Gatekunst

Tenk at det er en måned siden i dag. Jeg kan nesten ikke tro det, hverken at det har gått såpass lang tid eller at det faktisk skjedde. I går regnet det i Oslo hele dagen, som om skyene visste at det var nasjonal sørgedag og ville bidra til stemningen. Jeg bakte tranebærkjeks og tilbragte søndagen sammen med fine folk. Viktig og riktig.

Er det bare noe jeg innbiller meg, eller har gatekunsten blomstret den siste måneden? Det virker på meg som at det har dukket opp mange nye, store, alternative kunstverk i Oslo siden terrortragedien. Her er noen eksempler.
Jernbanetorget har fått en flott og fargerik vegg. Den ble ferdig for bare noen dager siden.
Folketeateret i Storgata har også fått en heftig fasade, og lenger bort har det dukket opp noe Banksy-inspirert:
Jeg vet ikke om teksten på den siste er en del av bildet eller om noen gjort det etterkant – passer gjør det jo uansett.
Disse hodeskallene har dukket opp i Thorvald Meyers gate, og er nok i slekt med denne slangen et steinkast unna:
Dette ser mer ut som tapetpapir eller klistremerker enn maling – stilig. Bare noen meter fra slangen finnes en frustrert fyr. Han er litt mindre enn de andre verkene hittil, men veldig uttrykksfull likevel.
Ikke langt unna, i Leirfallsgata, henger en mystisk dame i omtrent samme strørrelse, men med en annen stil.

I samme gate finnes et lite sjablong-vesen med paraply. En dresskledd dinosaur, kanskje?

Minst og morsomst av alle er kanskje den lille nissen nederst i Markveien.

Det var Taran som tipset meg om denne fine fyren, som får avslutte bildedrysset for denne gang.

Det er sant som man sier; det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. Jeg tror at nordmenn har lært mye om seg selv den siste måneden, og at valgdeltakelsen blir ekstra høy denne høsten, og at vi som nasjon står sterkere og mer samlet enn noen gang. Tigerstaden er dessuten tøffere enn før, både psykisk og estetisk!

Reklamer

14 tanker på “Gatekunst

 1. Åh, så flott å se! Det er lite slikt i lille Lillehammer, så veldig herlig at du legger ut slike bilder, synes jeg. Godt å høre at du sier det er mer enn før, og jeg ble litt overraska over hvor flotte de store og små kunststykkene var, må jeg innrømme. Herlig :)

  Liker

 2. du har talent til a gjore meg se ,hva jeg vanligvis aldri ser ;kunt gate ,, og sa forklare det som contexte ,takk . ogsa har en liten preferanse for " prhygian" cap tipisk som stelle i hagen ser ut "Voltaire" . og at mennesket av "hellas " forhallen far du et smil . vennlig bruno

  Liker

 3. Jeg likte nissen best selv, den var nydelig og jeg har lest at det er en grafitti-utstilling på gang i Oslos gater så det er sikkert et resultat av det. Og jeg hadde ikke sett kunstverkene, men nå må jeg jammen dra på gatekunstsafari :)Enig i at det er rart at det har gått en måned alt, det er så rart at slike helt uforståelige ting kan skje og at livet likevel fortsetter, klokkene fortsetter å tikke. Og jeg tror veldig på at vi kan lære av dette og stå mer samlet i ettertid, det blir spennende å følge med utover.Ha en fin dag!

  Liker

 4. Hahaha,nissen var den beste syns jeg :)Det er helt merkelig hvordan tiden har gått så fort og samtidig stått stille så lenge. Jeg liker så godt Oslo postene dine, du viser alltid fram så mye fint :)

  Liker

 5. Koselig at dere liker denslags dekor, dere også!Ane: Så hyggelig, slike kunstuttrykk har ofte mer ved seg enn man skulle tro!Karoline: Så kult, da har sikkert utstillingen noe med saken å gjøre!Bruno: Il faut cultiver votre jardin!Josefine: Så fint å høre, takk skal du ha! Nå kan du jo gå på egne oppdagelsesferder her i byen!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.