The Explosion and the Plan

For omtrent en uke siden smalt det i Paris. På best tenkelige måte.

Det begynte med noen blader og knopper hist og her, og nå står hele byen i flor. Selv på dager med grå himmel kan man liksom sole seg i lyset fra fargerike blomsterbed, og en busk man aldri har tenkt over er plutselig blitt rød eller gul eller blå eller lilla. Trærne er enten stappfulle av rosa og lilla blomster eller så intenst og inderlig grønne at det nesten ikke går an. (Grønn er jo min favorittfarge, og jeg har lengtet sånn etter utsprungne blader…) Vinden har fått ny lyd nå som den har friskt løv å rasle i, og den bærer med seg lukta av alskens blomster og løfter om mye glede.

Endelig er våren her for fullt, etter en ekstra lang vinter, som dessuten visstnok har vært den kaldeste på noe sånt som hundre år. Jeg har gledet meg til våren helt siden jeg flyttet hit i september, for det sies at den er så fin i Paris. Det er den, og jeg er så glad for å kunne rusle rundt her nå.

Håper dere er klare for en bildebombe med blader og blomster!

CIMG5584

CIMG5597

CIMG5791

CIMG5796

CIMG5821

CIMG5601

CIMG5701

CIMG5852

CIMG5599

CIMG5718

CIMG5606

CIMG5615

CIMG5789

CIMG5611

CIMG5828

CIMG5826

CIMG5700

CIMG5659

CIMG5835

CIMG5797

CIMG5709

CIMG5662

CIMG5671

CIMG5736

CIMG5722

CIMG5865

CIMG5720

CIMG5765

CIMG5833

Våren i Paris er akkurat like herlig som jeg hadde håpet.

Det føles nesten ille å skulle reise fra byen nå, særlig fordi det er spådd dårlig vær i Sør-Frankrike i helga – men i morgen kommer Jonasflotte (hurra!), og vi skal reise sørover på eventyr. Jeg har nemlig forelesningfri i neste uke, og vi har planlagt en ekskursjon.

Vi skal ta høyhastighetstoget til Toulouse (det er så koselig å toge sammen – jeg gleder meg til å småsnakke og lese og spise kjeks og holde hender), og der står en leiebil og venter på oss (det blir også bra, for når man biler kan man spille høy musikk og le av rare stedsnavn og stoppe når man vil ha kaffe), og så skal vi tilbringe fire dager på den sør-franske landsbygda. Det er så spennende å reise til områder man ikke kjenner og som ikke er spesielt turistifiserte, og det er så deilig med et fredelig avbrekk når man bor i en travel millionby! Vi skal spise god mat, drikke lokal vin, gå rolige turer, se på fin utsikt og nyte hverandre selskap. Dessuten skal vi utforske en knøttliten og mystisk landsby som heter Rennes-le-Château, som jeg skal fortelle mer om etterhvert. Den siste natta skal vi forresten ikke sove på samme hotell som de foregående nettene, men bo på et gammelt slott! Jeg gleder meg så jeg nesten går i stykker.

Bare en muntlig evalueringsprøve står mellom meg og vår lille ferie! Jeg går til parken og pugger der.

– – – – –
In other words: Last week Paris exploded in the best possible way. It started with a few leaves and some buds here and there, and suddenly spring was all around. The whole city is in bloom! Even on grey days there is colour everywhere! Green is my favourite, and the green of freshly sprung trees is almost impossibly vibrant and beautiful. The wind sounds different now that it has leaves to brush through, and it carries the smell of flowers and promises of good things. This winter has been very long and cold (supposedly the coldest in a decade or something), and I have been looking forward to spring ever since I moved here in September, because everyone says it’s so wonderful here in Paris. It is. It really is, and I am so happy to be here right now.

It almost feels wrong to leave this pretty place at the moment, especially because the weather in Southern France is supposed to be awful this weekend, but nevertheless my boyfriend and I are going on a little trip. He arrives tomorrow! We’re going to take the high-speed train to Toulouse (I like the train – I’m looking forward to chatting and reading and eating biscuits and holding hands), where a rental car awaits us (driving is also nice, as it allows us to play our favourite music as loud as we want and to laugh at odd village names and to stop for coffee whenever we want), and then we’re going to spend four days in the countryside in Southern France. I love visiting new places, and it’s such a treat to go somewhere calm when you live in a big, busy city. We’re going to enjoy eachother’s company, scenic walks, great views, good food and local wine. We’re also planning to explore a tiny, mysterious village called Rennes-le-Château, which I’ll tell ye more about soon, and we’re going to spend the last night not in the same hotel as the preceding nights, but in an old castle! I’m so excited I just might break.

Now there’s just one last oral evaluation standing between me and this little vacation! I think I’ll do my revision on a bench in the park.

19 tanker på “The Explosion and the Plan

 1. Åh, jeg kjenner blomsterlukta helt hit, jeg! Takk for at du foreviger. Og for en fantastisk ferie som venter dere, nyt alt dere kan! Og lykke til med prøve, du er flink og jeg heier på deg.

  Jeg tenkte forresten på deg her om dagen da jeg sto på butikken. Jeg skulle nemlig kjøpe ny tannbørste, og valgte den grønne til ære for deg! Hihi. Klem til deg <3

  Liker

 2. Jeg ønsker deg en deilig tur i Sør-Frankrike, dette er min favoritt regionen, og i tillegg livet av slottet !? (Kanskje du går til landsbyen «Montelieu?»). vil du se at livet er mer spennende på ferie i sør.

  Liker

 3. Åh wow så herlige bilder. Vår :) Her er det bare kaldt ennå (men sol) :)
  God tur med kjæresten og lykke til med den evalueringen også forresten.

  Nydelige bilder, Paris er flott. Det er nå jeg skulle ha dratt dit ser jeg ja :)

  Liker

 4. Paris er helt nydelig om våren. Gled deg til å dra på tur, det er så deilig å komme unne byen og kjenne ordentlig frisk luft!

  Liker

 5. Åh, for noen fantastisk flotte bilder! Jeg kjenner at jeg blir helt våryr, og får lyst til å reise til Paris igjen. Har bare vært der én gang, og det var i begynnelsen av januar et år. Da holdt vi på å blåse bort og fryse av oss ørene, så jeg har liksom ikke fått den ordentlige godfeelingen av Paris som alle snakker om.
  Så koselig med tur også da, kos dere kjempemasse på eventyr:-)

  Liker

 6. Misunnelig!! ;) Fantastisk med vår og trær og blomster og busker som plutselig blir fargerike, man kan bli optimistisk av mindre! Men nå kommer våren i Norge også, tror jeg. Jeg fikk fregner på nesa under utelunsjen i går! Og syrinhekken på utsida vinduet mitt har fått pittesmå grønne knopper, kanskje det snart «smeller» her også :D Hurra for vår!! Nyt sør-Frankrike!

  Liker

 7. Ååå, magisk! En smule misunnelig nå. Forgåpentligvis ikke så lenge til vi opplever det samme her, eller noe lignende iallefall. Og gøy, jeg har familie som bor i Toulouse (eller, rett utenfor). Håper dere får en super tur!

  Liker

 8. Tusen takk for alle fine ord, og for alle oppmuntringer angående evalueringen (tror det gikk ganske bra!), og for alle gode ønsker angående turen. Vi har hatt det helt herlig, og dere er best!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..