Springtime

Da jeg gikk til universitetet i morges, hadde det allerede begynt å lysne.

CIMG4188

For første gang siden i høst kunne jeg sitte på bussen og følge med på omgivelsene, uten å måtte anstrenge øynene i morgenmørket. For en start på dagen!

Jeg skal ærlig innrømme at jeg var veldig trøtt, og trengte en ekstra kaffekopp likevel. Helga har vært full av aktivitet og inntrykk, ettersom jeg har hatt besøk, og det er alltid litt tyngre å stå opp i en tom leilighet etter slike sosiale oppturer. Da hjelper det med nydelig vårvær!

Det er fortsatt kjølig i lufta, men sola varmer, og rundt skolebygget står buskene i blomst.

CIMG4199

I dag besto lunsjen min av en porsjonspai med grønnsaker, og jeg spiste den ute på en benk.

CIMG3816

I Parc de Belleville ser det slik ut…

CIMG3046

CIMG3057

…og hos den blide kjøpmannen i tverrgata ser det slik ut…

CIMG3793

…og i bakgården ser det slik ut.

CIMG3795

CIMG3796

Inne står det gule roser som lyser opp ytterligere.

CIMG4183

Jeg fant dessuten en firkløver i dag! Min første noensinne! Jeg la den i press med én gang jeg kom hjem, så jeg har ikke noe fotobevis ennå, men det er helt sant. Barnet i meg håper at den kan bringe lykke – om ikke til meg, så til noen som trenger det mer enn hva jeg gjør. Selv når starten på uka går litt trått, har jeg så mye å glede meg over.

Konklusjon: Det er vår i Paris. Jeg liker det.

– – – – –

In other words: When I took the bus to the university this morning, day was dawning. It’s been months since the last time we saw light at that time! It is always a little difficult to get up after having had visitors – this weekend has been full of activity and impressions, and my apartment feels empty after such a social boost, but with some extra coffee and some extra light, I got on well. Although the air temperature it still cool, the sun feels warm and the bushes around campus are already in bloom. I had lunch – a vegetable quiche – outside on a bench. Parc de Belleville boasts green bamboo and miniature flowers, and the smiling grocer around the corner sells all kinds of colourful berries, and sprouts are popping up in the back yard. I have yellow roses on my table to make the days even brighter, and I foun my first four leaf clover today! The child inside me hopes that it will bring good fortune – not necessarily to me, but to someone who needs it more than me. In conclusion: Spring has come to Paris. I like it.

Reklamer

18 tanker på “Springtime

 1. Takk for koselig innblikk i våren i Paris! Fikk meg til lengte etter sol og vår. Her snør det… Men det er vel kanskje en passende start på vinterferien ;)

  Liker

 2. Vår – så deilig! På denne tida av vinteren synes jeg det er nesten rart å tenke på at det blir vår igjen en gang, at man kan gå på bar asfalt med kjole og ballerinasko og bare tynne strømpebukser. Men om en måned eller to begynner det å bli litt vårlig her også. Jeg gleder meg!

  Liker

  • Jeg skjønner hva du mener; noen ganger virker det som at vinteren aldri vil ende! Selv om jeg elsker snø, er jeg alltid like glad når bakken blir bar og småskoene kan brukes igjen… Våren kommer til slutt, hihi. Her er den forvirrende og mistenkelig tidlig ute, og etterhvert tar den turen opp til Norge også. Ha en god uke, fina!

   Liker

 3. ja vi la merke til at også! og det er meget pent eksponert. roser viser flere nye blader. blad knopper presse sine lykken over nytt treverk. Lillas i hagen og rundt arbeidsplassen også gi veldig tidlig øm og engstelige blader! (Men jeg skrapte frost i morges på bilen). det er aldri for tidlig for en blå himmel, som gir oss moral!

  Liker

 4. Hurra for vår! og firkløver!! Så utrolig gøy! Her i Cornwall har vi og hatt en hel helg + mandag med sol, og det er ubeskrivelig deilig, i og med at det har regnet hver dag siden jeg kom tilbake etter jul. Ha en herlig uke !

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.