Fawkes and fireworks

Såååå glad blir jeg av fyrverkeri, hoho.

Guy Fawkes' Day 2015I går feiret vi Guy Fawkes’ Day! Britene markerer den femte november hvert år med bål, fugleskremsler og fyrverkeri. Utgangspunktet for tradisjonen er at en fyr – Guy Fawkes – prøvde å sprenge parlamentsbygningen i lufta for fire hundre år siden. Han ble stoppet i grevens tid, og dermed er dagen en slags feiring av selve det britiske systemet, og at det består. Britene samles i hopetall på torg og i parker, og i år kunne Jonasflotte og jeg ta del i festlighetene. Folk sendte opp fyrverkeri rundt omkring i byen fra morgen til kveld, så jeg måtte stadig vende blikket mot himmelen i løpet av dagen, men når kvelden kom, ville vi få med oss et av de større arrangementene.

Vi sto på et stort, åpent område i en diiiiger park, og rundt omkring var det karuseller og boder med varm drikke og søte saker, og det hadde møtte opp mange tusen mennesker.

Guy Fawkes' Day 2015Mange hadde med seg stjerneskudd, og lukta av svovel blandet seg med lukta av sukkerspinn og kandiserte epler.

Guy Fawkes' Day 2015Parken lå på en høyde, så vi fikk ganske godt utsikt. Vi så blant annet Wembley Stadium i det fjerne, og det var stadig folk som sendte opp raketter her og der.

Guy Fawkes' Day 2015Andre sendte opp lyslykter, og det lå en glad og forventningsfull stemning over folkemengden.

Guy Fawkes' Day 2015Så begynte fyrverkeriet! Jeg ELSKER fyrverkeri! Jeg liker lydene, og jeg liker selvfølgelig at det glitrer og lyser opp på himmelen, og så liker jeg at det bare er tant og fjas og pynt. Jeg blir så veldig, veldig glad av tanken på at seriøse kjemikere og erfarne anleggsarbeidere har jobbet i ukevis med noe som bare skal gi folk noe pent å se på. Det er ren, skjær livsglede!

Dette var et stort, godt planlagt og svært påkostet fyrverkeri, så disse bildene yter det selvfølgelig ikke rettferdighet, men jeg måtte naturligvis knipse og dele altfor mange likevel. Dere får bære over med meg!

Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015
Guy Fawkes' Day 2015

Fyrverkeriet varte i tjue minutter og var ordentlig spektakulært. Jeg sto og hvinte og tørket tårer hele veien.

Remember, remember the 5th of November
The gunpowder, treason and plot
I see no reason why gunpowder treason
Should ever be forgot

Vi glemte det ikke. Denne kvelden ble dessuten uforglemmelig i seg selv. Jeg er så fornøyd med feiringen!

– – – – –
In other words: Yesterday was Guy Fawkes’ Day! The Brits celebrate the 5th of November every year with bonfires and fireworks, and this year we got to take part in the celebrations. I absolutely LOVE fireworks, and you can see from my thrilled, goofy expression – I like to sound of it, I obviously like the look of it, and I like that it’s just for fun. Knowing that serious chemists and experienced builders have worked for weeks just so people can have something pretty to look at – that thought just makes me so happy! Yesterday’s display was spectacular, and we were in a huge park sharing the moment with thousands of others. Lovely!

Reklame

13 tanker på “Fawkes and fireworks

  1. Moro, moro! Jeg og min kjære markerte også Guy Fawkes-night i går her i Norge, anglofile som vi er. Vi hadde ikke fyrverkeri og den slags, men laget ekstra god kvelds med varme rundstykker, sjokolade og så britisk krim. :)

    Liker

  2. Jeg liker å lære fra andre i alle situasjoner ; som jeg aldri har hørt om denne mannen : «Guy Fawkes» ; Jeg kunne sette pris på det. atmosfæren syntes å være hyggelig om disse fyrverkeri og sted på sletten nabolaget , bare regn støvler jeg ikke har likt. Jeg elsker også fyrverkeri (men ikke for støyende). og så denne første bilde med smilet din og regnfrakk skotsk stil , synes jeg det er flott … så, england må være fint som på denne sesongen også. Her hadde vi 20 grader den siste helgen (og syrin i andre blomstrende på hagen … hihi)

    Liker

  3. Tilbaketråkk: Halloween x 11 | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..