Love and lights

Tusen takk, dere. Takk for all støtten jeg har fått i forbindelse med mitt forrige innlegg. Her inne, på sosiale medier og i diverse kommunikasjonskanaler. Jeg blir helt varm om hjertet, og føler meg så heldig som har så mange omtenksomme venner, kjente og ukjente som bryr seg. Det å snakke og skrive om hendelsen har vært en stor lettelse, det føles som at jeg har lagt fra meg et lite lodd jeg har gått rundt med i 15 år. Jeg var så i tvil om jeg orket å dele innlegget, men nå er jeg veldig glad for at jeg gjorde det, og den store positive responsen er selvfølgelig en medvirkende årsak. Jeg var redd for at jeg skulle bli møtt med pekefingre og pepper og tvil, men tanken var at dersom jeg kunne få én person til å føle seg litt mindre alene, så ville det være verdt det. Jeg fikk en masse kjærleik i stedet, og jeg føler meg nå enda sikrere i min sak. Vi er sammen om dette. Tusen takk.

Som fine kommentarer på en krevende tekst, som store smil på en tung dag, sånn fungerer også lys i novembermørket. Tenk at det fortsatt er nesten en hel måned til sola snur? Før den tid, og i en stund etterpå, er det kjekt å kunne lyse opp litt ekstra hjemme. Den nye, gamle, klassiske stjerna henger nå i kjøkkenvinduet, og jeg synes den er så fin!

Lights / etdrysskanel.comNå er det ekstra koselig å stå opp og spise frokost sammen – stjerna er det første lyset jeg slår på om morgenen.

Lights / etdrysskanel.comMange vil nok kalle det ei julestjerne, men jeg hengte den opp midt i november og har tenkt å la den henge i hvert fall ut januar, så jeg går for et av alternativene, som vinterstjerne eller mørketidsstjerne. Kjært barn har mange navn!

I stua ville jeg også lyse opp litt i vinduet, for de stjeler tross alt en del lys i disse dager – så snart sola går ned, er det jo bare svarte hull i veggene!

Jeg tok ganske enkelt de to lysslyngene fra balkongen, fjernet papirlyktene på dem, og viklet dem rundt sylinderne med korksamlingen i. De to spikerne øverst i vinduskarmen satt der fra før, så de fikk være med på moroa.

Lights / etdrysskanel.comLitt ekstra varme inne når frosten kommer snikende ute!

Lysslyngene går på batterier, som får bo i en gammel teboks.

Lights / etdrysskanel.comBle ganske koselig, spør du meg!

(Til venstre i bildet står forresten ei ny lampe – den er riktig praktisk, for man kan snu «tallerkenen» så den vender oppover eller nedover, alt ettersom hva slags stemning man vil skape.)

Samhold, gode ord og lys i mørket gjør alt så mye lettere. Sammen kan vi takle alt!

– – – – –
In other words: Thank you guys, for all the love I have received after my last post. I was really nervous about publishing it, but I felt it would be worth it if it could make one single person feel less alone – and after the response I got, I’m so glad I did. It has been such a relief to talk and write about my experience, finally, and your kind support, here on the blog and on other social platforms, means so much. I feel more certain than ever that we are in this together!
Just like an encouraging comment or a friendly smile can brighten up a difficult day, little lights can brighten up a dark month. November, you’re a somber one, and the sun doesn’t come back round until almost a month from now. In the meantime, and a while after, we make the windows in our flat brighter with this star (which was bought in a charity shop and looks exactly like the one my grandparents had) and these string lights (which used to be out on the balcony). I plan to leave them up at least until the end of January, so I don’t consider them holiday lights, I think of them as winter lights!
Light and love makes everything easier. Together we can deal with anything!

Reklame

5 tanker på “Love and lights

 1. It was a good post, Synne. Very courageous of you to be so honest!

  Love the pics of the light in the darkness, especially the stars. So what time does it get light in the morning and dark at night in Oslo? Here in St. Louis it gets light at about 6:40am and it gets dark at about 4:30pm (16:30). I actually prefer the cold and the dark (you know, the whole hygge thing) and it has been COLD this year AND we’ve had about 18cm of snow so far! Yay! :)

  Liker

  • Thank you so much, Naomi!
   That sounds lovely, that gives you about three hours more of daylight than us. The sun rises here now at about a quarter to nine in the morning, and sets just before three thirty in the afternoon. (These things are interesting, too! I like using this sunset and sundown calculator – https://www.timeanddate.com/sun/ – to look up cities abroad where my friends live, for instance.)
   I also really like the winter! Snow has been scarce here so far this year, unfortunately, but since Oslo is by the sea, it’s usually milder and more humid than I’m used to. I grew up with properly cold and snowy winters, so I miss them here in the capital! Luckily my parents still live in that part of the country, so can always go there to get my share of winter wonderland. Your conditions sound just perfect!

   Liker

   • I can’t believe your sunrise is so late this time of year! I think I’d have problems with a lack of light like that. Sorry you haven’t had much snow this year-we’re hoping for more soon now that we’ve already had more than in the past several years. :)

    Liker

    • Many people do have a hard time – it’s frustrating to get up and go to work in the dark, and then to go home from work in the dark as well, and not get any daylight at all. Some parts of the country do not see the sun in the winter, it’s pretty extreme. No wonder the Vikings celebrated the turning of the sun on the 21st of December – it’s the original jól (yule)!

     Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..