Three new thrift finds

God søndag, dere! Jeg fant, jeg fant!

Thrifted / etdrysskanel.comDenne uka har jeg finkjemmet byens bruktbutikker på jakt etter ei stjerne til kjøkkenvinduet vårt. Vi har ikke hatt noe sånt før i noe felles hjem, men nå kjente vi at det var på tide. (Føles veldig voksent, haha.) Som dere ser, lyktes jeg med letingen! Jeg fant en sånn gammel og klassisk en, en sånn som besteforeldrene mine hadde på sitt kjøkken! Kjøpte den for en hundrelapp på Fretex i Universitetsgata, med lyspære og greier, så det var bare å henge den opp og sette den i kontakten da jeg kom hjem. Blir så nostalgisk glad av å se på den, og den gir så fint lys!

Jeg kjøpte også to andre ting, som vi kan kikke litt nærmere på.

Thrifted / etdrysskanel.comDenne kirsebærskåla kostet 25 kroner, og jeg smilte stort da jeg så den, for jeg har en fra før! Den er også kjøpt brukt, og jeg fikk den i bursdagsgave for noen år siden. Jeg vet ikke hvor gamle de er, men jeg synes de er så fine, og størrelsen er perfekt når man setter fram nøtter og andre godsaker. Nå kan jeg ha én på hvert bord i stua!

Jeg kjøpte også ei lita mugge i porselen, et desilitermål! Jeg har vært på utkikk etter noe sånt. Jeg har bare ett litermål, nemlig, men jeg får ofte behov for to målemidler, for eksempel når jeg baker. Derfor kjøpte jeg denne søte hjelperen!

Thrifted / etdrysskanel.comJeg tipper at den stammer fra et storkjøkken? «Ulovlig ved kjøp og salg» tyder på at den kommer fra et sted med servering, i hvert fall, for det betyr jo at den ikke kunne brukes til å måle opp mengder når noen skulle betale for noe. Jeg lover å overholde regelen, hoho.

Mugga kostet 95 kroner, men den er fra Egersund, og den er gammel! Det står «Egersund Fayancefabrik» under, og dette stempelet ble bare benyttet mellom 1920 og 1952! Med andre ord er den minimum 65 år gammel, det er jo dødskult!

Thrifted / etdrysskanel.comKanskje er det et lite stykke historie fra en av Tigerstadens gamle sjenkestuer vi har her? Det velger jeg å tro, hihi.

Fine funn, sant? Tre nye, gamle skatter! Det gir meg en egen glede å bruke gamle ting i hverdagen. De fungerer jo like bra i dag som de gjorde da de var nye, og det er så hyggelig at de kan få nytt liv hjemme hos oss. Jeg kunne selvfølgelig gått til en hvilken som helst vanlig butikk og kjøpt ei stjerne, ei skål og et desilitermål, og alt kunne vært splitter nytt og laget av plast. Det er jo såå mye bedre for miljøet å kjøpe brukt, og det er mye morsommere, og disse gamle tingene har sjarm og sjel!

Håper dere får ei fin uke, mine venner!

– – – – –
In other words: I found three treasures this week! I browsed the thrift shops looking for a star for our window, and as you can see from the first photo, I succeed! Most Norwegians hang stars and other lights in their windows during the darker months, and it’s so cosy. My fellow and I have not had anything like this before in any common home, but we felt like it was time. Feels very grown up, haha. This star is the exact same model that my grandparents had in their kitchen! It makes me so nostalgically happy, and it casts such a warm and beautiful light. I also bought a cute cherry bowl, which is the perfect size for nuts and other treats. I had one already, which looks exactly the same – that was also thrifted, and I got it as a birthday gift a couple of years ago. Now I have one for each of the tables in our living room! Then there is the little pitcher, it holds a decilitre, one tenth of a litre. I’ve been looking for some kind of measuring cup, because I only had one, and I often need two when I bake. This is probably from some sort of restaurant kitchen, because it says «use for sale prohibited», which presumably means that it could not be used to measure alcohol sold to customers. It was made by Egersund, one of our oldest porcelain factories, and the stamp underneath was only in use between 1920 and 1952, meaning it is at least 65 years old! This might just be a little part of a long-gone Oslo tavern, haha. Giving old things new life in my home brings me such joy. Of course I could have gone to some random shop and bought a new star, a new bowl and a new measuring cup, all made of plastic. Buying used stuff is so much better for the environment, and it’s more fun, and you end up with unique things that have soul! I am very happy with my finds. Have a lovely week, my friends!

4 tanker på “Three new thrift finds

  1. Så fine funn! Vi har også slike julestjerner, de er så fine! Jeg vokste opp med det og har lett etter det overalt, før jeg endelig fant det i en butikk – så våre er kjøpt nye, menmen. Man skal vel ha litt flaks for å finne akkurat det man leter etter på en bruktbutikk, tror jeg. Og for et funn det desilitermålet var. En artig bit med historie!

    Liker

    • Takk! Ja, de er skikkelig fine, og jeg blir såååå glad når jeg er ute og ser den lyse fra veien når jeg nærmer meg blokka! Håper du får den samme følelsen.
      Man trenger i hvert fall tålmodighet, hihi. Jeg var innom tre andre bruktbutikker først, uten hell – de hadde andre ting man kan henge i vinduet, men ikke noe jeg likte ordentlig godt… Traff blink på fjerde forsøk!
      Ja, det var gøy å sjekke stempelet da jeg kom hjem! Jeg kjente ikke engang til ordet «fayance», hoho!

      Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..