My October

October / etdrysskanel.com
October / etdrysskanel.com
October / etdrysskanel.com
October / etdrysskanel.com

Hei, oktober! Du er kanskje den beste høstmåneden, når jeg tenker etter? Nå er villvinen knallrød (og jeg har til og med lært meg forskjellen på den og eføy, takket være en oppmerksom leser!) og kveldene mørke, men det er fortsatt mye grønt å se og ganske mye dagslys å benytte seg av. Her i Oslo var det fossregn og storm i kastene fra morgenen av i dag, men innen lunsj hadde det klarnet opp – og nå begynte det akkurat å hamre på ruta igjen! Jeg tillater meg å håpe på mange milde, tørre perioder framover, for september har vært fin, men uansett vær håper jeg å få mye ut av denne måneden.

Blant annet har jeg planer om å…

– Bruke dagene med knestrømpe-temperatur (nå er det høysesong!) for alt de er verdt, før jeg går over til strømpebukser på heltid når det blir kaldere.

– Alltid ha friske snittblomster på stuebordet, nå som blomstene og plantene utendørs begynner å takke for seg.

– Svinge seidelen på Oktoberfest.
(Dette punktet er for øvrig overført fra forrige måned, da jeg tydeligvis var mentalt klar for Oktoberfest allerede i september, haha!)

– Nyyyyte frilans-friheten når det er ruskevær ute og jeg ikke behøver å forlate leiligheten for å gå på jobb.

– Lese de to bøkene jeg lånte på biblioteket på lørdag (det er så godt å være tilbake i byen, med filialer overalt!): A Red Herring Without Mustard av Alan Bradley og Library of Souls av Random Riggs. Begge er tredje bok i hver sin serie, morsomt nok, og begge er i modern gothic-sjangeren, den første en krimbok og den andre en akkurat passe skummel fantasyroman. Perfekt høstlektyre.

– Feire bursdagen til min favorittperson.

– Tekste en masse dokumentarer for Netflix. Det er krevende, men jeg lærer en hel del underveis!

– Markere Back to the Future Day (21. oktober) på en eller annen passende måte.

– Gå inn flere par med nye sko! Siden sist har jeg skaffet to til, lette skoletter til høst og varme skoletter til vinter. Jeg er rent stolt. (Var på handletur sammen med søsteren min, som ikke viste noen nåde – jeg fikk ikke kake før vi hadde kjøpt noe!) I løpet av september har jeg altså byttet ut hele sko-garderoben min, jeg har fire nye par som jeg kan slite ut og forhåpentlig ikke måtte erstatte før i 2020.

– Være bryllupsgjest. Det er sååå stas når gode venner gifter seg, og høst-bryllup virker så fint, og kjolen min henger klar!

– Kose meg med et glass portvin til kvelds iblant. (Den jeg anbefalte på Vin og vegetar forleden, hoho.)

– Se Blade Runner 2049 på kino, helst i den helt nyoppussede storsalen på Colosseum.

– Feire Halloween, selvfølgelig!

Oppi alt sammen fortsetter flytteprosessen og oppussingen i Lillestrøm, så det blir nok å gjøre og tenke på i den forbindelse også, men jeg tror dette blir riktig bra!

Hva gleder du deg til denne måneden?

– – – – –
In other words: Hi, October! You’re probably the best autumn month in this country, and I’m hoping for a relatively mild and dry one. Anyway I hope to make the most of the coming four weeks, regardless of the weather! Among other things I’m going to…
– Enjoy a little glass of port now and then. It’s just the right thing to do on dark evenings. – Always keep fresh flowers on the living room table, now that the flowers and plants outdoors are signing off. – Be a wedding guest. It’s so lovely when your close friends get married, and I bet an autumn wedding will be magical, and I’ve got my dress ready! – Do something fun an appropriate on Back to the Future Day (the 21st). – Celebrate Oktoberfest. Prost! (This point was actually moved from last month’s post, since apparently I was mentally ready for Oktoberfest in September, already.) – Break in several new pairs of shoes. I’ve done so well on the footwear front this fall, and now I’m hoping I won’t have to buy any new shoes until 2020, haha. – Celebrate the birthday of my favourite fellow. – Go to the cinema to see Blade Runner 2049. – Really enjoy the freedom that comes with freelancing when it’s pouring down outside and I don’t have to leave the apartment to go to work. – Read two books that I picked up at the library this weekend: A Red Herring Without Mustard by Alan Bradley and Library of Souls by Random Riggs. Oh, modern gothic, you’re the best. – Make the most of the days with perfect knee high socks temperature (the season is upon us!), and then start wearing tights again when it gets colder. – Translate a lot of documentaries for Netflix. It’s challenging, but I learn something, which is cool. – Celebrate Halloween, of course!
Also there is the rest of the moving out and the renovating still going on in the house we’ve recently left, so this month is probably going to be a busy one – but with all these things to look forward to it’s also going to be a good one, I think! What are your plans for October?

Reklame

15 tanker på “My October

 1. Denne måneden gleder jeg meg til å bruke ullgensere som har ligget innerst i skapet, snakke om vanskelige ting så folk lettere forstår meg og kose meg med fotograferingen.

  Liker

 2. Det høres ut som du får en fin måned. Det er alltid koselig med bryllup og jeg har selv vært i Oktober bryllup en gang. Det var veldig koselig, minner for livet !

  Liker

 3. Så fine planar! Som deg skal eg òg feire bursdagen til min favorittperson, noko som blant anna inkluderer ein Thulsa Doom-konsert i Bergen tre dagar før han fyller år. Elles har eg ikkje så mykje på timeplanen. Det er mykje i livet mitt/vårt som er litt på vent for tida, men det er spanande!

  Liker

 4. ja, oktober er også for meg, en vakreste måned på toppen av året. av grunnene til at jeg har mye høy hellig religiøs fest å gå med (med mange begrensninger på mange timer og glede av bønn). Jeg har gleden av å fortsette i dag med min tidligere gamle nabo i en «sukka » , som inviterte meg. Jeg tok tidlig med et kunstutstilling av «anders korn» svenske veldig vakre lys. Oktober er også bursdagen min (i går, og et tiår mer å ta); det av min sønn i dag (heldig hihi). men jeg håper også å ta en biltur og nyte veien og landskapet på landskapet frankrike (så herlig om høsten). og selvfølgelig kommer ferien til slutt i måneder, men må vente fordi jobb er mer slitsomt her også!

  Liker

 5. No skal me plutseleg ein tur til Oslo i helga òg! Sonen til sambuaren min byrja å studere i Oslo no i haust, så me skal besøke han og elles kose oss i lag og ha litt kjærastetid i tigerstaden.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..