3D

Da jeg drakk kaffe med ei engelskspråklig venninne forleden, fikk jeg følgende spørsmål:
«Do you consider yourself a Disney adult
Jeg visste ikke at det var en egen kategori, haha, men svaret måtte bli ja!

Når jeg tar en gjennomgang, ser jeg jo at det er Disney-pynt i samtlige rom i leiligheten vår – også i gangen og på badet. Jeg har seks Disney-plagg i garderoben, som alle er jevnlig i bruk. Bacheloroppgaven min handlet om Walt Disney World, og jeg bodde i Florida i to måneder for å gjøre research, observasjoner og intervjuer. Jeg bruker sitat fra gamle Disney-filmer som en del av dagligtalen. (Kanskje særlig fra Mulan og Et kongerike for en lama!). Tre av bordene i bryllupsmiddagen vår hadde navn etter Disney-figurer. Tegnefilmene og tegneseriene har gitt meg enormt mye glede opp gjennom årene, og det er ikke som om den gleden forsvinner bare fordi jeg tilfeldigvis er i tredveårene… For noen blekner nok barndommens magi med tida, men sånn pleier det ikke å være for meg.

Det er også tre ting nå i mai som gir tilværelsen litt ekstra høy Disney-faktor:

– En nabo ga bort disse tallerknene ved å sette dem i oppgangen med en lapp hvor det sto «bare å ta!», slik vi gjerne gjør her i blokka. Det er fint at andre beboere får sjansen til å sikre seg noe før det selges eller doneres, og denne lille stabelen flyttet rett inn her hos oss!

Mickey / etdrysskanel.com(Litt ekstra morsomt er det at disse også kommer fra Disney World i Florida; de ble visstnok kjøpt der på en ferietur i 1990. Selv var jeg der med familien før første gang i 1998, og så dro vi tilbake dit (og feiret jul!) ti år senere, og så laget jeg bachelor-reportasjen min derfra våren 2009. Det er virkelig et helt unikt sted, hoho, som man egentlig bare må oppleve! Jeg har naturlig nok noen egne souvenirer derfra, og jeg er veldig glad i bruksting, sånt man faktisk anvender i det daglige, som ikke bare samler støv på ei hylle. Disse passer utmerket godt inn, og knekkebrødene smaker selvfølgelig litt ekstra godt når det er Mikke som serverer!)

– Jeg spiller Dreamlight Valley for tida. Det er et Disney-spill som ikke offisielt er lansert ennå, men det finnes en såkalt early access-versjon som man kan spille gratis med Game Pass. Jeg skulle bare prøve litt, haha, men endte naturligvis opp med å bli ganske oppslukt… Spillet flyter veldig bra, og føles egentlig ferdig, og man ser hvor stort det vil bli med tida. Det føles skikkelig gjennomført og gjennomtenkt, og åpenbart laget med stor kjærlighet til kulturarven fra Disney. Det er en klassisk LifeSim, bare at alle man treffer er kjente og kjære figurer, og at det hele tida dukker opp referanser og musikk fra filmene, og at det er fullt av nostalgi, godord og glitter. Hjernen min bader i endorfiner.

– Jeg har tenkt meg på Disney-quiz med ei venninne denne lørdagen! Jeg har aldri vært med på det før, så kanskje er nivået svimlende høyt, men det må være verdt et forsøk. Jeg har ikke noe behov for å hevde meg, jeg håper bare det blir gøy, og kanskje får jeg bruk for litt ellers unyttig kunnskap.

God helg, folkens! Måtte den bli …magisk!

– – – – – –
In other words: I was asked recently if I consider myself a Disney adult, and although the expression was new to me, the answer had to be yes. For an English version, please use the translation widget!

Reklame

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..