Søstre og snacks i utlandet

Aaaaah. Ferie. Søstrene Suse er i Tyrkia med familie og venner. Sol og varme og vin, det er greia. Golf, gözleme, hummous og hamam!*

Vi sto opp klokka 03.30 natt til tirsdag og satte kursen mot Belek, en golfdestinasjon langt sør i Tyrkia. Først nå begynner vi å bli uthvilte, etter lange dager på golfbanen. Frisk luft og mosjon i seks timer daglig er godt for kropp og sjel og nattesøvn.

Det blir ikke mye blogging herfra, for internett-tilgangen er dårlig, og bilder får dere se senere. Vi bor i alle fall her

…og vi golfer her. Fore!

Her skal vi fortsette å kose oss frem til tirsdag. Tjue varmegrader og strålende sol er en morsom avveksling fra ti minusgrader og snø. En forsmak på sommeren, rett og slett.

Jeg kom forresten til å tenke på at det ikke bare er vi som setter kursen mot Norge snart, men at to kjente og kjære merkevarer etterhvert vil etablere seg i Vikingriket. Jeg snakker selvfølgelig om Ben&Jerry’s iskrem og Starbucks kaffe, som kan varme oss opp og kjøle oss ned etter behov. Jeg sier «ja, takk, begge deler». Er man glad i iskrem, er det vanskelig ikke å elske Ben og Jerry, som i 30 år har delt sin galskap og glede med isspisere over hele verden. Nå er det vår tur, de åpner egen isbar på Paléet! Hva Starbucks angår, vil mange si at deres inntog er en trussel mot de små kaféene. Det skjer nok ikke før i 2012, men de har holdt på i førti år allerede, og man er ikke så populær over så lang tid om man ikke tilbyr god kaffe! God kaffe som er etisk dyrket og riktig tilberedt og som gjerne serveres med noe godt ved siden av (utvalget er uovertruffent!). Jeg håper Oslos baristaer tar utfordringen.

Inntil videre skal jeg fortsette å kose meg med de få Ben&Jerry’s-variantene som allerede importeres, som man kan få kjøpt hos DeliDeLuca og 7/11, og som gjør enhver dag til en festdag. Dessuten får man kjøpt Starbucks-ikaffe på de samme stedene. Nam!

Nå: Mer mat. Mer søvn. Mer kos. Mer ferie.

Fornøyde Tyrkia-klemmer fra Taran og Synne og resten av reisefølget. Storebror Gaute er den eneste som mangler. Vi savner deg!

Hva skjer hjemme? Har dere det fint?
God helg, alle sammen!

*Ordforklaring (hihi):
Gözleme – Tyrkisk lefse med ost eller annet fyll
Hummous – Kikertpuré med olje, hvitløk og sitron
Hamam – Tyrkisk bad

Reklame

6 tanker på “Søstre og snacks i utlandet

 1. Ben & Jerry's isbar synes jeg blir fantastisk, men Starbucks er jeg egentlig ikke så gira på. Hva har Starbucks som ikke de norske kaffebarene har, liksom? Jeg er ingen Starbucks-motstander heller, jeg skjønner bare ikke helt hva som er så fantastisk med Starbucks. Annet enn at vi ikke har det i Norge :P Fortsett å kose dere! Spis masse hummus for meg. Omnomnom.

  Liker

 2. Oi, oi, oi! Regner med at du er klar over at du er en svært priviligert ung studine, kjære Synne! Ikke alle er så mye på internett, så spre gjerne litt glede videre på andre måter også, f.eks ved å sende et godt gammeldags postkort med hilsen fra utlandet til noen.(F.eks bestemor,Hof aldershjem, 2266 Arneberg) – Alltid veldig hyggelig å bli huska på slik! Koselig å henge opp og vise fram! Husker vi fikk kort fra dere for maange år sida da dere var i USA da du var ikke så stor! Tror vi har det fremdeles! Klem fra tante i Vågå

  Liker

 3. Ine: Merci! Det er flere grunner til at jeg er glad i Starbucks, i tillegg til de jeg nevnte over; de har alltid trådløst nett, de serverer store kaffekopper til små priser, de leker seg og lager morsomme holiday specials, de selger også kaffe i løsvekt, de fører cereal bars… Blir spennende å se hvordan de tilpasser seg det norske markedet – og hvordan det norske markedet tilpasser seg dem!Attmed fjellet: Jeg er veldig priviligert, og det er jeg bevisst på og takknemlig for! Som post-entusiast er jeg glad i og flink til å skrive kort, og jeg sender mellom tjue og tretti stykker hver gang jeg er utenlands. Takk for adressen til bestemor, den hadde jeg ikke, så nå får hun en liten hilsen. Sendte en oppover til dere også!Maren: Takk for det, håper du har hatt en fin uke!Therese: Takker! Vi ser vanligvis skilpadder her nede, og det ordet er så fint! I år har kaplumbaga'ene uteblitt, men vi har sett ekorn, salamandere, sommerfugler, øyenstikkere, gullfisk og katter, da. Hoho!

  Liker

 4. Det høres ut som om dere koser dere!! Og spis litt hummus for meg også – det er noe av det beste jeg vet. En liten pause fra vinteren har vi alle godt av, nyt det! :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..