Chez moi

Hei, dere! Mai måned er et faktum, og jeg er nå tilbake i Paris etter et avslappende og inspirerende avbrekk på den franske landsbygda. Jeg skal sortere inntrykk og bilder og vise dere litt av hvor fint jeg har hatt det, men nå tenkte jeg at vi kunne ta en titt på leiligheten min!

Innledningsvis: Dere vet at dere kan si ifra når jeg glemmer ting, sant? Vi har jo allerede sett på den koselige bakgården i bygården jeg bor i, og det er mange måneder siden jeg sa at jeg skulle dele leiligheten min med dere, og så har dette innlegget bare forsvunnet i mylderet. Beklager! Jeg kan være ganske distré, hoho – ikke vær redde for å minne meg på sånt!

Jeg bor for meg selv i en appartement studio, altså en ettromsleilighet, på tjue kvadratmeter. Det er liksom akkurat tilstrekkelig med plass for én person i ett studieår! Det er veldig vanskelig å finne husrom i denne byen, så jeg er godt fornøyd med mitt sjarmskranglete krypinn. Man kan jo ikke gjøre de helt store endringene når man leier, men gjennom nye tekstiler og diverse småting på veggene, har jeg fått stedet til å føles mer som mitt eget.

Det sier seg selv at en omvisning ikke er noe enormt prosjekt, men la oss begynne med sofakroken ved vinduet! Dette er det første man ser når man kommer inn døra og snur seg til høyre.

CIMG5679

Det er kjekt med et stort vindu som slipper inn mye lys, og sofaen kan gjøres om til seng for én eller to personer. Jeg synes det er verdt å slå den sammen til sofa igjen hver morgen, for da er leiligheten så mye hyggeligere og mer harmonisk å komme hjem til!

På veggen varierer jeg kjolen og bokstavene etter anledning og humør, og jeg liker å skifte ut putevarene og kjøpe blomster i ulike farger for å forandre hele uttrykket. Det er så lite som skal til!

En bukett og et hyggelig bilde bor alltid på stuebordet.

CIMG5682

Ved siden av sofaen står klesskapet mitt, og døra går inn til badet.

CIMG5685

Noen fine karikaturer av fjonge parisere og litt annen veggpryd får henge i dette hjørnet.

CIMG5686

Her er kjøkkenkroken! Jeg mangler bare stekeovn (og skal bake MYE når jeg flytter tilbake til Norge).

CIMG0450

Denne lille plakaten ba jeg pent om å få etter vinsirkuset i november, og den trives på kjøkkenveggen.

CIMG5688

En salig blanding av tre, metall, fliser og farger føles akkurat passe rufsete og kontinentalt.

CIMG0475

Dette kjøkkenhåndkleet fikk jeg forresten av Ina, og det passer meg perfekt!

CIMG0476

Over det lille kjøkkenbordet har jeg hengt opp noen spisebrikker som jeg fant i skapet da jeg flyttet inn. Når jeg ikke legger dem på bordet, kan jeg jo bruke dem som pynt!

CIMG0451

Som regel ligger det en søt duk på bordet, men jeg sølte grapefruktjuice på den forleden… Fort gjort!

På det lille badet henger en sånn småharry sol som får meg til å tenke på Villa Medusa – er det noen som husker den serien? Disse flisene får jeg jo ikke gjort noe med, men jeg liker å sette en blomst i et eggeglass på servanten.

CIMG0867

Den andre badeveggen har jeg tapetsert med tegneserier. Jeg gikk til en bruktbokhandel og fant et tilfeldig hefte som hadde riktige farger, og fikk både lesestoff og nerdete dekor for ti kroner.

CIMG0868

Slik ser det siste hjørnet ut, med leseplass, TV og trofast datamaskin. Her sitter jeg i skrivende stund!

CIMG0455

Da jeg fant en tapeholder med form som en snegle, kunne jeg ikke annet enn slå til.

CIMG0487

Bokhylla over pulten er såvidt stor nok for et kort opphold som mitt, og jeg gjør mitt beste for ikke å kjøpe nye bøker, filmer og spill, men noen ordbøker og litt underholdning er likevel uunnværlig!

CIMG0481

Oppå hylla står noen kjøkkenting og småsnakker. På veggen henger et lite trykk med bakerimotiv og en papirpose jeg ble sjeleglad for å få av bokhandelen da jeg kjøpte studielitteratur.

CIMG1617

Slik bor jeg altså for øyeblikket! Denne leiligheten er ikke noe palass, akkurat, men jeg synes den har sjarm, og jeg kommer nok til å savne den litt når jeg flytter hjem til Norge i sommer.

Takk for besøket!

– – – – –

In other words: Hey, it’s May, and I’m back in Paris after a relaxing and inspiring break in the French countryside. I’m going to sort through all the impressions and all the photos, and soon I’ll share some of the trip highlights with ye, but for now let’s have a little look at my humble home! (I know, I’m sorry, I promised I’d show ye months ago – feel free to remind me when things slip my mind like this!) I live in a twenty square metres studio apartment, which is just big enough for one person for one year. It’s quaint and quite charming, I think. Finding a place to live in this city is no easy task, so I’m very happy I found this little studio. There is only so much you can do when you rent, of course, but I bought new textiles when I moved in and put some things up on the walls to make it feel more like me. I have a sofa which folds out to become a bed (I turn it back into a sofa each morning, and by changing the dress, the flowers and the pillowcases I can transform the look and feel of this area), a colourful kitchen corner (which has no stove, so I’m definitely getting baking busy when I move!), a bathroom which I’ve decorated with cartoons and a desk with books and entertainment. The geeky details here and there should come as no surprise, haha. I’m very happy in this little place – it’s no palace, but for the moment it’s my home, and I’m probably going to miss it a little when I move back to Norway this summer. Thanks for visiting!

Reklame

32 tanker på “Chez moi

 1. Kor artig å se «Sannas leilighet» i Synne-versjon! Ja, det må virkelig sies at den har sjarm! Syns du bør vise litt fra det idylliske gårdsrommet utenfor også, og inngangen fra gata, de blå flisene der er ganske stilige! :) Og ikke minst navnet på gata da, St. Bernard! Det var jo ekstra moro for oss som nettopp har en St. Bernhards-hund, vet du.. :)

  Liker

 2. Ha, ha, nå så jeg jo at du hadde presentert bakgården for lenge sida! Mycket bra, den er veldig parisisk og stilig! :)

  Liker

 3. Så koseleg! Synest du har klart å gjere det personleg og fint, er viktig at staden der ein bur (sjølv om det berre er for eit år) følest som ein sjølv og at ein liker seg der. Eg har sjølv ei leilegheit på 18 kvm, så eg veit godt korleis det er å bu på ein liten stad og måtte innreie etter det, men eg er veldig glad i leilegheita mi og har budd her i snart fire år, samt har eitt år igjen. Og kjøkenet har til og med ein liten hybelkomfyr!

  Liker

 4. ha! For en bokhylle som er dobbelt interessant!
    hvis sinnet «geek» er å trykke flere knapper samtidig, så hva suksesser i form av dekorative (pot Danone antikken). Så, er dette den første virtuell tur. det er godt å holde på seg selv, på de stedene der minnene er lenge levd i utlandet. Jeg har mine, som i går fortsatt ung.

  Liker

  • Danone-krukka var her da jeg flyttet inn, så det var praktisk! Noen minner i denne leiligheten henger altså igjen etter andre leietakere, men det er alltid fint å skape sine egne når man bor i utlandet!

   Liker

 5. For en deilig hybel, sånn skulle jeg ønske jeg hadde da jeg var student i Oslo back in the days :) Genialt å tapetsere doveggen med tegneserier, så har man noe å glane på mens man sitter der og trøkker ;)

  Liker

 6. For et koselig lite krypinn! Syns du har gjort en god jobb med å gjøre det hjemmekoselig og holder lett med deg i at å bruke sovesofa er med på å gjøre det mer til en «leilighet» enn bare et soverom. God helg! :)

  Liker

 7. Så fint du har det :D Forresten Tusen Takk for kommentar :D Setter rikelig pris på det :D Forresten så synes jeg det er så stilig at du bok i Paris :D Kunne du kansje skrevet en post om det? Jeg har alltid vært fasinert av slik. Jeg selv har store ambisjoner og drømer. Jeg har sinsykt lyst til å flytte til Los Angeles når jeg er ferdig med skole i norge :D Så jeg er nysgjerrig på hvordan du greide å flytte til Paris og hvordan det er med visum og bostedstillatelse og alt det der :D

  Klem fra Bodø, Norge :D

  Liker

  • Takk til deg også!
   Her trengs det faktisk ikke noe eget innlegg, tror jeg, ettersom nordmenn hverken behøver visum eller bostedstillatelse for å flytte til Frankrike som student. Bare sørg for at du har alle papirene i orden før du reiser (universitetsinntak og leilighet må jo være på plass), og meld ifra til Folkeregisteret hjemme om at du tar et år i utlandet, og så går resten seg til, hoho. Los Angeles høres knallbra ut! Lykke til med å oppfylle drømmen!

   Liker

 8. Tusen takk for gratulasjon :) HAhaha! Jeg vet! Nå er jeg gammel nok til å stort sett bare gjøre lovlige ting i alle land. Er man da så voksen som man kan bli? hahah! Håper det!

  Spennende at du bor i Paris! Jeg har SÅÅ lyst til å bo i frankrike i ett år, kanskje ikke i paris, men i sør-frankrike, syns det virker helt fantastisk på kysten, selv om jeg aldri har vært der da! Leiligheten din ser kjempefin ut, du har jo virkelig gjort det beste ut av situasjonen. Jeg har heller ikke steikeovn, og savner baking noe helt sykt, så kjenner meg godt igjen i det! heheh! Jeg reiser hjem om en månede og da skal jeg bake brownies og kaker og boller og lasagne og mousaka og ja… ganske mye!

  Liker

 9. Absolutt et sjarmerende hjem! Og så mye det var på så liten plass :) jeg ville også gjort om senga til sofa – det forandrer inntrykket ganske drastig, vil jeg tro!

  Liker

 10. Masse sjarm! Liker spesielt de små detaljene du har lagt inn for å gjøre det til ditt eget, sånn som eggeglasset og spisebrikkene og sånn :)

  Kos deg masse i helga!

  Liker

 11. Tilbaketråkk: ROGGBIF | Et dryss kanel

 12. Tilbaketråkk: Door to door | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..