That moment

Sea and sun / etdrysskanel.com

En gang ble jeg spurt om hvilken fortelling jeg skulle ønske jeg kunne forevige med et bilde. Dette var svaret mitt.

» Hvis jeg kunne, ville jeg forevige den fortellingen som ender med at jeg innser at jeg er god nok likevel. Den som utfolder seg nå og da. Den som begynner med en gnagende følelse av utilstrekkelighet, når man sitter med bare bein i sofaen og en laptop i fanget, med en skjerm full av flinke folk som får til så utrolig mye mer enn en selv. Den fortsetter med en tvil som slår rot, en tvil man prøver å dytte unna, men som får en til å lure på om en har gjort det rette. Kanskje har man misforstått eller gått glipp av noe? På et tidspunkt utvikler følelsen seg til en slags apati, for man vet ikke hvor man skal begynne for å komme videre, for å komme inn i det gode selskap, for å lykkes. Kanskje har man ikke bare misforstått, men feilet? Så tar historien en vending når man husker at alle er forskjellige og at livet er langt. At man har valgt bort en del ting som man uansett ikke er interessert i, at man faktisk ikke ønsker seg fast jobb eller barn eller bil eller bikkje eller sponsorer eller treningsabonnement eller andre ting som folk snikskryter av. At man i realiteten lever det livet man har lyst til å leve. Uansett hvor tøft det kan være iblant, og hvor liten og usikker man kan føle seg, og hvor mye mer man kanskje kunne tjent. Det er viktigere å ha gode minner og et stort smil enn et høyt beløp på konto. Det øyeblikket, når man husker hvem man er og hvem man vil være, uavhengig av samfunnets forventninger og sosiale mediers press, det øyeblikket gir fortellingen en lykkelig slutt når tvilen kommer snikende. Det øyeblikket skulle jeg gjerne ha foreviget og hengt opp på veggen. »

Jeg føler meg litt usikker og utafor i disse dager, slik jeg tror de fleste gjør iblant, så jeg leser mine egne ord og vender ansiktet mot sola og venter på at det skal gå over.

– – – – –
In other words: If I could preserve one moment, it would be the one where I realise that I’m good enough and that all the pressure and all the expectations from society and social media mean nothing as long as I’m happy about myself and my life. I’m feeling a bit insecure and out of place these days, the way I believe we all do now and then, so I’m just giving myself a reminder and facing the sun and waiting for this bad spell to pass.

Reklame

8 tanker på “That moment

 1. For en nydelig tekst! Takk for at du deler av den sårbarheten som er så gjenkjennbar. Det er sånne tekster som virkelig gir internett verdi.

  Liker

 2. Kjenner meg sånn igjen i det der nå! Off!
  Har en bachelorgrad i samfunnsvitenskap, men vet ikke hva jeg skal gjøre videre. Vet ikke om jeg er motivert for master som jeg har søkt på nå, og vet heller ikke om jeg kommer inn. Jobber i butikk ved siden av å ta opp fag nå, og trives egentlig med å jobbe. Lei av å studere, lese tunge akademiske fagartikler. Ønsker studierelevant jobb, men finner ingenting med bare en bachelorgrad og «bare» butikkerfaring.

  Liker

  • Jeg forstår hvordan du har det, Maria! Faktisk så tror jeg at vi er mange som føler oss litt rådville iblant, og «mastersyken» gjør det ikke lettere. (Alle tar jo master i alt for tida, men det virker ikke nødvendigvis som at de blir mer motivert eller drømmejobben likevel.) Selv har jeg «bare» en bachelorgrad, og er fornøyd med det, og jeg har gjort mye forskjellig etter at jeg gikk ut av journalisthøgskolen. Jeg tror virkelig at det viktigste er å gjøre det man har lyst til, der og da! Håper du finner ut av det, eller får en spennende jobb, eller snubler over noe helt annet, hihi. Lykke til!

   Liker

 3. Tilbaketråkk: 2017 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..