I Paris: Restaurant Chartier

Enkelte restauranter er annerledes. De serverer ikke bare mat og drikke, de serverer også en spesiell atmosfære og en følelse. I Paris ligger Chartier, en restaurant som vi besøkte på studietur og ble svært begeistret for. Det var vår foreleser og turguide som anbefalte den, men jeg har også lest om denne typen tradisjonelle spisesteder på bloggen Peter’s Paris, så jeg ble veldig glad da vi satte kursen mot Rue de Faubourg Montmartre.
Chartier ligger gjemt inne i en bakgård og har ingen vinduer (noe som altså både gjør stedet vanskelig å finne og som gjør det vanskelig å ta gode bilder når man først er på plass).
Om dere unnskylder rosaskjæret, så vil jeg gjerne vise dere lampene, speilene, stukkaturen og det polerte treverket!
Vakre omgivelser er alltid en bonus!
Det var mange mennesker som spiste på Chartier, selv tidlig på en hverdag, og vi var glade for å ha reservert bord. Etter å ha sett oss om og slått oss ned, tok vi en titt på menyen, som besto nesten utelukkende av klassisk franske bonderetter. Maten var enkelt tilberedt og rimelig priset – ikkeno’ snobberi, bare gode råvarer og lange tradisjoner. Kelneren hadde svart vest og fint smil, og skrev bestillingen vår på duken.
Vi spiste og skålte i flere timer. Jeg delte forrett med en studiekamerat, og smakte på snegler for første gang!
Det var slett ikke verst. Jeg er ingen stor tilhenger av svampete konsistens, den man også finner hos mange andre skalldyr, men disse sneglene var marinert i en masse krydder og smakte godt. Det føltes modig og veldig fransk!
Til dessert prøvde jeg også noe nytt, nemlig kastanjekrem. Det var ikke bare godt, men dødsgodt! Søtt, uten å være overveldende, men intenst nøtteaktig, liksom, og ulikt alt annet jeg har smakt. Den var tykk og varm, og kremen på toppen var iskald, og dette ble en umiddelbar favoritt.
Jeg burde ikke se så lenge på dette bildet, merker jeg. Nå må jeg ta meg en kjeks.
Om du er sulten både på mat og på en opplevelse, så ta turen til Chartier!
Reklame

6 tanker på “I Paris: Restaurant Chartier

  1. Koffeine: Ooh, romantisk bildetriks!Karoline: Jeg skjønner hva du mener, og jeg trives veldig godt på Südøst, blant de enorme peisene og de gamle hvelvene!Maren: Takk, hoho!

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..