Made me smile # 29

La meg by på noen godbiter, noen småting som har fått meg til å smile i det siste!

Øverst på lista troner de grønne bladene som nå spretter fram rundt omkring. En fryd for øyet!

April / etdrysskanel.comAltså, man vet virkelig aldri hva som dukker opp på internett, eller hva som fester seg i underbevisstheten. For tida er jeg merkelig nok litt hekta på en tullete tysk retro-hiphop-ordlek-låt? Det virker som at en fyr pleier å ta for seg uttrykk av typen «Ibsens ripsbukser og andre buskvekster» og lage humoristiske tekster av dem, og i dette tilfellet handler det visstnok om rabarbrapai. Jeg skjønner ikke hva som blir sagt, haha, jeg synes bare denne låta er kjempemorsom å høre på. «Aberakadabera!» (Forresten har han ene en Back to the Future-referanse på veggen bak seg, noe som er kult nok i seg selv.)

Hvis jeg har lyst til å lære litt av et nytt språk, for eksempel for å forstå diverse låttekster, så er kanskje Toucan en lur tjeneste? Denne skulle jeg ønske jeg kjente til før bryllupsreisen, slik at jeg kunne ha plukket opp noen ekstra spanske gloser!

Er du sulten, så ta en tur inn til Hypnomotion på Instagram. Mat laget av lego? Så klart!

Når vi først snakker om Lego, så finnes det en nettside der man kan utforme sine egne byggesett! Mecabricks er skikkelig avansert og imponerende, og her kan man helt sikkert bli sittende i evigheter.

Vil man ha mat som ikke er digital, og det vil vi jo alle, så kan jeg anbefale denne oppskriften på såkalt toskansk laks. Jeg aner ikke om de faktisk lager dette i Toscana, men det var en ny vri på laks som vi likte veldig godt, så vi kommer definitivt til å lage det igjen!

Vi har så smått begynt å tenke litt på sommerferien, og det blir forhåpentlig noen togturer til andre byer. Buss for tog er en kjent greie om sommeren, men hvis uhellet først er ute, så hjelper det kanskje litt om bussen ser sånn ut?

(Bildet er fra kontoen No Context Brits på X/Twitter!)

Video-podcasten Lunsj med Synne holder koken, og denne uka prøvde jeg noe nytt som jeg har tenkt på lenge, nemlig en felleslunsj med ei venninne! Det var kjempehyggelig, og akkurat passe knotete med både teknikken og byggestøyen, haha – folk trenger i hvert fall ikke lure på om det faktisk spilles inn på direkten! Her ligger episode 33 på Youtube, hvis noen vil ta en titt. Jeg får forresten hyggelige tilbakemeldinger fra folk som for eksempel har på Lunsj med Synne i bakgrunnen mens de tar oppvasken eller stryker klær, og det er en så fin tanke at jeg får være en del av hverdagen til folk!

Sånt jeg selv kan ha på i bakgrunnen: Dette ekstremt fete soundtracket til Warcraft 2, som Jonasflotte introduserte meg for. Slike dramatiske melodier er noe av det beste jeg vet, så jeg trenger ikke engang å ha spilt spillet for å falle pladask for musikken. Det kommer riktignok en veldig tøysete disco-aktig sekvens (?) helt til slutt, så akkurat den er mer festlig enn fet, men det er alltid et godt tegn når spillselskap har selvironi.

Litt mer mat vil vi ha! Denne aspargessalaten har jeg ikke laget selv ennå, men når det blir litt varmere i været og våryrheten gjør at ekstra frisk og fargerik mat er det eneste rette, så vet jeg at det kommer til å skje.

For dem som har barn, kan kanskje dette være en litt hyggelig greie? Kanskje vi som ikke har, egentlig kunne gjort det for voksne (les: ektemenn) også?

Nå overrasker jeg meg selv ved å legge til enda mer tysk musikk til lista, men ei venninne som er lærer tipset meg om denne videoen, der en tysk skoleklasse har spilt inn en hel Kraftwerk-klassiker, utkledd som roboter! Det er jo faktisk det søteste jeg har sett på lenge, da. (Den dødskule originallåta finnes her, hvis noen vil høre den også. Drøyt at Kraftwerk laget slik musikk allerede på 70-tallet! Jeg er ikke særlig glad i elektronisk musikk, men jeg vil mye heller høre på dette enn på det sjelløse rælet som masseproduseres i dag, høhø.)

Håper det var noe her som også fikk dere til å smile! Jeg ønsker alle ei fortsatt fin uke!

– – – – –
In other words: A list of goodies that I wanted to share. For an English version, please use the translation widget.

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..