Ganske perfekte presanger

Her kommer en liten presentasjon av noe av de fine tingene jeg fant under juletreet denne gangen. Heldige Synne!

I tillegg til blant annet spennende spill og bøker, flere interessante filmer, velduftende kremer, noen penger som alltid kommer godt med, morsomme julehefter og varme skjerf og votter, fikk jeg følgende.

En pen og praktisk tebrygger fra Far, en søt boks med fransk trykk fra Ine og et nydelig russisk lommespeil til samlingen fra min kjærestes lillesøster. Takk, May Ona!

To mummikopper fra Mor, et Amsterdam-krus fra Ken og en sjarmerende krukke med drops fra tantefamilien. Dropsene fikk jeg etterhvert to stykker av, og ettersom de viste seg å være vegetariske i tillegg til gode, tok jeg med et glass til Ine på romjulsbesøk. Det er alltid så hyggelig å treffe gode venner når man er hjemme i juleferien!

Fra Mor fikk jeg også en annen og ganske unik gave, i form av et nydelig perlekjede. Det tilhørte hennes mormor i sin tid, altså min oldemor, og hun var visstnok «en liten, sart og hvithåret dame som brukte perler og kaméer», hoho. Perlekjedet gikk fra oldemor til mor og har nå gått til meg, og jeg bærer det med stolthet. Dette er mine første ekte perler, og jeg elsker at de er ulike og uperfekte – det er jo det som gjør dem perfekte, og til en perfekt presang!

Perlestilen blir i alle høyeste grad videreført av neste gave. Den kom fra Jonasflotte, og besto av to store inspirasjonskilder: en praktfull utgave av Edgar Allan Poes samlede verker og en herlig hatteeske full av Audrey Hepburns mest kjente filmer. Samleboksen heter Couture Muse Collection og har fokus på Audrey som stilskaper; den inneholder åtte DVD-er og dessuten en rosa konvolutt med bilder av de mest ikoniske antrekkene hennes.

Den var én siste gave som virkelig stakk seg ut. Det var den tyngste og styggeste av dem alle, og den kom fra mine to søsken. Jeg ble så voldsomt glad og overrasket da jeg pakket den opp, for den inneholdt noe som jeg har ønsket meg i sju år, men som jeg hadde gitt opp håpet om å få og belaget meg på å kjøpe en dag det føltes riktig. Her kommer nerden i meg frem for alvor: Jeg synes denne presangen er så fin at jeg nesten ikke vil dele den med dere, for jeg vil liksom ha den for meg selv – jeg vil beskytte den og stryke på den og fortelle den hvor fin jeg synes den er, hihi. Jeg begynte å gråte masse da jeg fikk den, fordi denne bokserien utgjør en av de aller største leseropplevelsene jeg noen gang har hatt, og fordi jeg har lest hele serien to ganger, men har måttet låne alle bøkene på biblioteket fordi jeg ikke har hatt råd til å kjøpe dem, og nå eier jeg alle sammen. Alle tretten bor hos meg. Jeg er lykkelig.

Jeg må ha vært skikkelig snill i året som gikk! Hva var de mest perfekte presangene du fikk til jul?

Dette er den første dagen i 2012, og det føles fint å bruke den til blant annet å være takknemlig for alt det fine jeg har fått. Ellers har jeg puslet rundt hjemme helt siden i morges. I går var jeg på nyttårsmiddag og nyttårsfest, hvor jeg hadde på meg en liten svart kjole, med røde lepper og nygamle perler til. Ingen dum måte å avslutte 2011 på.

Reklamer

11 tanker på “Ganske perfekte presanger

 1. Min perfekte presang var kl.17.00 på julaften, – da alle dere ungene endelig var kommet hjem, og vi alle, med vår egen særegne tradisjon, spretter en flaske champagne, stående på kjøkkenet, hever glassene og ønsker hverandre høytidlig GOD JUL!Mor

  Liker

 2. Å, så mye fint!! Spesielt perlekjedet da, jeg elsker sånne klenodier som går i arv. Har min mormors bunad og en ring hun fikk av morfaren min. <3Godt nyttår, fine du!

  Liker

 3. Julen Spirit ble gitt til meg, fra min farmor…du fikk en sa ,mild Julen! som gar med kjaerlighet til familien din!!jeg elsker ut perler! ord dagen for begynn aret:" on joue avec le chat, jusqu'a ce qu'on en sente les griffes" (Norsk)…"s'il miaule ,le chat n'attrape pas de souris!"( yiddisk)/ mieux vaut élever son esprit, que des chats Siamois."fançis Blanche"…

  Liker

 4. Perler er utruleg vakkert. Klassisk og tidlaust, noke ei kvar dame burde ha, syns eg. Helst arva.Og elles: duverden kor heldig du va! Ser likso mut som om alt e 100% deg.Gødt nyttår!

  Liker

 5. Så mye fint =D Jeg fikk óg utrolig masse fint til jul i år, men det jeg er aller mest glad for er den nye dataen min som er helt perfekt <3 Ellers så var det jo i grunnen praktisk med penger og gavekort på bokhandel som medførte at jeg fikk kjøpt omtrent alt jeg ikke fikk til jul ;) Koselig innlegg og godt nyttår!

  Liker

 6. Josefine: Jaa! Haha, det hører med; vi har aldri sagt mamma og pappa, så for meg er Mor og Far liksom blitt egennavn!Maren: Takk, søtnos!Mor: Det er virkelig et perfekt øyeblikk. Så heldige vi er.tinekatrine: Ja, det er et privilegium! den boksen kan anbefale,s hoho.Hege: Åååh, det høres også veldig hyggelig ut. Riktig godt nytt år tilbake!Peter: Han vet hva han driver med, det er helt klart! Det samme til deg!Bruno: Så fint å lese! Takk for gode ord for det nye året!Regnboge: Ja, perler er liksom så riktig, og gavene var virkelig midt i blinken. Godt nytt år til deg også!Karoline: Oooh, datamaskin til jul, gratulerer! Gavekort i fine forretninger er veldig praktisk, så kan man ordne sine egne gaver til slutt! Takk og det samme!Johanne: Den er søt, så hyggelig! Godt nytt år tilbake!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.