«Sosialt samvær»

Disse to ordene får meg til å grøsse. Hver for seg er de helt greie, men sammen gir de assosiasjoner til pinlig stillhet og kjøkkenglass med saltstenger i. Folk som ikke egentlig har stort å snakke om, men som likevel holder haltende samtaler i gang en stund, fordi det er forventet av dem og fordi det gleder arrangøren. «Etter dugnaden/generalforsamlingen/fremføringen/foreldremøtet blir det sosialt samvær.» Å, så flott.

Vi mennesker er sosiale vesener. Jeg er utadvendt og omgjengelig, sånn i utgangspunktet, og jeg er glad i å være sammen med andre. Samtidig er det enkelte mennesker som jeg ikke får noe igjen for å tilbringe tid med, som jeg ikke har noe til felles med, som ikke gir meg noe – og disse menneskene har jeg ikke egentlig noe behov for å treffe så ofte. Kanskje virker jeg sær nå, men jeg vil egentlig heller være i mitt eget selskap enn i selskap med noen kun for selskapets skyld. Jeg trenger ikke være sosial for enhver pris. Jeg liker å gjøre ting på egen hånd, og å legge opp dagene mine slik det passer meg, og å leve livet mitt slik jeg helst vil.

For tiden er jeg mye alene. Jeg bor alene, så det er ikke så rart. Jeg sover, spiser, gjør lekser (nostalgi!), leser, ser på serier, venter på vaskeriet, hører på musikk, skriver brev og går på oppdagelsesferd i byen – alene. Jeg liker å være alene. Jeg trives svært godt i mitt eget selskap. Jeg er en individualist. I sammenhenger som denne er det skikkelig praktisk! Jeg har ikke nemlig blitt så godt kjent med studiekollegene mine ennå, for foreløpig er alle litt tilbaketrukne og språklig forvirret. Jeg har en brevvenn som bor i utkanten av byen, men med unntak av ham og familien hans, kjenner jeg ingen her. Hele byen er ny og fremmed, og alle menneskene er ukjente. Det er bare meg, liksom. Dette var jeg selvfølgelig forberedt på da jeg flyttet hit, og det var noe av det mest spennende ved hele greia. Lille Synne i store Paris. Alle muligheter åpne.

Likevel er det ordentlig godt å snakke med andre nordmenn innimellom. Det er fint å slippe å tenke på grammatikk og intonasjon når man snakker, og hyggelig å ha en felles referanseramme. Denne uka har jeg møtt hele fire flotte frøkner fra Norge! Fire nye bekjentskaper på én uke, det er virkelig ikke verst. Tre av jentene traff jeg samtidig, for de var på tur sammen. Jeg har fulgt den fine bloggen til Johanne en god stund, og da hun fortalte at hun skulle hit kort tid etter at jeg flyttet hit, ble vi enige om å møtes. Hennes medreisende, Julie og Johanne, ble også med. Bonus! Det var riktig koselig. Vi tok en kopp sammen og snakket om stort og smått, og utforsket dessuten Merci, som er nevnt i alle håndbøker. Etterhvert skal jeg vise dere hvor fint det er der!

Dessuten har jeg hatt gleden av å treffe flotte Ida. Hennes blogg har jeg vært litt ekstra begeistret for det siste året, for hun bor også i Paris! Da jeg hadde bodd meg til, spurte jeg om hun ville ta en kaffe. Det ville hun, og jeg ble glad, for det er alltid koselig med nye venner på et nytt sted! Vi delte Paris-erfaringer og et digert, diggbart kakestykke med bringebær på, og ble sittende lenge. Ida virker som en utpreget positiv og allsidig person, som gir av seg selv og har mye humor, og som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med.

Sosiale utsikter for kommende uke: I morgen skal jeg spise middag hos brevvennen jeg nevnte, og det er alltid hyggelig. På tirsdag har en klassekamerat invitert meg med på vernissage (det føles så herlig parisisk, haha). Når lørdagen kommer, følger riktignok høydepunktet med den, for da kommer Jonasflotte på besøk. Iiiih! Vi har ikke sett hverandre på snart tre uker (ikke engang på Skype, slik vi hadde planlagt, grunnet den stadige nettmangelen i leiligheten min). Det blir så supert å se ham igjen! Fire dager hånd i hånd, det gleder jeg meg veldig til.

Fortsatt god helg, sosial eller ikke!

——-

In other words: Being social when you don’t have anything in common with your company, that’s not my thing. Forced conversations are supposed to follow all kinds of gatherings, but I would rather spend my time in solitude than with people I don’t really get along with. I am an outgoing and sociable person, by all means, but I have no need for relations that don’t give me anything. I am perfectly happy in my own company. I’m an individualist. That is quite practical when you move to a new, huge city where you don’t know anyone. I knew very well that I would be spending a lot of time on my own here in Paris, and that was – and is – an exciting part of it all. However, it is always nice to meet new people, and always fun to meet other Norwegians abroad. This week I’ve met with no less than four girls from Norway. Three of them visited Paris together and had coffee with me at Merci, which I will show ye later. The fourth also lives here, so I was very happy to make her acquaintance! I have read and enjoyed her blog about her life in Paris. We shared views and a big piece of raspberry pie, and I’m looking forward to getting to know her better. Speaking of things I look forward to: Tomorrow I’m having dinner with a local penpal, and on Tuesday I’ve been invited to a vernissage (how very parisian!). The main thing is undoubtedly that in one week from today, my boyfriend comes to visit me. I haven’t seen him (not even on Skype, as I still don’t have internet at home) for three weeks. Now I get to hold his hand for four days. I cant wait!

Reklamer

22 tanker på “«Sosialt samvær»

 1. Parislivet ditt høres bra ut! Jeg kjenner meg godt igjen, jeg gjør mange ting alene i København også. Jeg er også en individualist, så det går veldig fint, men det er veldig deilig med besøk og å finne på ting med nye folk en gang imellom også. Håper du får en fin helg!

  Liker

 2. For det første, så må jeg si at jeg 1) skjønner deg godt med tanke på at det er bedre å være for seg selv enn å henge med folk du ikke egentlig trives med, og 2) liker det du sier om sosialt samvær. Har ikke tenkt på det sånn før!
  Dessuten er jeg riiimelig sjalu på dere, som har møttes – både fordi det er superflotte personer, og fordi dere møttes i Paris, av alle steder!! hihhihiih wiiii

  Liker

 3. Hei, er enig med deg at det er hyggeligere noen ganger å være alene enn å være sammen med en hel haug med folk du ikke har noe tilfelles med. Jeg liker å være for meg selv og kunne trekke emg tilbake og drømme meg vekk,samtidig så elsker jeg å være sammen med venner.

  Så koselig at du skal på venissage. Det er meget fransk! Håper dere får et glass med vin eller to. Det liker jeg så godt på slike greier Ellers så koselig at Jonasflotte kommer over. Du blir jo den tredje rustad piken med sin kjære på besøk i samme leilighet (inkluderer herved åslaug og Sanna med ditto kjærester).

  Ha en fin helg videre og hils Bruno

  Liker

 4. jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver, at det noen ganger rett og slett er bedre å være alene enn blant mennesker man ikke føler man har så mye til felles med. du er flink som gjør så mye alene da! jeg er ganske så alene i Brussel jeg også, men klarer egentlig bare å gå litt rundt alene – kanskje jeg må prøve å dra på kafé (og spise en god kake) jeg også.

  håper du har en fin helg i hvert fall – og hei, du har en brevVENN! så spennende! det er altfor få gutter som skriver brev, synes jeg, så det er godt å høre at de i hvert fall finnes :)

  Liker

  • Jeg tipper at du vil få det riktig så koselig på kafé alene! Kake er like godt uansett, muaha.
   Ja, jeg har faktisk flere brevvenner av hankjønn. Det er vel færre av dem enn av jentene, men jeg har tre, fire stykker stykker (oi, dette fikk meg til å høres litt tøsete ut, hoho?) – så jeg kan bekrefte at de eksisterer!

   Liker

 5. «Sosialt samvær», tja, det høres kanskje ut som noe kjipt, litt som «sex og samliv», grøss.

  Jeg er totalt avhengig av «sosialt samvær» (hahaha) med andre. Jeg kan ikke være alene over lengre tid, da blir jeg gal. Men jeg blir også gal av å være med andre over lengre tid. MÅ ha alenetid. Da jeg flytta hit ble jeg litt deprimert, fordi jeg var altfor mye alene..

  Men du, hvis du ikke har planer imorra, kan du jo ta deg en tur til meg, så får du låne bøker, filmer, serier og sånt. Ta med minnepenn! Jeg har fri hele dagen, so any time. Lunsj kanskje? Jeg kan lage noe.. :)

  Liker

 6. hei synne! så glad jeg er for å ha snublet borti bloggen din! jeg elsker også kanel, jeg hater «sosialt samvær», og føler serriøst at det er som om jeg har skrevet dette selv :)

  jeg gleder meg til å følge deg videre!

  Liker

 7. socialisere seg, den er ogsa ute etter a tiltrekke til selv-same, siden bildet av den andre at du referert. hvor viktig det er å være med … å gå fra fortiden til fremtiden kanskje? fordi det tar tid å være på kjente bakken med egne reperes så la gå reise. det er bra for deg mer sterk etter møte folk hjemme. viktig hvor det er a vaere med … go fra Til a fortiden Fremtiden kanskje? fordi det tar tid pa a vaere kjente bakken med egne reperes sa ga reise. «leh leha» den er biblical sitater-(» vas toi meme pour toi meme») imidlertid ; men ogsa vaere mye Sterk etter møte folk fra Hjemme deg .. den lille røde bilen har mye sjarmert meg, kanskje for er » merçi» .

  Liker

 8. Hahahaha, jeg kunne ikke vært mer enig i åpningssetningen din her. GRØSS! Død over «sosialt samvær». Hahahaha.
  Hyggelig å treffe andre nordmenn i Paris da :-) Jeg tror også jeg først hadde tenkt at «Nei, dette skal være bare meg i den store byen, og jeg skal løsrive meg fra alt som er trygt», men så ment at det var veldig trivelig å møte andre som en hadde _noe_ til felles med likevel. Kultur og språk er definitivt en stor del av oss, og det er veldig morsomt og spennende å være i og flørte med andre språk og kulturer, men det er godt og trygt å kunne få være seg helt selv igjen litt også. Som du sier, uten å tenke på grammatikk og tonefall osv.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.