On track

Husker dere alfabet-datingen, som vi har holdt på med i noen år? Tidligere i januar var det tid for bokstaven T, og det var Jonasflotte som skulle finne på noe. På dagtid på en søndag fikk jeg beskjed om at vi skulle ut, og at det var lurt å kle godt på seg. Jeg ante ikke hva som var planen, men det viste seg at T sto for trikkestallen på Majorstua! Vi besøkte Sporveismuseet, og der er det så mye fint å se på!

On track / etdrysskanel.comGamle sporvogner står på rad og rekke, og forteller historien om skinnetrafikken i Oslo fra starten (på 1870-tallet) og fram til i dag. Jeg har vært innom museet én gang før, men det er mange år siden, og da lagde jeg radio her. Dette er ypperlige omgivelser for å skape stemning, her kan man drømme seg vekk, her kan man reise i tiden.

Tenk at en kupé på trikken kunne se slik ut!

On track / etdrysskanel.comÅh, jeg blir så glad av treverk.

Gamle reklameskilt er også morsomme…

On track / etdrysskanel.com
On track / etdrysskanel.com

…og gamle oppslag. Ingen store kontantsummer, takk!

On track / etdrysskanel.comDenne lille vogna var nok den søteste av alle!

On track / etdrysskanel.comNå hopper vi et godt stykke fram i tid. Er det noen som drar kjensel på denne?

On track / etdrysskanel.comSlik så t-banevognene ut da jeg flyttet til Oslo! (Rart å tenke på at de allerede er gamle nok til å havne på museum…) Da var det fortsatt folk som kalte t-banen for «rødtrikken», fordi vognene var røde. Nå er de grå, mens den faktiske trikken fortsatt er blå.

På et tidspunkt var den grønn, med gullpynt og snirkler på!

On track / etdrysskanel.comHerlighet, så fint. Jeg falt helt for denne, må jeg innrømme.

Flere av de gamle vognmodellene hadde skibokser bak. Stort norskere blir det ikke.

On track / etdrysskanel.com
On track / etdrysskanel.com

Det er fortsatt helt vanlig å se folk med både langrennski, slalåmski og snøbrett på kollektivtransporten her i Oslo i vinterhalvåret. Ikke i år, da, for denne vinteren har vi jo nesten ikke hatt noe snø i det hele tatt, men det kan fortsatt endre seg. Jeg krysser fingre og tær! Da vi besøkte Sporveismuseet rett etter nyttår, lå det faktisk et tynt hvitt lag på bakken. Nå er det jo bare bart og mørkt og miserabelt.

On track / etdrysskanel.comJeg skal ikke snakke meg helt bort i snølengsel, haha – poenget er at trikkestallen er verdt et besøk, hvis man liker å kikke på gamle ting!

– – – – –
In other words: Remember the concept alphabet dating? Earlier this month it was time for the letter T, and it was my fellow’s turn to find something to do. He took me to the transport museum! There are so many old, beautiful and fun things to look at. The collection of vehicles tells the story of railway transport in Oslo from the very beginning, in the 1870s, to today. Everything was so much prettier in time gone by, haha. The woodwork and the charm, oh my! I totally fell in love with the green tram, and I loved seeing the ski holders on the back of some of the old wagons. People with skis and snowboards are still an everyday sight on public transport here in Oslo in the winter – just not this year, since it has been unusually warm, almost snow-free, dark and miserable. I digress, the point is that this museum is really cool and worth a visit if you like old stuff!

3 tanker på “On track

  1. Så artig! :D Og helt tilfeldig – jeg har faktisk akkurat funnet et gammelt bilde i Oslo byarkiv fra Kampen og trikken der. Bildet er fra tidlig 1900-tall, med førere og alt. Ettersom vi flytter dit i mars har jeg tenkt å printe det ut og henge det opp et sted i ny leilighet.

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Vintage 1964 | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..