Sitrus på sjokoladens dag

I kveld spiser jeg en appelsin som Taran har kjøpt til meg. Det er ingen hvilken som helst appelsin, men en laget av sjokolade. Hun vet at dette er en av mine favoritter, og i dag er International Chocolate Day, så det passer ekstra godt!

Jeg husker at da denne kom, gikk det TV-reklamer der folk kranglet om den og kastet den rundt, og jeg ble så nysgjerrig på å finne ut om den var verdt å kjempe for. Det var den, for jeg husker også at da den forsvant fra helårsmarkedet, skrev jeg brev til Freia sammen med en venninne, fordi vi syntes det var så trist. Jeg pleier å unne meg en når de dukker opp i butikkene igjen i julen og i påsken. Det vet Taran, så hun fant en julerest til meg!

Det er ikke alltid at slipp-den-elegant-og-se-den-åpne-seg-teknikken fungerer; noen ganger blir det mer slå-den-i-bordet-til-den-tvinges-opp-teknikken. Stilig er det likevel, synes jeg, at den er inndelt i båter.

Taran er ikke glad i appelsinsjokolade, så jeg får ha disse herlighetene helt for meg selv, og fordeler dem gjerne utover fire dager. Fem båter hver dag, det passer bra. Jeg starter i kveld, i anledning merkedagen, hoho.

Egentlig er det underlig at jeg synes denne er gå god, for jeg spiser stort sett ikke melkesjokolade lenger – jeg vil ha mye høyere kakaoinnhold. Denne, derimot, er mer enn godkjent. Det må være den syrlige sitrussmaken.

Små gleder, vet dere! Gratulerer med dagen, alle sjokovenner!

Reklamer

11 tanker på “Sitrus på sjokoladens dag

 1. maintenant que je connais quelques unes de vos petites faiblesses; en attendant des "sarments du médoc"(chocolats- orangette)… et que je connais aussi un peu "Freia"…!:-du ga meg sa mye , og gitt mer inspirert og sulten pa sjokolade i kveld!! da, som vanlig, sma gaver!! http://www.autodicté.net/…/alexandre-dumas-mon- dictionaire-de-cuisine- à voir:cacao et chocolat!! ogsa;youtube chocolad menta mastik say hello – emor (gamle minner 76) og kjemper: youtube salvador dali " je suis fou du chocolat Lanvin" .. chaud cool ate did you said?!! bruno

  Liker

 2. Husker jeg ikke fikk lov til å spise denne da jeg var liten, for jeg var allerisk mot sitrusfrukter, og så forsvant den fra butikkene, før den kom tilbake og jeg elsker den. Elsker appelsinsjokolade og at den har båter som en appelsin!

  Liker

 3. Dissa e kjempegode!Eg tvilar på at norsklæraren vår visste at det va internasjonal sjokoladedag i dag, men då passa det jo likevel ekstra gødt at ho delte ut konfekt til oss i timen i dag, hihi.

  Liker

 4. hei ; beklager: det var.. pa ( Alexandre Dumas): livre audio gratuit Alexandre Dumas – mon – dictionnaire – de- cuisine -c pour cacao chocolat!!! god audio mat for allene . og det var 3(ième( for le palais des thé!! bruno

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.