Happy Paddy’s Day!

I dag feirer Irland sin nasjonaldag og sin nasjonalhelgen, Saint Patrick. Hurraaaa!

I følge myten var det St. Patrick som forviste slangene fra Irland, for veldig lenge siden, og det finnes ikke slanger på øya i dag. Det var også Paddy som lærte irene betydningen av den hellige treenighet, gjennom å bruke en shamrock (den spesielle kløveren, landets nasjonalsymbol) som illustrasjon. Han var en allsidig og fin fyr, med andre ord.

Dagens St. Patrick’s Day-feiring har lite med slanger og religion å gjøre; den består for det meste av å kle seg i grønt, se på parader og ta noen ekstra øl. Jeg finner frem det irske flagget mitt og inviterer til vorspiel, også i år.

Her er et foto fra fjorårets feiring på nærmeste irske pub. Jeg er VELDIG blid:

Legg merke til at Mikke Mus feirer St. Patrick’s Day, han også. Det er så utrolig mange kule Disney-effekter i handelen, tilpasset enhver anledning! Her kan du se flere Disney/Paddy-muligheter!

Jeg fant en av mine favoritt-melodier på Youtube, og selv om videoen bare er et bilde, er det verdt å trykke på play. La oss markere dagen med Music for a Found Harmonium, her fremført av Patrick Street. Umiddelbar irsk stemning!

Jeg har satt sammen denne Spotify-spillelisten, med denne og lignende livlige melodier, for anledningen.

Hoho, jeg er så glad! Hurra for Paddy og mitt elskede Irland! Håper alle får en grønn og skjønn dag!

Reklame

6 tanker på “Happy Paddy’s Day!

  1. Hurra! :D Og naam, guinness! Det er så godt, tror jeg må ha noen sånne imorgen. Å feire at eksamen er ferdig ved å være litt irsk for en kveld kan jo umulig være feil!

    Liker

  2. Håper alle hadde flotte og fine torsdager! Det hadde i alle fall Mikke og jeg!Ingrid: Du må kose deg litt på mine vegne i Irland i sommer! Jeg lengter tilbake!June: Håper eksamen gikk bra! Du fortjener Guinness!Maren: Kos at du kom! Grønne druer og grønn te = full klaff!

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..