The Scottish Highlands

La oss dra på tur!

Bortenfor de grå steinhusene i den skotske hovedstaden ligger den grønne landsbygda og glimrer.

Leaving Edinburgh Jonasflotte og jeg var jo i Skottland i sommer, og etter fire dager i Edinburgh satte vi oss på en buss. Vi reiste nordover, mot høylandet og den sagnomsuste innsjøen Loch Ness! For to glade geeks er ingen Skottland-tur komplett uten en slik utflukt!

Vi så landskapet endre seg utenfor vinduet. Veien slynget seg gjennom frodige daler og over karrige berg.

The Scottish Highlands
The Scottish Highlands

Dessuten kjørte vi forbi flere koselige landsbyer, staselige gods og whisky-brennerier!

The Scottish Highlands
The Scottish Highlands

Etter rundt fem timers ferd var vi fremme i den lille landsbyen Drumnadrochit, hvor vi skulle tilbringe en natt.
DrumnadrochitForuten verdens koseligste og skotskeste navn, hadde stedet mye sjarm! Små tun og steinhus og blomster!

Drumnadrochit
Drumnadrochit

Her kunne man dessuten bli med på det lokale dragkamp-laget. Stort mer jovialt blir det ikke, hoho.

DrumnadrochitEtter å ha funnet pensjonatet vi skulle bo på og satt fra oss bagasjen, gikk vi for å utforske området.

Landsbygda viste seg fra sin beste side. Vi fikk sol!

DrumnadrochitDet var så frodig og fint der oppe. Så utrolig stille og fredelig. Vi trakk pusten dypt og kjente skuldrene senke seg.

Det var nesten ikke en lyd å høre. Jonasflotte og jeg holdt hender og gikk langs smale landeveier på måfå. Forbi små klynger av hus, bølgende enger, gamle steingjerder, små bekker, overgrodde stier og tett kratt. Lukta av nyslått høy og solvarme markblomster lå som et teppe over hele området. Sommeridyllen omsluttet alt.

The Scottish Highlands
Drumnadrochit
Drumnadrochit

Vi ruslet rundt og så oss om, og ble enige om at vi trivdes svært godt på den skotske landsbygda. Så gikk vi inn til sentrum igjen!

Vi spiste middag på en kjent pub, Fiddler’s, som ønsket oss velkommen med bugnende blomsterkasser og kveldssol.

Fiddler'sJonas spiste ørret fra innsjøen, og jeg slo til med en vegetarburger. Begge deler var ordentlig gode, og selvfølgelig drakk vi lokalt øl til.

Fiddler's
Fiddler's

Etter maten tok vi en dram. De hadde lokalprodusert spesialwhisky på menyen, som vi naturligvis ville smake på.

Fiddler'sJeg tok en monsterdram! Den smakte kraftig av torv, slik jeg helst vi at den skal gjøre. Nam.

Fiddler's(Jeg synes det er så kult at skottene bruker det samme ordet som oss, hihi!)

Etter middag gikk vi tilbake til pensjonatet. Om natten sov vi som to steiner, etter reising, nye inntrykk og masse frisk luft.

Dagen etter hadde vi store planer! Vi tok beina fatt igjen og fulgte ei elv gjennom åkre og skogholt…

Drumnadrochit…og så åpenbarte innsjøen seg! Selveste Loch Ness, og en slottsruin i tillegg!

Urquhart CastleVi hadde nemlig bestemt oss for å besøke Urquhart Castle, som ligger nydelig til ved vannet.

Urquhart CastleHer brukte vi mange timer på å se oss om, for slottet er fullt av historie som går tusen år tilbake – og av kriker og kroker man kan utforske.

Urquhart Castle
Urquhart Castle
Urquhart Castle
Urquhart Castle
Urquhart Castle
Urquhart Castle

Vi gikk de bratte, svingete trappene opp i det høyeste tårnet. Derfra så vi rett ned i vannet, for slottet ligger helt ved kanten.

Urquhart CastleDer oppe fikk vi dessuten en nydelig utsikt over ruinen og innsjøen!

Urquhart CastleEtter en stund med vekslende vær og mye solskinn, ble det plutselig vått og grått. Vi tok en kaffe og kjøpte rutete paraplyer i museumsbutikken, så det gjorde ingenting. Vi begynte å rusle tilbake mot sentrum, for vi skulle busse videre til en annen del av landet.

Det var da hun dukket opp. Vi skimtet henne såvidt i gråværet. Nessie, selveste sjøormen i Loch Ness!
Her er det obligatoriske bildebeviset.

NessieVi skulle hilse, hoho!

Så forlot vi Drumnadrochit og dro til Glasgow, men det er en annen historie.

Vårt opphold i det skotske høylandet inneholdt alt jeg hadde ønsket meg, og jeg håper å kunne reise tilbake en dag.

Drumnadrochit– – – – –
In other words: An excursion! When my boyfriend and I spent ten days in Scotland this summer, we stayed one night in the Scottish Highlands. We took the bus from Edinburgh, through green valleys and over windy hills, past villages and castles and distilleries, towards the North and the famous Loch Ness. Two happy geeks like us couldn’t visit Scotland without seeing it! We were going to spend one night in the little village of Drumnadrochit. The place was beautiful and had cute cottages, lots of flowers and a tug o’ war team – delightfully rural! We found our bed and breakfast and then spent our first evening exploring and enjoying our scenic surroundings – the sun was out, and the smell of freshly cut grass and summer flowers was absolutely everywhere. Such a blissful calm and country charm! We had dinner at a renowned pub called Fiddler’s, and we had some local beer and whisky to go with the really good food. After dinner we went back to the b’n’b and slept like two rocks, after a day on the road and in a new place. The next day we had great plans! We set out walking along a river, through fields and woods, and then we saw the legendary lake. Loch Ness! With a side of ruins! We had decided to visit Urquhart Castle, an amazing site with a history that goes a thousand years back, and with lots of nooks and crannies that we spent hours exploring. From the top of the highest tower we got a splendid view of the ruins and the lake. Then the weather turned grey and wet, so we had some coffee and bought tartan umbrellas in the gift shop. No problem. We started walking back to town, and that’s when Nessie appeared! We could just make her out in the pouring rain. She said to say hello! Later that evening we took another bus and went to Glasgow, but that’s a different story. We had such a wonderful time in the Scottish Highlands, and I really want to go back some day.

Reklame

12 tanker på “The Scottish Highlands

 1. Altså, dette er det koseligste jeg har sett på lenge. Neste gang jeg er i Skottland (for det må nemlig bli en neste gang, og helst snart), så vil jeg hit!

  Liker

 2. Åh. så fine og koselige bilder fra turen! :D Ser dere kjørte forbi Stirling også, hihi. Neste gang må dere gjøre et lite stopp der også, er veldig fint og koselig i den gamle delen av byen :) Og for å være helt ærlig, syns jeg nesten Stirling Castle er et bittelite hakk finere enn Edinburgh Castle, dog en del mindre da :p

  Liker

  • Mange takk! Ja, der har det visst sneket seg med et bilde fra bussturen til Glasgow! Det så ut som et veldig sjarmerende sted, og nå fikk jeg lyst til å utforske slottet. Takk for tipset!

   Liker

 3. å si det enkelt, jeg var glad av disse vakre bilder som er for fint gjort bedre hvis de var i som «National Geographic»; mest er hva som er gjort med ømhet av ting oppleves, sett av deg. og da så jeg ikke en gang, men litt mye med dette fra tenkeren «Hegel» som sier at tenkning er funnet i naturen (Nettopp in Grunn). bare, så vakkert! ruinene, grønn, blålig lys av vann og himmel i solen ; og absolutt et lokalt øl! (Som må være den beste (ikke nok, stout) at jeg drakk i halloween kveld i en irsk pub i Latinerkvarteret). Så takk for at du deler fra det som er skrevet på whisky glasset med «sjøormen» ness, eller fra norsk. mens November er det rødvin i glasset til oss; heller, den » vert » .

  Liker

 4. What beautiful photographs and what a gorgeous place the Scottish highlands are. I went for the first time last year – in January – and I thought it would be miserable but it was just beautiful. I should have tried some Scottish whiskey and bought something tartan like you did though! :0)

  Liker

  • Thank you! Yes, it’s a beautiful area! I’m glad you enjoyed it, too – especially if you thought you wouldn’t, as that’s always a nice bonus! Luckily, if you go another time, I’m pretty sure the whisky and the tartan print will still be there!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..