Onsdagsrapport og alenekino

Oi, det er kveld allerede! Jeg jobber mest mulig for tiden, og dagen går så fort! Hjemmekontor er virkelig noe for meg; jeg kan kjøpe knallgule roser som lyser opp på bordet, og legge inn pauser med Gilmore Girls-epoisoder eller Mummi-lektyre, og sette opp vinduene så det blir sommerlig gjennomtrekk i hele leiligheten, og møte venner ute til lunsj, og drikke så mye lakriste jeg vil, og ta en joggetur når jeg blir rastløs. Hverdagsluksus, alt sammen.

Dessuten har jeg belønnet meg selv med en kinotur i dag, helt alene. Jeg synes det er så fint med kinobesøk på egenhånd! Da kan man velge film uten å måtte ha hensyn til andres preferanser og timeplaner, og drømme seg helt og holdent vekk i mørket, og spise opp alt snopet selv… Jeg pleier å gå på kino omtrent en gang i uken. Jeg veksler gjerne mellom å se storfilmene sammen med venner, og å se mindre og mer sære ting alene. I kveld så jeg Hva gjør vi nå?, som jeg fikk anbefalt av en venninne. Den var både morsom, sterk og rørende, og jeg anbefaler den herved videre til dere.

Jeg elsker at foajéen på Klingenberg kino minner meg om et grelt og gammeldags sirkus.

Ved kiosken kan man slå seg ned på myke sofaer – ikke harde benker som på de nyere kinoene, men ordentlige sofaer – slik at man slipper å stå i kø med hendene fulle av snacks.

I trappen ned til underetasjen henger lampetter som kaster fine skygger.

Inne i selve salen har setene den karakteristiske kinofargen. Dyprød og full av forventning.

Her så jeg en fransk-libanesisk-egyptisk-italiensk film som inneholdt en kirke, en moské, mange høner og geiter, en gruppe magedansere, flere sangsekvenser og en stor mengde hasj. Ja, det går an.

Slik var altså kvelden min. Håper alle hadde en fin onsdag, og at torsdagen blir like bra!

Hva var det siste du så på kino?

Reklame

15 tanker på “Onsdagsrapport og alenekino

 1. Akk, lakkriste, det er noe for seg selv, men meget godt!

  Jeg går sjeldent på kino… Men har noen biletter som ligger i lommeboken, må bare finne den rette anledningen til å bruke de! For jeg liker det, synes filmen får en helt egen magi når man ser de på lerretet!

  Liker

 2. Så hyggelig! Tror jeg må begynne med å gå alene på kino jeg også – det er noe med nettopp dét som er så.. ja, hyggelig! :)

  Den siste jeg så var Dark Knight Rises :)

  Liker

 3. Kino er så bra! Og jeg har enda ikke vært på en filmvisning alene, men det har jeg lyst til å gjøre. Film er faktisk aller best på kino, det er ikke bare noe de sier, hihi.

  Liker

 4. Det ser så flott ut! Og så herlig at du går alene. Jeg har begynt å bli flink til å gå på kafé alene, og jeg tror kino er neste. :)

  … og min siste kinotur var også for å se The Dark Knight Rises. :)

  Liker

 5. den siste filmen jeg så på kino var Moonrise Kingdom, som (som sånn sirka allerede har sagt) var veldig fint – den anbefales også, om ikke du har sett den enda. det var da jeg «bodde» i Frankrike i en måned, og det var ekstra fint at den hadde frankse tekster – både fordi jeg da kunne jobbe litt med fransken også, men mest fordi nesten alle (!) filmer blir dubbet på kino der. det var altså litt skummelt å sette meg ned i den røde stolen og vente til de første ordene for å finne ut om jeg virkelig hadde gått inn i riktig sal og fikk sett den med engelsk lyd eller ikke…

  Liker

  • Ja, den har jeg sett – kjempesjarmerende! Jeg synes også det er litt skummelt å gå på kino i andre land med sterke tradisjoner for dubbing (eller å se filmer på ukjente språk her i Norge, forsåvidt, hvis det ikke er oppgitt om de er tekstet på norsk). Man lærer mye av gode undertekster!

   Liker

 6. Oi, det er lenge sidan… Hmmm… Såg «Into the white» og den nyaste Varg Veum-filmen tidlegare i år, men hugsar ikkje rekkjefølgja, haha.

  Liker

 7. hei, alle! Den sist film det var «faust»price i mostra venise.ikke som er premiss legend tekst,men anbefale.glede liksom kino a vaere: i forgårs det var samme godt til utenfra 35 grad lytte i landsby lille frisk kirk gamel orgel en kastrat for «barok» («haendel,»bach,»vivaldi).for en sommer mus landlig jeg er!!

  Liker

 8. Så flott at noen går på kino alene! :D Jeg har hatt lyst flere ganger, men hver gang jeg nevner det i en samtale får jeg bare rare blikk tilbake…

  Prøvde meg forrige gang jeg var på kino, men da satt plutselig en klassevenninne i nabosetet i kinomørket, så det teller vel ikke helt.

  Liker

  • Nei, hihi, man skjønner når man snakker om det at ikke alle synes det er like aktuelt. Du skal ha for forsøket, men det høres jo ut som en fin bonus å treffe på en bekjent!

   Liker

 9. Jeg har faktisk aldri vært på kino alene, det har jeg lyst til å gjøre i løpet av høsten. Den siste filmen jeg så på kino var Moonrise Kingdom. Du vet jo hvor fin den er, hihi!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..