Bilder fra banen – golf og glede

Ikke alle der ute har prøvd å svinge en kølfkølle eller besøkt en golfbane. Noen har inntrykk av golfen som en snobbete og utilgjengelig idrett, i stedet for en folkelig, sosial og utrolig inspirerende aktivitet. Jeg tenkte å vise dere noen bilder fra golfbanene i Tyrkia, hvor vi har boltret oss i uken som gikk, og hvor de små gledene og de store smilene dukker opp hele tiden.

Selve spillet går som kjent ut på å slå en ball i et hull på færrest mulig slag (så enkelt, og samtidig så vanskelig!), og en standardbane har 18 hull av ulik lengde. En runde golf tar mellom fire og fem timer, så man får en masse mosjon og frisk luft. Omgivelsene er grønt gress så langt øyet kan se. De beste banene er bygget inn i terrenget, slik at naturen i stor grad får være slik den var. Det er så pent!

Golfkøllene bor i en bag som man bærer eller triller med seg. Vår venninne Anne, som var med på turen, har en prikke-Mikke-bag!

Mikke går også igjen på Taran sin bag, i form av et kølle-cover.

Det er viktig å ta vare på utstyret sitt, men det er ingen grunn til at bagen skal se kjedelig ut! Jeg har en koalabjørn som cover, men han er trofast og ganske slitt, så han ville helst ikke fotograferes. Min bag er sort og helt ordinær, men har noen fine detaljer.

Banene er fulle av utfordringer, slik at man må tenke nøye igjennom hvert golfslag. For eksempel finnes sandbunkere og vannhindrere som man kan havne oppi. De er fine å se på, men ellers ikke særlig morsomme!

I vannet finnes gjerne fisk…

…og i trærne bor det kanskje sjeldne fugler i rare fuglekasser…

…og avhengig av hvor man er i verden, kan man også se for eksempel salamandere, slanger, skilpadder, ekorn, kaniner, katter og alligatorer i løpet av en golfrunde.

Så rusler man altså rundt i det grønne, sammen med folk man er glad i, blant morsomme dyr og fine blomster og sitrontrær…

…og blir man litt sliten, kan man slå seg ned på et benk, og så har man kanskje på seg skjørt, og så kan man drikke juice fra knøttsmå bokser og føle seg fem år gammel.

Det er ingen grunn til å skue hunden på hårene når det er snakk om golf. Bli i stedet kjent med hunden! Det passer selvfølgelig ikke for alle, for det er det ikkeno’ som gjør, men de aller fleste kan trives godt og more seg stort på en golfbane.

Hvem kan vel motstå sol og gress og frukttrær og kattepuser?
Ikke Søstrene Suse, det er sikkert.

Reklame

3 tanker på “Bilder fra banen – golf og glede

  1. Hadde jeg spilt golf, så skulle jeg garantert hatt en prikke-Minnie-bag! Hihi. Sol og varme og mosjon er jo uslåelig. Ser ut som dere har kost dere masse, vel fortjent :)

    Liker

  2. Det høres veldig koselig ut, Synne! Selv har jeg aldri prøvd, men det frister veldig etter dette innlegget;) Og jeg er helt enig med Maren, en prikke-Minni-bag hadde vært fantastisk!

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..