Saktesøndag

Åh, det er så godt å ha en hel dag til å hente seg inn igjen etter litt ekstra travle uker. I går ble postrunden ordentlig lang, men været var veldig fint, selv om vinden var kald. I dag ble det nedbør igjen her i hovedstaden, så jeg har gjort det eneste fornuftige: Fulgt regnværsreglene og drukket kakao med en god venn.

Den var ikke så pen å se på, men den smakte desto bedre: Mørk sjokolade med bringebær fra Cocoa on the Go Go. Kakaobaren med det småharry navnet og de hyggelige lokalene, som heldigvis har søndagsåpent.

Etterpå gikk vi gjennom søndagsmarkedet i Birkelunden, og ble jaget vekk av disse eklingene.

Til slutt stakk vi innom et helt nytt sted, nemlig Grünerløkka bakeri. Det ligger bare noen hundre meter fra Suse-leiligheten, og det gjør meg ikke noe… Få ting gjør meg mer glad enn nyåpnede bakeutsalg!

Jeg kjøpte et kanelmonster. Like godt som det ser ut.

På torsdag var jeg forresten på førpremieren til storfilmen Prometheus. Jeg møtte Ina ved en tilfeldighet, og sånt er alltid morsomt! Filmen var like fet som forventet, og mindre skummel en fryktet. God balanse!

Fredagskvelden tilbragte jeg på minifestival under åpen himmel. Bildet er tatt en eller annen gang mellom ti og halv elleve om kvelden. Det norske sommerlyset er ganske så supert!

Når vi snakker om sommer: Jeg har nettopp oppdaget at det er to dager til jeg har bursdag. Oi! Femte juni blir jeg tjuefem år gammel – veldig fin alder, synes jeg. Tallet høres og ser så bra ut, liksom! Jeg gleder meg veldig til bursdagen, for det gjør jeg alltid, men i år kom den overraskende brått på. Tidligere har hverdagen min vært mye roligere på denne tiden av året, men nå har jeg for eksempel ikke rukket å planlegge bursdagsfest eller invitere dere lesere til å benytte dere av postmuligheten, slik jeg gjorde i fjor. Jeg aner ikke hva jeg ønsker meg, og jeg har dårlig samvittighet for at vennene ikke har fått noen ordentlig feiring å se frem til… Heldigvis kan jeg ta det igjen ved en senere anledning, for eksempel i løpet av sommeren, og dessuten har jeg fortsatt mange bursdager foran meg!

Bursdagsstress eller ikke: Denne søndagen har jeg bare hygget meg i lavt tempo, og det akter jeg å fortsette med.

10 tanker på “Saktesøndag

 1. Hurra for bra søndager!Hvor skummel var filmen? Trillerskummel? I am legend-skummel? Skrekkfilmskummel? Har lyst til å se den, men er litt pysete… Og å se ting på kino gjør ting litt ekstra skummelt, ingen puter å gjemme seg bak.

  Liker

 2. Høres ut som du har hatt en herlig søndag:) Var forresten veldig skumle de dukkene, så skjønner de skremte deg vekk:) Bakeriet så jo bare herlig ut og den kakaokoppen først fristet utrolig:) Ha en fin dag videre.)

  Liker

 3. Slike søndager er de beste! (selv om man kan klare seg uten slike dukker, da). Jeg gleder meg sånn til å se deg over helga, og jeg håper kvelden din er flott! Drikke te og spis noe godt og nyt <3

  Liker

 4. Vært en rolig søndag her også. Filmtitting, hjemmelaget pizza, litt rydding og ikke minst Sorgenfri på øret som har blit en søndagstradisjon hos meg! :)

  Liker

 5. hei, kanelmonster er veldig appetittvekkende! "Prométhée":(Noémie) onsker a se etter eksamen;og jeg vil glad bare a lese gjennom teksten i gresk ! en nysgjerrighet for meg at lyset i juni at 10h30!!"Prométhée: er sporsmalet om rettferdighet? forsoning? a leve sammen annet med?( i folge "Platon")..bon ,pour votre regard sur les oeuvres complètes de "Camus":-" l'art et la révolte ne mourront qu'avec le dernier homme". ( l'homme révolté).-" the best!! bruno .

  Liker

 6. Jeg er også en skikkelig reddhare, men dette gikk fint. Den er mer skummel enn en vanlig thriller, og er merket med "horror", en kategori jeg vanligvis styrer unna. Likevel var den mer spennende og ekkel enn skummel! Jeg grep hånden til vennen min to ganger, men ellers gikk det fint, hihi.

  Liker

 7. Ja, den norske sommeren er spesielt lys, og det blir fortsatt lysere hver dag i nesten tre uker! Jeg har bare lest L'Étranger av Camus, men liker den godt. Det ligger mye symbolikk og filosofi i Prometheus, selv om det er en science fiction-thriller. Håper Noémie også liker den!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..