My August

August / etdrysskanel.com
Weekend
August / etdrysskanel.com
Crown, cat, goose

Hei igjen, mine fine! Da var det oss, august! Etter nesten fire uker med ferie er jeg klar for «skolestart», hoho. Jeg er sommermyk i kroppen, sånn man blir av lite stress og nok søvn og mye sol, og jeg skal holde på den gode feriefølelsen så lenge jeg kan. Har dere hatt en fin ferie, dere som leser? Det håper jeg, for det hadde vi alle gjort oss fortjent til, og nå er det på tide å finne tilbake til hverdagsgledene og de gode rutinene. Det er jo hyggelig, tross alt. Det er bare lurt å være litt snill med seg selv i begynnelsen, og ta ting gradvis, og tillate seg så mange kaffekopper og sjokoladebiter som man føler behov for! Dessuten er det kjekt med ting man kan glede seg til og kose seg med.

Jeg har tenkt å fylle august med sånt som føles bra! Blant annet har jeg planer om å…

– Spise masse pinneis i sola.

– Omfavne sensommeren. Frukt og bær i mengder, åpen balkongdør, bare legger, lett rødvin, en myk og varm genser til kvelds…

– Treffe venner som er tilbake i byen etter ferien, og krysse fingrene for at vi kan fortsette å omgås utover høsten.

– Begynne på et nytt dataspill, men jeg vet ikke hvilket ennå!

– Prøve å ikke klø på myggstikkene jeg pådro meg på helgas skogstur. Jeg har ikke vært så flink hittil i dag, om jeg skal være helt ærlig.

– Forberede meg mentalt på nye innstramminger. Jeg blir ikke overrasket om vi må gå tilbake til strengere restriksjoner etterhvert, men jeg håper at vi slipper en ny lockdown. (Jeg vet ikke om vi orker en runde til?)

– Stikke innom noen bruktbutikker og lete etter en passende kaffeboks til kjøkkenhylla, der presskannekaffen kan bo.

– Lese ut et modern gothic-mysterium og begynne på en fantasy-roman. For meg er det jo virkelighetsflukt som gjelder!

– Feire ubryllup på lørdag kveld. (De som har lest eller sett Alice i Eventyrland, kjenner til dette konseptet; de dagene du ikke har bursdag, har du ubursdag!) Førstkommende helg skulle vi egentlig giftet oss. Det er en rar og litt sår tanke. Som dere kanskje husker, har vi måttet utsette bryllupet vårt – ikke bare én gang, men to ganger – på grunn av pandemien. Vår opprinnelige bryllupsdato, den som ble bestemt allerede i 2019, var lørdag 7. august. Den dagen skal jeg jobbe, og når jeg kommer hjem, skal jeg åpne ei flaske champagne, og så skal vi skåle for det som skulle skjedd og det som skal skje.

– Vise dere litt av alt det hyggelige jeg har gjort i ferien.

– Gå på kino for å se Old, den nye Shyamalan-filmen. Håper den ikke er for skummel, for jeg er som kjent en kylling.

– Fortsette min sommerturné på byens beste uteserveringer.

– Lage byggotto, altså risotto med byggryn, som denne husholdningen er litt hekta på for tida.

– Jobbe i tebutikken i Bogstadveien – kanskje noen vil ta en tur for å fylle på telageret etter ferien, eller bare hilse på og snakke litt? Jeg er på plass fra klokka to og utover på dager med følgende nummer: 4, 5, 11, 13, 18, 19, 20 og 25. Jeg har også noen tidlige vakter, og da er jeg å treffe mellom klokka ti og tre, på dager med følgende nummer: 6, 7, 9 og 14. Velkommen innom!

– Delta på tre vinsmakinger og en ølsmaking, samt holde min første tesmaking! Det blir stas!

– Fortsette å se på Atlanta, som vi har fått tilgang til gjennom Star på Disney+, og som er så skarpt og morsomt og merkelig.

– Reise på hyttetur med gode venner mot slutten av måneden.

– Glede meg over at det faktisk begynner å mørkne litt igjen, slik at diverse utebelysning kommer til sin rett, og vi kan tenne stearinlys om kvelden, og utsikten over byen blir til en stjernehimmel når sola har gått ned.

– Spise pannekaker til middag i dag, med blåbær fra skogen. Perfekt sensommermat!

Da har vi satt stemningen for uka og måneden, tenker jeg. Jeg ønsker dere alt godt for august! Har dere noen fine planer?

– – – – –
In other words: My summer holidays are over, and these are my plans for August! For an English version, please use the translation widget.

Reklame

2 tanker på “My August

  1. Åååå, dette innlegget ga meg ordentlig auguststemning ;) Ble både mer takknemlig, varm i hjertet, og påmint så mange fine ting man kan gjøre i stedet for å ha end-of-summer-blues. Takk for det Synne ♥ Og jeg skulle ønske jeg bodde litt nærmere sånn at jeg kunne ha kommet innom jobben din for å slå av en prat og lukte på noen teer. Men jeg er glad jeg kan stikke innom bloggen din i allefall ;) Sensommerklem fra meg og Mira.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..