16 photos from the 17th of May in 2018

Ja, la oss ta en titt på nasjonaldagen! Jeg ba om fri fra jobb i januar allerede, hvis jeg husker riktig – jeg er så glad i 17. mai, så det var faktisk helt uaktuelt for meg å jobbe da.

Vi hadde bodd på Carl Berner i ei uke på dette tidspunktet, og alt var et salig virvar, men vi hadde klart å finne penklærne og balkongflagget! Jeg har aldri kunnet flagge skikkelig selv før, så dette føltes faktisk skikkelig stas.

May 17thVi var tidlig oppe, for vi var bedt på frokost. Vi bidro med eggerøre, med ferske urter fra vinduskarmen.

May 17thSå bar det ut i gatene, som selvfølgelig var fulle av flagg og blomstrende trær og folk i finstas!

May 17thFrokosten ble et skikkelig gilde! Vi var seks stykker som startet dagen sammen, og det ble masse mat til overs.

May 17thVi stilte også med mimosa til alle. Det er faktisk noe av det beste jeg vet! Jeg liker riktignok å bruke cava i stedet for champagne, for jeg synes den litt mer rustikke smaken passer ekstra godt til frisk appelsinjuice. (Gleder meg allerede til å starte bursdagen min på samme vis, muaha.)

May 17thVi spiste oss gode og mette med TV-sendingen fra barnetoget i bakgrunnen, og fulgte opp med kaffe og kake, og så trakk vi ut på balkongen. Noen avsluttet måltidet med pipe. Ikke så sunt, men stilig.

May 17thAndre gikk over på øl.

May 17thJeg var strålende glad og iført vintagekjole, for da føler jeg meg aller finest.

May 17thDenne røde 70-tallssjarmøren har jeg hatt i mange år, og i sin tid kostet den 85 kroner på UFF, så antrekket mitt var nok billigere enn gjennomsnittet denne dagen, hoho. Det gjør meg ingenting! Perlene har jeg arvet etter mormor.

Etter mange fine timer rundt bordet og på balkongen var det tid for å begi seg ut i byen! Bladene var perfekt vårgrønne, og kastanjetrærne sto i flor.

May 17thJonasflotte og jeg pleier å besøke hans gamle studentforening på 17. mai, så hele gjengen gikk dit. Åh, skranglesjarmen <3

May 17thEn rufsete bakgård, fylt av et tjuetalls mer eller mindre unge og håpefulle, hyggelige gjensyn, et sammensurium av bunader… Dette er 17. mai i Oslo i et nøtteskall for meg!

May 17thEtterhvert gikk ettermiddag mot kveld, og himmelen ble sånn intenst blå som den bare er da. Tenk at vi skulle være så heldige med været i år! Det var perfekt temperatur hele dagen!

May 17thVi gikk videre gjennom byen, for vi hadde middagsplaner, men vi passet på å spise is på veien. Grunnlovsdag uten is går jo ikke!

May 17thEtter en hyggelig rusletur var vi nederst på Grünerløkka, utenfor et stamsted. New Anarkali har så god mat! Jeg vet ikke helt hvorfor, men så lenge jeg har feiret 17. mai i Oslo, har jeg spist middag her, med litt ulike folk hver gang. Indisk mat på nasjonaldagen er liksom akkurat passe tilfeldig, men det er blitt en tradisjon – tror det var sjuende eller åttende gang i år!

May 17thOmnomnom. Vi spiste oss stappmette, og jeg måtte få med meg restene hjem, så godt var det.

May 17thEtter middag, da klokka begynte å nærme seg ni, var det på tide å trekke seg tilbake. (Vi måtte tross alt hjem for å ta ned flagget på balkongen til rett tid, hoho!) Vi tok bussen oppover Trondheisveien i kveldssol som fikk trærne til å gløde, og bussen var også pyntet med flagg, og det var smil å se overalt, og jeg tenkte at stort finere blir det ikke.

May 17thJeg skulle ønske jeg kunne skrive at vi tok et siste glass og la oss tidlig, men i stedet satte vi oss ned med mål og varenummer og lagerplasseringer, for vi skulle på IKEA dagen etter. Jeg kan love dere at det ikke var så livlig der klokka 10.02 den 18. mai! Det var ikke særlig gøy å stå tidlig opp og ta bussen dit den morgenenen, men vi holdt på i tre timer der inne og fikk kjøpt alt vi skulle unntatt et par småting, så det var verdt det. Etterpå tok vi drosje hjem, noe vi vanligvis aldri gjør, for vi hadde mye å bære på, og jeg skulle rett på jobb på vinbaren etterpå. Også verdt det. Dagen som fulgte fikk vi 350 kilo (!) levert rett hjem, av snille karer som fraktet bokhyllene, sofaen og balkongmøblene helt inn i leiligheten. Også definitivt verdt det. (Jeg vil jo egentlig helst at alt nytt skal være brukt, hihi, men vi har gjort enkelte ordentlige investeringer nå, som vi håper å kunne ta med oss inn i framtida og få glede av i flere tiår. Også verdt det, tror jeg!) Det har gått slag i slag hele mai, og jeg mistenker at dette blir en sånn måned vi vil se tilbake på og ikke huske så mye av, haha. Nasjonaldagen var i hvert fall et herlig avbrekk, og den ble akkurat slik jeg helst ville ha den! Hurra!

– – – – –
In other words: This was Constitution Day this year! I love the 17th of May, and I asked for the day off in January or something – working on this date is out of the question for me. I want to take part in the celebration, which is a reall big deal here in Norway! The day began with us putting the flag out on our new balcony, something we’ve never been ble to do before. It felt really official and really great! We made scarmbled eggs and grabbed the ingredients of mimosas, our two contributions to a breakfast we were going to, and went out to join our friends. The breakfast was a feast, and there were six of us, and after the meal we had coffee and cake and some beers in the sun on the balcony.Then we went out to join more friends, from an old student society my boyfriend used to be part of – this day is all about seeing groups of friends around the city when I celebrate in Oslo. Everyone is all dressed up, many in their national costume, which is called a bunad. (I don’t have one, but they are super expensive and made from wool, which I can’t stand, so I don’t mind. I was wearing a red vintage dress instead!) After socialising we had ice cream, which is important on this day, and then we crossed the city on foot – streets full of happy people – to have dinner at our favourite Indian restaurant. It is a really random thing, and I can’t even remember how it started, but I’ve had dinner at this specific place every time I’ve been in Oslo for the 17th of May, so it is a tradition. This was the seventh or eight time! The meal was great, and afterwards we returned home, taking a bus decorated with flags in the low evening sun, to take down our own flag by nine o’clock. (There are strick rules about this, you know.) Then I wish I could say we had one last drink and went to be early, but we spent hours looking over measurements and order numbers, because we were going to IKEA the next morning. Not a lot of people there two minutes after they opened on the day after Constitution Day, let me tell you! It was really worth it, though, because we got everything we wanted and got out of there in about three hours. (I usually prefer new things I buy to be used, haha, but we’ve made some investments for the new flat now, that we hope to enjoy for decades. Feels good.) This month has been such a busy roller coaster, and I think that when we look back at it, we won’t remember much! The 17th of May was a great break from it all, though, and the day turned out exactly as I had hoped. Hurra!

9 tanker på “16 photos from the 17th of May in 2018

  1. For en nydelig 17. mai! Elsker IKEA-avslutningen. Jeg hadde min første innfødt Oslo-nasjonaldag i år, egentlig. Sammen med min flotte fyr og vennene hans (som nå også er vennene mine <3) . Starta med prosecco (fordi jeg ikke fant cava på tax free), fortsatte med champagne, og masse øl. Nydelig dag :D

    Liker

    • Ja, vi hadde i hvert fall en god (døll) grunn til å trekke oss tilbake i rimelig tid, hoho!
      Så herlig – jeg synes at 17. mai i Oslo er helt topp! Blir forresten veldig glad ved tanken på at du har en flott fyr i disse dagen, hihi <3

      Liker

  2. ååå så fint med 17. mai! är min dröm att få vara med och fira det nån gång. jag har ju alltid kommit till oslo lite senare än så, typ slutet på maj/början på juni. en dag! och så fin du var och all mat, wow. underbart!!!

    Liker

    • En vakker dag, Vicky! Du er veldig velkommen til å komme og feire med oss når som helst – og nå har vi til og med gjesterom i vår nye leilighet, hoho! Jeg ELSKER 17. mai <3

      Liker

  3. glede, med deg kan jeg besøke Oslo (gatene monumenter atmosfære) gjennom ditt personlige utseende. Morsomt å se at bunaden du har vist, har belte som en duk av bordet jeg har i katalanske stoffer. ja for 17. mai gjorde jeg en «pavlova» kake er lett med de frosne, og da jeg er litt diett, spiste jeg det helt alene (familien min ville rapportere meg som det ikke var forsiktig). hva et stort mot til å flytte tunge bøker! Jeg sier det samme som den indiske maten er veldig bra (men jeg foretrekker enda mer, det «Mauritius»). lite spørsmål er dette: treet på kastanjetreet er godt som eik for vinen eller for idromel?

    Liker

  4. ELSKER at dere spiser indisk på 17.mai, i bunad! Etter at jeg flyttet hjemmefra har jeg ikke klart å finne en god 17.maitradisjon, det var enklere som student, men nå er jeg ikke det lenger og hvert år er jeg helt blank på hva jeg skal gjøre. Men jeg elsker korps og jeg elsker god stemning, så ut må jeg jo!

    Liker

    • Hihi, så hyggelig! Jeg tror nok det er mange som føler litt på det der – man har jo som regel faste ritualer med familien som ung, eller i skole-regi, og plutselig står man på egne bein og skal legge opp dagen selv! Ja, ut må man, det er sååå koselig i byen på 17. mai, synes jeg!

      Liker

  5. Tilbaketråkk: 17. mai x 12 | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..