Kraków, day one

Nå ser vi nærmere på reisen til Kraków!

Sammen med moren og lillesøsteren min tar jeg en liten førjulstur nå og da. En super desembertradisjon! Vi har blant annet besøkt København, Paris og London sammen tidligere, og i år ble det Kraków!

Det hele begynte, som seg hør og bør på jentetur, med bobler på flyet. Skål!

KrakówPlutselig var vi i Kraków! Vi tok drosje til hotellet, som lå i en gammel, jødisk bydel med fine hus.

KrakówVi fikk en velkomstdrink i hotellbaren. Vi takket ikke nei til flere bobler, vi var tross alt på ferie!
KrakówRommet vårt var ikke helt klart da vi kom, så vi bestemte oss for å sette igjen bagasjen og ta en runde i nabolaget så lenge.
Området var en blanding av gammelt og nytt, av grått og glade farger.

Kraków
Kraków
Kraków

Vi fikk lyst på lunsj, og fant et trivelig sted med skikkelig gode matpannekaker.

Kraków
Kraków

Gode og mette gikk vi «hjemover» for å sjekke inn.

KrakówHotellet lå i en bygning fra 1400-tallet (!) som var blitt renovert etter alle kunstens regler. Vi fikk et stort rom med mange fine detaljer.

Kraków
Kraków
Kraków

Jeg var litt reiserufsete, men såååå glad for å være på tur igjen. Tommel opp!

KrakówMørket falt utendørs mens vi pakket ut litt.

KrakówPå torget rett utenfor hotellet vårt ble det plutselig full fest med sang, ballonger, fakkeltriks og taler!

KrakówVi tok det som et tegn – det var på tide å gå ut igjen for å se seg om.

KrakówKraków har mange flotte, fotoverdige bygninger som vi hadde lest om og ville beundre.

Kraków
Kraków
Kraków

Etterhvert var det tid for kaffepause. Americano med en diger kanelmuffin til!

KrakówSå gikk vi videre, gjennom julepyntede gater.

Kraków
Kraków
Kraków
Kraków

Vi stakk innom et par butikker også, for det er alltid interessant å titte litt i nye byer. I en liten, uavhengig forretning fant jeg vinterfine pulsvanter på salg! Den norske prisen var atten kroner. Eh, ja takk, jeg tar dem.

KrakówPolen er kjent for julekuler, og her og der lå det gigakuler som lyste opp i mørket. Denne er tre meter høy.

KrakówVi hadde egentlig tenkt å spise middag, men etter en stor lunsj og mektige muffins var det ingen som hadde behov for noe før det begynte å bli sent. Vi fant et italiensk sted hvor vi delte en pizza til kveldsmat og tok en øl, for det hadde vi plass til.

KrakówPå ett tidspunkt fikk vi total latterkrampe, alle tre. Vi lo så tårene trillet og vi måtte hive etter pusten, og folk på bordene rundt oss snudde seg og smilte til oss, for alle vet hvordan det er når man kjenner hverandre godt og har det kjempegøy sammen.

Til slutt ruslet vi tilbake gjennom byen til hotellet, gjennom en langstrakt park, og så var den første dagen over.

KrakówDette ble en riktig fin start på oppholdet, og vi fikk et godt førsteinntrykk av Kraków!

– – – – –
In other words: My mother, my sister and I visited Kraków right before Christmas. We like taking little trips together in December to wind down – among other places we’ve been to Copenhagen, London and Paris earlier – and now it was time to explore the former Polish capital. Our trip began, as they should, with bubbly on the plane. When we arrived in Kraków we took a taxi to the hotel, which was located in an old, Jewish part of town. Very charming! We were offered a drink in the hotel bar – who says no to more bubbly? Our room wasn’t quite ready, so we left our luggage and went to explore the neighbourhood. It was an authentic mix of old and new, grey and colourful. We felt like lunch and found a nice place with great savoury pancakes. Then we walked back to the hotel, a building from the 15th century which had been carefully renovated, where we were given a room with plenty of charm. I was very happy to be travelling again – thumbs up! After unpacking we noticed that it was dark outside, and also that there was some sort of happening right outside the hotel, which included balloons a fire spinner. We decided it was time to go back out to look around some more! We enjoyed seeing some of the grand buildings we had read about, and we stopped for coffee and giant muffins, and the street were full of Christmas decorations. Since Poland is know for their baubles, there were some enormous ones here and there – the one in the photo is three metres in diametre. We also explored some small, independent shops (always fun when you’re in a new city!), and I found a pair of pretty, wintery wrist warmers on sale. Yes, please! We were supposed to have dinner, but none of us really felt like a big meal, so instead we just shared a pizza and had some beers. At one point we all started laughing so hard we had to wipe away tears and gasp for breath, and the people by the other tables looked over and smiled at us – everyone knows what it’s like when you know eachother very well and are having a great time! Night fell, and we walked home along a park promenade, and that concluded our first day. It was a lovely one, and Kraków made a great first impression!

Reklame

11 tanker på “Kraków, day one

  • Ja, det er kjekt med sånne steder som ikke koster all verden, men som likevel gir den gode eventyrfølelsen! Slik sett kan jeg virkelig anbefale Kraków – det er rimelig både å fly dit og å oppholde seg der, og masse spennende å se!

   Likt av 1 person

 1. Litt sent pa grunn av en uke og helg tung her . men du gitt oyeblik av velvaere og lysere ved gleden av a se vakre gamel fasader og flotte bygning (med hjelp av tidligere lesning ),og pa gater godt stemning malt . vet du at jeg hadde pa julebordet serviett brodert av en person bosatt i krakow (blue sankt LUcia og rod nisse) . Takk Synne ….

  Liker

  • Ja, i disse dager må man finne lyspunkter. Jeg tenker mye på det som skjer og har skjedd i Paris. Så hyggelig at du hadde Kraków-servietter på bordet i julen!

   Liker

 2. Tilbaketråkk: Kraków, day two | Et dryss kanel

 3. Tilbaketråkk: Travel guide: Kraków | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..