Vino italiano

I juleferien var Søstrene Suse på vinsmaking. Det var litt slik:

Godt brød, god ost og god vin, det er ikke meg imot! All vinen vi smakte på var italiensk og kom fra små vingårder, og selv om ikke alt er å finne på Vinmonopolet, har vi bekjente som vil begynne med import. Praktisk!

Før vi fylte glassene, fikk vi en liten innføring i vinområder, druetyper, klassifiseringer og lukt/smak. Jeg er absolutt ingen vinkjenner, så det var spennende å lære litt. Jeg er mest glad i hvitvin foreløpig, og har i flere år pleid å ta et glass eller to på tirsdager, til enten Desperate Housewives eller Grey’s Anatomy. Jeg har smakt meg igjennom ganske mange land og druetyper etterhvert, men jeg har aldri gått systematisk til verks. Nå som jeg vet litt mer, bør jeg kanskje legge om litt?

Jeg vil uansett anbefale en vin, som jeg kjøpte uken etter vinsmakingen, inspirert av det jeg hadde lært. Den var virkelig helt spesielt god. Den vant bronsjemedalje i Decanter, en verdensomspennende vinkåring, så sent som 2010. Om du liker hvitvin, kan du sjekke ut Duca del Frassino Soave Classico 2009. Nam.

I morgen begynner Oslo Vinfestival, som arrangeres for første gang i år. Vin og glede tre dager til ende, dette blir spennende.

Skål! Eller «cin cin», om du vil!

Reklame

2 tanker på “Vino italiano

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..