La Grande Galerie de l’Évolution

Jeg har stadig en del tidløse Paris-innlegg i ermet!

Nå tenkte jeg at vi kunne besøke Evolusjonsgalleriet, en del av Naturhistorisk museum som ligger inni Botanisk hage. Der har jeg vært flere ganger, for det er så stilig og interessant.

Én gang gikk jeg dit med Jonasflotte, for de hadde nyss åpnet en dinosaurutstilling! Sånt liker vi.

La Grande Galerie de l'Évolution

Vi så på en masse rekonstruerte snodigheter og faktiske levninger, og utstillingen var interaktiv og godt laget, men to ting trakk ned: Det var svært mørkt i lokalene, slik at det var vanskelig å ta bilder og å lese all informasjonsteksten, men det andre problemet var at teksten sto kun på fransk. Jonas gjettet seg frem til litt av hvert, men det er selvfølgelig best om arrangørene tar seg tid til å oversette sånt.

La Grande Galerie de l'Évolution
La Grande Galerie de l'Évolution

Dinosaurene var spennende, men resten av samlingen byr også på heftige skapninger. Vi trakk opp fra kjelleren, hvor dinoene rådet, og opp i hovedrommet på bakkeplan.

Der begynte vi med å utforske undervannsavdelingen.

La Grande Galerie de l'Évolution

Denne karen hadde et iøynefallende oppsyn…

La Grande Galerie de l'Évolution

…og denne narhvalen var den eneste som ville stille mot ham i utvekstkonkurransen.

La Grande Galerie de l'Évolution

De store hvalene er så enorme og underlige at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne, hoho.

La Grande Galerie de l'Évolution

Inne i selve hovedsalen er det forresten viktig å se opp, for taket består av lysende panel som skifter farge. Det er en typisk fransk vri, føler jeg – de er flinke til å trekke inn moderne elementer i muséene sine, slik at alle får noe å se på, og ingen kan anklage dem for å være akterutseilt.

La Grande Galerie de l'Évolution

La Grande Galerie de l'Évolution

La Grande Galerie de l'Évolution

Hei, sjiraff.

Hei, neshorn.

La Grande Galerie de l'Évolution

De inngår begge i en karavane som vandrer gjennom galleriet og viser seg frem.

La Grande Galerie de l'Évolution

Det store rommet er fullt av lys og teknologi som står i sterk konstrast til utstillingene. Tøft!

La Grande Galerie de l'Évolution

Langs veggene rundt hele galleriet ligger dessuten små rom med ulike tema, så man kan bruke god tid og se nærmere hva man vil. Som for eksempel illustrerende infotavler…

La Grande Galerie de l'Évolution

…skjell og konkylier…

La Grande Galerie de l'Évolution

…eller nydelige sommerfulger.

La Grande Galerie de l'Évolution

Man kan jobbe seg opp gjennom alle etasjene, og i toppen står flere sjiraffer og holder oversikt.

La Grande Galerie de l'Évolution

Ett av rommene i den øverste etasjen er ekstra mørkt og dystert. Ikke bare grunnet den sparsomme lyssettingen, men også på grunn av tematikken: Denne salen rommer bare arter som er utryddet.

La Grande Galerie de l'Évolution

Det var fryktelig å være der inne, og jeg holdt ikke ut så lenge – jeg begynte ganske enkelt å gråte. Jeg syntes det var forferdelig vemodig å se alle dyrene som ikke lenger finnes, og å vite at de fleste har forsvunnet på grunn av menneskenes selvsentrerte, uvitende eller griske oppførsel.

På den positive siden, sånn likevel: Det var en dronte der. Jeg har aldri sett en med mine egne øyne, og jeg trodde faktisk at den eksisterte helt frem til for noen år tilbake. Jeg ble så trist da jeg fant ut at den var utdødd, for jeg har vokst opp med Disney-versjonen Alice i Eventyrland i videospilleren, og der er det jo en dronte med (i Eventyrland, ja – et hint jeg aldri tok). Drontene dukker opp i Istid også, blant sabeltanntigre og mammuter – og selv om jeg vet at de to sistnevntene artene ikke lenger finnes, og til tross for at jeg har sett også denne filmen mange ganger, forsto jeg ikke sammenhengen der heller. Først i tyveårene mine fant jeg ut at denne flotte fuglen ble utryddet for flere århundrer siden, og da følte jeg meg både veldig dum og veldig nedfor. Nå har jeg i det minste sett en.

Hei, drontefugl. Du var morsom og fin. Jeg er så lei meg.

La Grande Galerie de l'Évolution

Sorgens kabinett og potensielle personlige nedturer til tross, hihi: Dette muséet er flott.

La Grande Galerie de l'Évolution

Takk for at dere ble med på en svipptur tilbake til Lysets by!

– – – – –

In other words: I still have quite a few timeless posts from Paris up my sleeve. I really recommend visiting the Gallery of Evolution, which is part of the Natural History Museum in the Botanical Garden. I took my boyfriend there to see a dinosaur exhibition, and also just to look around at all the interesting creatures displayed under the everchanging ceiling. There is one room which holds only extinct species, and which actually made me cry, but otherwise this is such a fun and fascinating place!

Reklame

10 tanker på “La Grande Galerie de l’Évolution

  1. Naturhistoriske museum er fantastiske, elskar å besøke det i London. Utruleg trist med utryddingsrommet, men òg eit viktig rom å ha for å vise kor mykje skade som skjer, menneskeskapt eller ikkje.

    Liker

  2. hihi …, er dette kanskje din intuitiv følelse av journalist gjør du snakker om ( museum d’histoire naturelle ) , nettopp den dagen , som i Frankrike ekko av den store eksponeringen med flotte nye » herbarium nasjonale «planter du kan se noen av de tusenvis av samlingen siden 1620 år ( super , bonus ) jeg lar meg lett fascinert av alle plantene og gir meg en tanke nær dette øyeblikk av respekt for biodiversitet ( som så mange arter som eksisterte før og siden , for oss , for å holde dem … og også , forbedre , din vennlige presentasjon imponerende dyr av de siste århundrene (inkludert store typer dyr, gamle skjeletter ,og» dodo » ) . for se store , kjente navn ideer og teorier ( Buffon, thomas kook , Lamark , Tocqueville , Darwin) ( og lære at det er en botaniker forsker , nordmann som kommer tilbake til øya » påske » med » kook» jeg synes ,han funnet og brakt bregner under de siste trærne som hadde brent , plantene er i museet av » London» ) , så det var fint ..

    Liker

  3. Tilbaketråkk: Galeries d’Anatomie comparée et de Paléontologie | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..