The waffle dress

The waffle dress / etdrysskanel.com

«Blir dette utsnittet bra?» Nei, Synne, hodet ditt mangler.
Jeg er ubrukelig med selvutløseren, men jeg ville vise dere en ny, gammel kjole som jeg snublet over i sommer!
La oss zoome ut litt og se om vi kan få med hele jenta…

The waffle dress / etdrysskanel.comSånn, ja! Der kom sola også!

Det er to grunner til at jeg kaller denne kjolen for «vaffelkjolen». For det første er det rutemønster i det lette bomullsstoffet som blafrer i vinden…

The waffle dress / etdrysskanel.com…og for det andre har den pynt på brystlommene som ligner veeeeldig på vaffelplater! Gøyal detalj!

The waffle dress / etdrysskanel.comSom en festlig bonus solgte de – og spiste vi – faktisk vafler der den ble kjøpt, på bruktbutikken Aktivum litt utenfor Oslo. (Takk for tipset, Oda!) Der kostet kjolen 69 kroner, så det var liksom ingen tvil om at den fikk bli med hjem.

Det måtte lappes et hull og flyttes en knapp før vaffelkjolen var klar til bruk. Strikken i livet er dessuten gåen, og det tilhørende beltet (som jeg regner med at fantes en gang) er borte, men jeg hadde et hvitt midjebelte fra før som fungerer fint.

The waffle dress / etdrysskanel.comDenne kjolen er behagelig og enkel, og føles samtidig litt sykesøster-aktig, synes jeg? Jeg vil tippe at den er fra sent søtti- eller tidlig åttitall. På lappen i nakken står det «Sams Model, Made in Denmark». Morsomt!

The waffle dress / etdrysskanel.comEn praktisk og avslappet sak, som likevel er litt gøyal. Perfekt som hverdagskjole!

Vi avslutter med et hverdagsfjes!

The waffle dress / etdrysskanel.com– – – – –
In other words: I bought a new vintage dress this summer. It was only around seven pounds / ten dollars! I did have to fix a hole and move a button, and the belt was gone, but I had a white one already, so that was no problem. Now it’s ready to wear, and I like that it’s simple and comfortable (cotton in my heart), yet fun. Perfect for everyday use! The label says «Sams Model, Made in Denmark», and I’m guessing it’s from the late seventies or early eighties. I call it the waffle dress for three reasons – the square grid pattern, the fact that they sold (and we ate) waffles at the market where I bought it, and the cute little button things on the breast pockets, shaped like classic Norwegian waffles!

10 tanker på “The waffle dress

    • Takk, så hyggelig å høre – og ja, den minner liksom litt om en slags uniform, hihi! Jeg kjente heller ikke til Aktivum før i sommer, da ei venninne tipset meg. Det er en stor bruktbutikk i Lillestrøm-traktene, og vi fant flere småting til den nye leiligheten der, pluss kjolen. Verdt turen!

      Liker

  1. Artig med slike små detaljar som kanskje ikkje synest før ein har sett litt nøye på kjolen. Det er nesten som noko halvvegs hemmeleg som ikkje-vestlege alle får vite om!

    Liker

  2. 80-tallet ; ja, men så lignet bildet på treet med sin store grenen til meg er som fantasi roman ide til å starte skreve. Jeg liker også det hvite belte.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..