, ble jeg oppriktig trist. Den har visst vært borte i flere hundre år allerede, så det burde jeg jo vært klar over, men det ble nå i hvert fall en vekker.

En del av utstillingen var innredet som en jungel, med trær og lianer og lydeffekter, og det som viste seg å være en to meter høy, forhistorisk «skrekkfugl» i et hjørne. Greit for meg at akkurat disse ikke løper rundt lenger.

Det var her vi traff Ida, den lille legendariske primaten som besvarte så mange spørsmål da hun dukket opp. Hun har tomler og negler som oss, tenk på det! Det var rart å lese om hvordan hun sannsynligvis levde livet sitt, for så å ligge trygt i bakken i 47 millioner år, og morsomt å se henne med egne øyne.

Dessuten hadde en annen del av museet en litt mer fantasifull vinkling. Ja til litterære og lekne utstillinger!

Etter å ha stappet hodene våre fulle av informasjon og undring i flere timer, fant vi ut at det var tid for kaffe. Vi besøkte Carinas smak til behag, som selger og serverer mye fint og godt, og som – til tross for at det sto seks barnevogner utenfor – var et rolig sted å slå seg ned på en lørdag ettermiddag.

 
I bokhyllen sto tilfeldigvis en Disneydinobok, som det passet fint å bla i til americano’en fikk drikketemperatur. Det var nok unge Oscar som hadde lagt den igjen, og som syntes at han hadde gjort seg fortjent til en ekstra A.
Så var det tid for å trekke inn til Jonasflotte og se på Irland-tur. Dessuten måtte vi se litt ut av vinduet, for en stor slange hadde materialisert seg i bakgården. Fjernvarmekabler kan bli til buktende vesener i snøvær!
I ettermiddag har jeg hørt på mørk musikk med høyt volum, ettersom Taran ikke er hjemme, og laget lørdagsgrøt.

Kanskje burde jeg ha puttet mandel oppi, bare for å kunne spise marsipangris til dessert, ettersom det har vært så mange dyr i bildet denne lørdagen? Jeg har i hvert fall brukt en ugle-ring i hele dag, egentlig uten å tenke over det, men det passer jo bra. Jeg fikk den av en god venninne til jul i fjor, og den får gjerne fly rundt sammen med meg.

Det er fint å føle at man får tilført noe! Jeg blir så inspirert av å utforske museer, gallerier, gamle hus, nye byer, store hager… Enda godt det er mye å ta av! Fortsatt god helg!

20 tanker på “Faunalørdag

 1. For en lørdag! Så mye å se og oppdage, og det er gøy! Og jeg er også ganske glad for at noen av de dyrene ikke er å treffe på gata lenger, hihi.

  Liker

 2. That museum looks amazing! I love the old musty species rooms of museums because they seem so classic and so…academic. We live blocks away from the science museum where I live and I like to go and sketch things there sometimes particularly on summer weekdays when it's dead. It's really relaxing.

  Liker

 3. Snø!! Håper det kommer mer, jeg. Og det er veldig fint i Botanisk hage og på museene der. Var der for noen år siden for å tegne noen av de rare dyrene. :) Sees i kveld!

  Liker

 4. Å, jeg elsker zoologisk museum. Tror ikke jeg har vært i den i Oslo. Jeg må ta turen en gang. Sist jeg var på zoologisk museum var vi på nattevandring på museum, dvd. det var kveld og helt mørkt og alle de besøkende lyste med lommelykter for å kunne se. Vi hadde bare en. Fin manet i taket på zoologiske. Og fin Muldvarpen-kopp!

  Liker

 5. For en koselig lørdag :-) Deilig å ha en frihelg iblant også da.Genseren og skjørtet ser kjempefint ut, og jeg elsker smykket med de fargede steinene.Håper søndagen din blir like fin!

  Liker

 6. på naturhistorisk museum i paris, den som ligg i jardin des plantes, finst det eitt eiga mørkt rom med skap og monterlys som kun består av utdødde dyr. der er eg ganske sikker på at det finst ein dodo, og fuglar som liknar på dodoen. eg hugsar ikkje hundre prosent, for det er det skumlaste museet eg nokon gong har vore på, for eg er livredd for diverse typar dyr, for ikkje å snakke om utstoppa dyr. ein bomtur for meg, men eit godt tips til deg neste gong du er i paris! (dessutan er det gratis for europeiske studentar under 26.)

  Liker

 7. fauna lordag: ypperlig title!! takk for det hyggelig oppdagelsen tur!( atmosfaeren av et mysterium som fungere godt hos kvinner). vakker sno utenfor: "Ida" the missing link?i pattedyr for? hvis jeg kunne fortsatt slyngning disgresjon? : " I", "da" fjellet! ( link her snart med i gar)- "Ida" fjellet: ( Kreta , nymfe) eller "Ide" ( Troade "Homer"- "Aphrodite) dem fortell meg: -"Eros"…"Philia"(vennskap, velkomen)Homer 2, 6,5- Aristot etikk til Nicomaque- Montaigne essais… "Agape":(platon "Alkibiades" se j. de Romilly.. "Kant- "Spinoza. og ideen om Kabalistisk : Tsimsoum" tilbaketrekking fra seg selv til Andre…..ellers, liker jeg den "granat" stein ; og livet! god uke. bruno

  Liker

 8. For en innholdsrik lørdag! Koselig å få være med på litt av ferden og opplevelsene :) Har vært i Botanisk hage på sommeren, men jammen ser den ut til å være fin om vinteren også. Det skal jeg huske på!God søndag og godt nytt år!

  Liker

 9. For en magisk lørdag :) Kjenner jeg blir reint inspirert til å gjøre noe lignende en av de kommende helgene. Måtte rett inn på google for å søke opp fuggel'n din og har allerede rukket å bli ørlite grann smartere i dag, det til tross for at praksisdagen enda ikke har begynt :) Gøy! Synd at den er utryddet, da :( Skal dere på Irlandtur også? Tenk hvor mye dere kommer til å oppleve der, da :)

  Liker

 10. For en fin lørdag! Hurra til å gå på museer og se på rarefineskumle dyr på en fridag! :)Og for en fin uglering! Passet perfekt, den.Ormen lange i bakgården var også veldig artig. Et dyrisk, inspirerende innlegg :)

  Liker

 11. Tusen takk for alle kommentarene! Så morsomt at dere liker muldvarper og museer og snø omtrent like mye som meg!Elizabeth: I agree, those places have a particular ambience and academic feel to them. Sketching in a quiet museum sound like a lovely thing to do!sigrid agnete: Høres heftig ut! Neste gang jeg er i Paris, skal jeg definitivt besøke det museet på jakt etter en dodo. Takk for tipset!Bruno: Oi, for en rekke referanser! Det er snakk om "the missing link", ja – fascinerende! Ha en fortsatt fin uke, du også!Ida Talette: Haha, ikke verst å tilegne seg litt kunnskap fra morgenen av! Ja, det blir nok en tur til Irland i vinter, ettersom jeg bodde der i en periode og reiser tilbake med jevne mellomrom. Ha en fin uke!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..