I New York: Kultur

Det er på tide å ta en virtuell tur tilbake til Det store eplet! De siste ukene har jeg jo hatt mer enn nok med å tenke på elskede Oslo, men det er fortsatt masse fra årets sommerferietur som jeg har lyst til å dele med dere.

Vi bodde sentralt, med kort vei til nesten alt og kjempemange kulturmuligheter. Noe ville vi bruke mye tid på, annet ville vi bare se når vi hadde sjansen! Et eksempel på det sistnevnte var Radio City Music Hall, det legendariske spillestedet. Her har «alle» opptrådt, her finnes den største innendørsscenen i verden, og bygget er en art deco-drøm.

Musikk er så viktig! Jonasflotte spiller gitar i band, og tilbragte en del tid inne i sånne butikker som selger instrumenter og annet jeg ikke forstår stort av, men vi kan begge kose oss i platebutikker. Vi fant paradiset i Greenwich Village, i form av Bleecker Street Records. Skiver i alle størrelser fra gulv til tak i to etasjer.

Mange av de uavhengige butikkene har egne huskatter. Jeg elsker det! Her fant vi en bedagelig og omfangsrik fyr.

Musikaler er heller ikke å forakte. Vi bestemte før vi dro at vi ville se et stykke på Broadway. Det er så klassisk! Dinner and a show, liksom! Vi valgte en ny og litt utradisjonell forestilling, nemlig The Addams Family.

Det var en engasjerende oppsetning full av mørke referanser og morbid humor, akkurat som vi håpet på. Det var en kul kontrast å se en såpass freidig forestilling i en klassisk og staselig sal på et gammelt og ærverdig teater.

Så til litteraturen! Vi satte av en hel formiddag til å utforske The New York Public Library, og det er så overveldende flott at det får sitt eget innlegg med tiden. Jeg trives så godt blant bøker, og her inne kommer de virkelig til sin rett.

Jonasflotte og jeg opererer med et bredt kulturbegrep. Spill er selvfølgelig kultur! Vi besøkte Nintendo World.

Jeg traff min gode venn Mario. For lenge siden sist!

Tegneserier er en annen nerdenaturlig del av kulturspekteret. Midtown Comics er en enorm seriebutikk som lå bare noen hundre meter fra hotellet vårt. Her inne tok jeg ingen bilder, for jeg var så opptatt av å kikke på alt som var spennende, men tro meg når jeg sier at det var stappfult av snacks!

En annen morsom butikk som alltid er verdt er besøk: Legobutikken. Denne var stor og flott og hadde en drage!

Den siste dagen var det tid for kunst. Vi besøkte bare ett galleri i denne omgang, og valgte det mest kjente.

Jeg har villet besøke Guggenheim-museet i mange år, for arkitekturen er som kjent helt spesiell, og de har en fast utstilling med en rekke kjente impresjonistiske malerier. Nå fantes der i tillegg en midlertidig utstilling med grafikk og skulpturer fra den koreanske kunstneren Lee Ufan. Den var veldig flott, og bygget var den best mulige rammen rundt.

Dette er bare litt av all kulturen vi koste oss med i løpet av de åtte dagene våre. Åh, akutt New York-savn!

Reklame

9 tanker på “I New York: Kultur

 1. Så masse spennende, og så mange flotte bilder. Jeg får lyst til å utforske alt det selv! Ikke minst biblioteket, jeg gleder meg til å høre mer om det og se flere bilder fra det :)

  Liker

 2. ya!!! i am so hurry to see an "AM"(hebrew:hearth people) "ER"( hebrew:how)" I" – HE "CAN" ….(bible-o-techna) from inside.should be great!!! and i say "Yes sir" to musical comedie (veldig stimulerande) wenhever is AMERICA so impress Sionism?? my pravite joke is not good at all i confess and i pled not guilty!! but your topic and view is a realy good one .bruno

  Liker

 3. jeg be om unnskyldning : ha je se en Guggenheim Jowell under paraplyen hans??et que j'ai fais mon "Mario-l" mais c'était juste pour le plaisir de tordre les mots ! alors vivent les Cultures toutes! bruno

  Liker

 4. Eg er utrulig glad for alle NY-tips, mest truleg reiser eg og min besetevenn din neste sommar, og det er så stort at me veit ikkje heilt kva me skal gjere. Kjem garrantert til å ta fram denne!

  Liker

 5. ååå synne jeg og vil til ny. Kan ikke tro at jeg bodde et år i usa UTEN å dra til ny? Men så jobbet jeg jo i merch da, og levde på barnearbeiderlønn… uff så dumt at du og hadde en dritt dag… håper dagen i dag er bedre <3

  Liker

 6. Kultur er kos!Maren og Bruno: Jeg gleder meg til å vise dere mer av biblioteket, det er formidabelt!Johanne: Så herlig med venninnetur til New York! Jeg har allerede skrevet et par innlegg, og det kommer flere tips etterhvert!carolinesandelig: Du får sikkert muligheten igjen! Dere hadde jo ikke akkurat noe stort reisebudsjett, nei… Håper du nyter herlige London i fulle drag, i hvert fall. Fortsatt god helg!

  Liker

 7. Tilbaketråkk: Monday musings | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..