Night lights and two other fun finds

Hva kaller man nattbordslamper som strengt tatt ikke står på nattbordet, men som er festet i veggen over? Nattlamper? Sengelamper? Uansett så hadde jeg vært på jakt etter slike en stund, for i alle årene vi har vært samboere, er det bare kjæresten min som har hatt lys ved senga. (Vi har bare hatt ett nattbord, og bodd slik at vi ikke har kunnet henge opp noe på veggen, og dessuten er jeg altfor rask til å si «det går bra, jeg klarer jeg uten, det er bare for en stund», selv om jeg egentlig vil lese på senga hver eneste kveld. Typisk meg, som aldri vil være til bry. Nå som vi endelig er på plass i vår nye leilighet, som er bare vår og som begge eier, blir det orden på så mangt!)

Jeg hadde altså trålet byens bruktbutikker etter passende belysning, og det første som slo meg var at lamper er dyrt. Nye lamper er kostbare, og det er gamle lamper også. Jeg må innrømme at jeg ikke er så opptatt av design når det gjelder lamper, jeg vil først og fremst ha noe som gir lys. (Drømmer om en sånn en gang, riktignok, om jeg vinner mye penger.) Jeg ville helst ha noe enkelt og klassisk, men gjerne med litt gammeldags sjarm i tillegg. Det fant jeg på Finn.no!

Vintage finds / etdrysskanel.comDette er norsk design fra 70-tallet, fra produsenten Fløistad. Blir sååå glad når jeg finner originale merkelapper på vintage-ting, det gjelder både kjoler og interiør!

Vintage finds / etdrysskanel.comDet er absolutt ingen selvfølge å finne to gamle lamper som er like, og som begge er i god stand, til en fin pris. Jeg har sett lignende lamper til salgs i bruktbutikker for 500 kroner stykket, men her betalte jeg 375 kroner for begge to, så jeg er kjempefornøyd! Nå henger de på veggen, og jeg kan lese på senga så mye jeg vil!

Vintage finds / etdrysskanel.comTenkte jeg skulle vise to andre morsomme bruktfunn i samme slengen.

Vintage finds / etdrysskanel.comDen supersøte emaljeboksen med lokk og jordbærmotiv fant jeg på Homansbyen Antik & Brukt, og den ble bursdagsgave til ei venninne! Jeg vet at hun dyrker jordbær på balkongen sin, så den kan brukes som potte, eller man kan oppbevare godsaker i den.

Vintage finds / etdrysskanel.com(De beste presangene er jo de man nesten helst vil beholde selv, hihi.)

På Fretex på Majorstua fant jeg en uåpnet pakke med lommetørklær! Jeg kunne ikke dy meg, for de kostet 29 kroner og hadde så fine farger og detaljer – og hva er oddsen for at noe sånt overlever i originalforpakningen i flere tiår?

Vintage finds / etdrysskanel.comDet er vel en god stund siden slike ble «advertised in Vogue Magazine», haha! Åh, sjarmen.

Jeg vet ikke om jeg kommer til å bruke disse noe særlig, i ærlighetens navn, men vi får se. Vi har jo allerede sluttet med tørkepapir på kjøkkenet, og nå er vi i ferd med å bygge opp et arsenal av tøyservietter, så vi slipper å kjøpe papirservietter, og kanskje er det greit å ha noen gode, gamle lommetørklær også. Jeg husker jo at folk brukte dem da jeg vokste opp? Vi får se! Kanskje ender de opp som små duker, eller som ekstra fine tøyservietter, eller bare til pynt.

Jeg tenker visst mye skriftlig i dag? Dette ble muligens et litt rotete innlegg, men jeg skylder på feriemodusen!

– – – – –
In other words: These are our new bedside lamps! They are vintage Norwegian design lamps from a producer called Fløistad. I love it when you can still see the old labels! It is no easy task to find two matching lamps this old that are in good condition, and at a good price. I’ve seen some similar ones sold in shops at 45 pounds per lamp, but I got both of these for 35 in total! I am very happy with them, and now I can read in bed as much as I want! (For the first time since my boyfriend and I moved in together many years ago, actually. It has just never been practical to have a light on my side of the bed, but now I finally have one!) I want to show you two other vintage finds while I’m at it. The adorable enamel cup I got as a gift for a friend – we all know that the best presents and the ones you almost want to keep for yourself – and the hankies I just couldn’t help but buy! Finding something like this in its original wrapping is rare, and it must be quite a while since handkerchiefs were «advertised in Vogue Magazine»! Oh, the charm!

8 tanker på “Night lights and two other fun finds

  1. Tips til andre som liker gamle lamper – det er ofte kjempeenkelt å bytte ut det elektriske! Ny sokkel/ledning koster rundt en hundrings på Clas Ohlson/Biltema og da skrur du bare ute det gamle og bytter. Ødelagte lamper koster nemlig en slikk og ingenting på bruktbutikker/loppis!

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Chez nous | Et dryss kanel

  3. Tilbaketråkk: Home tour: One year later | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..