My August

August / etdrysskanel.com
August / etdrysskanel.com
August
August / etdrysskanel.com

Hei, august! Jeg liker deg. Juni og juli får nok mer skryt, men du er ofte mer stabil, og overrasker gjerne positivt der de andre kan skuffe. Du gjør ikke nødvendigvis så mye ut av deg, men har desto mer å by på. Jeg er klar for alt!

Denne måneden skal jeg blant annet…

– Glede meg over utepilssesongen så lenge den varer.

– Reise på telttur med storfamilien, langt inn på Finnskogen, slik vi gjør hvert år. I fjor fikk jeg ikke vært med på grunn av London-oppholdet, så i år gleder jeg meg litt ekstra, og turen går av stabelen allerede i helga! (Memo til meg selv: Husk å kjøpe tørrsjampo før den tid. Det er så praktisk i slike sammenhenger!)

– Krysse fingrene for at sommeren blir værende en god stund til, men vurdere å ta med meg jakke når jeg går ut om kvelden.

– Besøke Ina i Risør. Hun får den byen til å framstå som et paradis, og jeg håper på Sørlandsidyll i bøttevis! (Rime kan jeg visst også, selv om det ikke egentlig var planen.)

– Tenke litt på hvordan jeg vil disponere tida framover, ettersom studiene er over. Skal jeg trappe opp tekstingen? Prøve å selge inn flere magasinsaker? Satse mer på vinbloggen? Bli spaltist igjen? Søke jobb på polet, eller på en vinbar? Mulighetene er mange!

– Lese i Odinsbarn av Siri Pettersen, som jeg fikk til bursdagen min (takk igjen, Josefine!). Jeg har begynt på den, og selv om det tok meg litt tid å venne meg til det jeg synes er sprikende språk, så lover dette godt.

– Gå på flere vinsmakinger. Det lanseres nye produkter hos Vinmonopolet i september, og det er alltid spennende. (De beste kommer jeg til å anbefale på Vin og vegetar!)

– Kaste meg over de norske grønnsakene etterhvert som de dukker opp i butikkene.

– Forsøke å få med meg Wonder Woman på kino før den forsvinner fra programmet.

– Begynne så smått å forberede flytting tilbake til Oslo i høst. Vi bor jo i et hus i forstaden for tida, men skal etterhvert tibake til en leilighet sentralt i byen, og jeg gleder meg sånn!

– Spille Gabriel Knight: Sins of the Fathers. Det var det første spillet om Gabriel og Grace, og kom i 1993, men jeg har tatt fatt på den «renoverte» versjonen som kom i forbindelse med 20-årsjubileet! Har allerede spilt de to neste utgivelsene i serien, så det føles bra å endelig få med seg starten på eventyrene. Dette spillet foregår i New Orleans, og det er så stemningsfullt! Pluss litt skummelt, men slik er det bare med disse greiene. Jeg er så tøff, altså.

– Prøve å få mest mulig ut av ripsbuskene i hagen, nå som bærene er modne. For tida spiser vi stort sett rips hver dag, i en eller annen form!

– Tilbringe en dag på Oslofjorden i ei seilskute, med god mat, godt selskap og god vin. Hardt liv.

– Oppsøke Frøken Dianas Salonger og se om jeg finner en ny, gammel kjole – jeg fikk nemlig et gavekort i bursdagsgave!

– Passe en bil i flere uker, og prøve å være flink til å kjøre når jeg kan, og dra på små utflukter hit og dit.

– Bruke havremelk i kaffen iblant. Jeg glemmer hvor godt det er!

– Unne meg noe fint, fordi jeg har gjort det bra på jobbfronten i det siste. Det er ingen selvfølge for en frilanser, særlig ikke om sommeren, hoho! Jeg tror jeg helst vil ha en topp som Ingrid Vik Lysne har laget, av en eller annen gammel duk, som det ikke finnes maken til!

Det er mine planer for denne måneden, sånn foreløpig. Jeg har mye å se fram til, og det føles bra!

Hva skal dere i august, fininger?

– – – – –
In other words: These are my plans for August!
– Crossing my fingers for a bright, warm, dry month. You never quite know with our summers here. – Drinking beer in the sun when the weather allows it. – Spending a weekend in the forest with my family. We always go tenting and fishing in the summer, and I’m always looking forward to it! – Going to a vintage shop to look for a new frock. I was given a gift card for my birthday! – Looking after a car for several weeks, hopefully making the most of it, taking little trips here and there. – Trying to catch Woner Woman at the cinema before screenings end. – Attending several wine tastings, since there are always news coming to the wine shops in September. Fun! – Playing Gabriel Knight: Sins of the Fathers. I’m having a go at the first game in the series (the revamped version), since I’ve played thw two next ones. It’s set in New Orleans and has a great atmosphere! (It’s also creepy, though, but that’s what you get with these games. I’m so brave.) – Attacking the fresh root vegetables in the grocery shop as soon as they are in season. – Think about what I want to do with my time this autumn, since I’ve finished my studies. Exciting! – Enjoying lots of red currants, since we have lots in our garden and they are now ripe. – Reading some Norwegian fantasy. – Spending a day at sea with good food and good wine in good company. Oh, the horror. – Using oat milk in my coffee now and then. I sometimes forget that I love it! – Treating myself to something nice because I’ve done well on the work front lately. That’s no given for a freelancer, especially not in the summer! I deserve it. – Starting preparations for a move back to Oslo this autumn. We live in a house in suburbia at the moment, and I can’t wait to get back to out apartment in the city!
This looks promising, right? I’m ready! What are you plans for this month?

Reklame

6 tanker på “My August

 1. Ser ut som om din august kommer til å ha både små og store eventyr. Jeg skal jobbe litt mer på turistkontor og prøve å lære på strikke- og heklefronten, og kanskje finne et sted å plukke blåbær om de er ferdige :D God august!

  Liker

  • Ja, jeg tror dette blir bra! Det virker veldig hyggelig å jobbe på turistkontor, synes jeg, og blåbærsesongen er heldigvis rett rundt hjørnet, i hvert fall her! Håper du får en super måned!

   Liker

 2. Jeg elsker Odinsbarn-serien! Er ikke helt i målgruppen og har aldri likt fantasy, men hele serien, og spesielt den boken, sitter i meg enda.
  Hadde vært interessant å høre hva du mener med «sprikende språk»?

  Liker

  • Å, så kjekt å høre! Det er herlig med slike bøker som man liksom tar med seg videre etter å ha lest dem!
   Jeg kan godt forklare det. Her bør det nevnes at jeg er en skikkelig språknerd, altså… Jeg synes for eksempel det er rart at Pettersen skriver gata, vogna og råta, men tiden (i stedet for tida). Det samme gjelder i flertall – bruk av beinene i stedet for beina føles stivt og påtatt, særlig når hun ellers har valgt former som laus og graut, som er mer folkelige og radikale. Det får også enkelte anglisismer, som «pengene snakker» («money talks») til å virke ekstra malplassert. Dessuten er det kommafeil overalt – det er nesten aldri komma mellom leddsetninger, og ofte ikke engang før men (noe av det første man lærer!), og for øvrig begynner setninger med men og andre konjunksjoner både her og der. Dette er bare noen eksempler, som jeg mener gjør teksten inkonsekvent og uryddig, og sånt er slitsomt å lese for en som er lidenskapelig opptatt av språk. På den annen side synes jeg at beskrivelsene er gode og levende, og at Pettersen har gjort en imponerende innsats med både å trekke fram gammelnorske ord og uttrykk og å skape sine egne. Altså oppleves språket ujevnt, sprikende, i hvert fall for meg.
   Jeg liker boka godt (nå er jeg halvveis og lurer veldig på hvordan dette skal gå!), men skulle rett og slett ønske at grammatikken var bedre og mer konsekvent, og at korrekturavdelingen hadde gjort en bedre jobb.

   Liker

   • Interessant å lese dine tanker her. Jeg har også lagt merke til at hun starter mange setninger med en konjunksjon, men tenker på det mer som et stilistisk virkemiddel, enn et absolutt nei-nei ;) Men det er jo smak og behag…
    For meg er effekten viktigere enn grammatikken.
    Det som klør litt i øyet mitt, er når hun skriver flere korte setninger etter hverandre. Det gjør språket stakkato, og gir teksten en dramatikk som ikke alltid passer det som skjer. Jeg ville brukt det i en slåsskamp, ikke når Hirka sanker urter i skogen.
    God lesning videre!

    Liker

    • Ja, man kan selvfølgelig ta seg kunstneriske friheter, men her synes jeg at det brukes såpass ofte at det virker mer som latskap enn som et gjennomtenkt virkemiddel, hihi.
     Jeg er for øvrig helt enig i at dramatikken og tempoet i språket ikke alltid står til handlingen – det er et godt innspill.
     Enden på visa er jo heldigvis at vi liker boka likevel, begge to!
     Takk, nå begynner det å bli skikkelig spennende!

     Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..