Brevpost og bursdagsglede

Visste du at det finnes noe som heter Postcrossing? Det er et globalt nettverk av folk som liker post, som gjør det mulig for alle interesserte å sende og motta postkort til og fra fremmede venner over hele verden. Så herlig anti-elektronisk og koselig! Jeg vurderer å melde meg inn, selv om jeg jo er flink til å bruke posten fra før.

Jeg pleier å sende bursdagskort hele året gjennom, i snitt ett i uken, tipper jeg. Som både lørdagspostbud og bursdagstilhenger er det veldig naturlig for meg å sende noen slike hilsener med posten! Jeg sender vanlige kort og brev i tillegg, så klart, sånne som ikke behøver noen anledning, og reisekort når jeg er på ferie, og julekort. Ekstra hyggelig er det å lage kortene selv, om man har tid! Dessverre er det stadig færre som holder på disse tradisjonene. Sist jul sendte jeg for eksempel rundt femti julekort, men jeg mottok bare fire. En uheldig utvikling som ikke kan få fortsette til brevposten forsvinner! Jeg slår et slag for for penn og papir, for porto, for poststempler, for følelsen av å åpne postkassen og se et brev, et kort eller en pakke, for forventningen og gleden som disse tingene fører med seg. Jeg oppfordrer alle som leser til å ta opp igjen eller opprettholde postvekslingen sin! La oss holde fast ved sjarmen!

Den 5. juni har jeg fødselsdag. (Jeg forhåndsfeiret på fredag, og bilder får dere se senere!) Det er altså bare en uke til selve dagen. Jeg gleder meg sånn! Den barnlige bursdagsentusiasmen har aldri forlatt meg, så jeg er enormt glad å markere andres bursdager, og min egen bursdag pleier å være en eneste stor sky av glede. Spør du meg, så er det nettopp tre bursdager som utgjør de tre beste dagene i året. I tilfeldig rekkefølge: Min bursdag, 17. mai (bursdagen til grunnloven) og julaften (bursdagen til Jesus). Jeg mener det, liksom.

Såh, vil du skrive noe på et kort og sende det til noen, men er ikke helt sikker på hvem? Jeg vet råd, så klart. Jeg har sett flere bloggerinner gi leserne sine muligheten til å skrive til dem (for eksempel Veronica og Kjersti – titt innom dem også!), og jeg har benyttet meg av den, og dessuten blitt inpirert til å gjøre det samme. Søstrene Suse er veldig glade i all slags post, og nå finner dere postadressen vår i kolonnen til venstre. Den er dere velkomne til å bruke når dere vil, for eksempel i forbindelse med bursdagen min. Om dere skriver returadresse, kan jeg svare!

Post, altså. En av de største blant de mange små hverdagsgledene, spør du meg.

10 tanker på “Brevpost og bursdagsglede

 1. HeiPost er absolutt en av de aller største hverdagsgleder. Synes det er så koselig å få og sende kort eller brev. Hver gang jeg er ute og reiser sender jeg kort til mellom 5-10 personer og da opplever de en liten del av reisen og blir på en måte en del av den. Det er jo også veldig koselig å sende bursdagshilser også:-D. Man blir liksom så glad daPS. Vil bare avslutte med å si at den cup caken på bildet så veldig god ut:-D. Ha en super søndagskveld

  Liker

 2. Jeg elsker post, og sender en god del brev og postkort, de aller beste er de spontane som egentlig ikke handler om noe:) Jeg har vært postcrosser ved flere anledninger også, det er ganske koselig! Ja til mer post sier jeg!

  Liker

 3. Jeg er også veldig glad i post! Hadde massevis av brevvenner før, som jeg fikk gjennom Wendy-bladet :) Nå skriver jeg brev med bestemor av og til, også prøver jeg å skrive postkort når jeg er på ferie. Men ender ganske ofte opp med å sende dem først når jeg kommer hjem… skjerpings! Tror dette skal bli sommeren da jeg sender mange fine postkort!

  Liker

 4. Å, nå ble jeg inspirert! Jeg er jo i teorien helt enig med deg, men i praksis virker det virkelig ikke sånn, jeg er fryktelig dårlig på det. Men takk for påminnelsen! :D

  Liker

 5. jeg er medlem på den siden (og har vell vært det i over et år), men har enda ikke fått sendt noe. litt morsomt, for jeg lå faktisk i går og tenkte 'åh, nå vil jeg sende noen et kort'. takk for påminnelse!OG JEG HAR ADRESSE PÅ MIN BLOGG! *hint hint*jeg sender brev til folk, men bursdagkort og julekort er det dårlig med (jeg er veldig dårlig med å huske bursdager til folk i det hele tatt…). men kanskje en dag klarer jeg det og.

  Liker

 6. Så hyggelig at dere også er glade i post!Jacta est alia: Ja, det er rart hvordan man blir like glad av å sende noe som å motta noe!Myldretid: Så kult at du har Postcrossing-erfaring, det virker absolutt veldig koselig!Koffeine: Iiih, jeg fikk også brevvenner gjennom slike blader da jeg var liten! Supersjarm!tinekatrine: Gøy at du er medlem! For en morsom tilfeldighet at du tenkte på det her om dagen.. Oooh, det har jeg ikke sett – flere å skrive til, det er fint!

  Liker

 7. Eg elskar å få post, vert skikkeleg superglad! Skulle ynskje eg var flinkare til å sende post sjølv, men eg trur eg kjem til å bli det når det vert sumar og eg ikkje har millionar av andre ting eg må gjere først.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..