Four things I’ve discovered lately

Som barn trodde jeg at man ble mindre nysgjerrig etterhvert som man vokste opp, men det er ikke sant. Jo mer man lærer, jo mer forstår man at man ikke vet, og det er så gøy at man kan oppdage nye ting hele tida! Selv jeg, som egentlig er ganske snever; det finnes mange felt som jeg rett og slett ikke er interessert i å holde meg oppdatert på. Samtidig er jeg veldig glad i å utforske og prøve nye ting, og ikke minst rote i gamle greier, både i bokstavelig og billedlig forstand! Man vet aldri hva man snubler over, hoho.

Her kommer fire ting som jeg – av ulike grunner og på ulike måter – har oppdaget i løpet av de siste månedene, og som jeg vil dele med dere!

Espresso martini
Min nye favoritt! Jeg smakte denne drinken for første gang nå nylig, altså som 30-åring, for det hadde liksom aldri falt meg inn før, og så viser det seg at jeg synes det er skikkelig godt. Perfekt etter middag!

The Undertones
Vårens soundtrack for min del! Dette bandet lagde rufsete, humørfylt, britisk punk-pop-rock på sent 70- og tidlig 80-tall. Fengende og supersjarmerende! Her er musikkvideoen til en av deres mest kjente sanger (de er så søøøøte), og her er et samlealbum på Spotify, for de som vil høre!

Heimatt / etdrysskanel.comHeimatt
Dette er en kafé i nabolaget mitt, som åpnet i november. IKEA og Tine har gått sammen om innredning og mat, og de serverer småretter hele dagen og har påfyll på kaffen, så dette er et supert sted for frilansjobbing!

Heimatt / etdrysskanel.com
Heimatt / etdrysskanel.com

Alle vet at kanelsnurrer hjelper på konsentrasjonen, muaha.

Roar – The Most Dangerous Movie Ever Made
Dette er noe av det mest absurde jeg har sett. Det hele begynte med at jeg skulle tekste noe som virket å være en mockumentary for Discovery Channel. Jeg trodde altså at det hele bare var tull, men så viste det seg etterhvert å være en ordentlig dokumentar, som handlet om en faktisk filmproduksjon fra 70-tallet. En stormannsgal fyr brukte årevis på å skaffe seg en privat samling med levende, mer eller mindre ville kattedyr, og hadde til slutt 150 løver, tigere, leoparder og jaguarer. Han bygget et digert filmsett med et hus som han dyttet dyrene og hele familien sin inn i, og så spilte de inn en forferdelig dårlig film. Den var ment å være en humoristisk familiesak, som viste at dyr og mennesker kan leve side om side, men 70 personer ble skadet under innspillingen. Pengemangel, flom, diverse sykehusopphold og stort frafall forsinket dem underveis, og de brukte til sammen elleve år på prosjektet. Den ferdige filmen, som endelig kom i 1981, var så håpløs og vanskelig å promotere at den aldri fikk kinodistribusjon i USA. Roar ble bare utgitt på VHS i noen få land, og så ble den gjemt og glemt. Nå, mer enn 30 år etterpå, er de gamle opptakene blitt hentet fram fra et lager og utgitt digitalt. For en historie, og for en film! Den inneholder, om ikke annet, noen helt spektakulære scener med kattedyr, og det blir ekstra spesielt å se på når man vet at dyrene ikke var tamme eller dresserte, og at det ikke er brukt spesialeffekter, og at de ikke hadde noe sikkerhetsutstyr i det hele tatt. (Det meste av blodet man ser på skjermen er ekte, liksom.) Samhandlingen mellom dyr og mennesker er helt unik, og ingen ville noensinne fått lov til å gjøre noe lignende i dag. 70-årene var andre tider Roar kan leies på Blockbuster, og anbefales for alle som liker kultfilm!

Lurer på hvor mange andre godbiter som ligger og venter på at jeg skal snuble over dem i løpet av livet!

Jeg vet at det står «four things» i overskriften, forresten, men her kommer en femte som en bonus: Dette herlige heftet som jeg viste fram på Vin og vegetar i går, hihi.

Har du oppdaget noe fint, bra, godt eller gøy i det siste?

– – – – –
In other words: As I child I thought that you lost your curiosity when you became an adult. That’s not true at all! The more you learn, the more you realise that you don’t know, and I really like that there is always something new to discover! I really like exploring and trying new things, and I’d like to share four discoveries I’ve recently made. The photos are from one of them – a really cute new café in my neighbourhood, which is furnished by IKEA, and which offers free coffee refills. The place is called Heimatt and is a great freelance work spot! Then there is the espresso martini! I tasted this drink for the first time this year, at thirty years old, and it turns out I really like it. The perfect after dinner cocktail! Next is a British band called The Undertones, which were active in the late seventies and early eighties and played fun, rickety punk-pop-rock. My spring soundtrack this year! Here is the music video for one of their most famous songs (look how adorable they are!), and here is a best-of album on Spotify, if you want to check them out! Finally there is a film, which I stumbled upon when I translated a mockumentary as part of my subtitling work – only it turned out to be an actual documentary, about something that really happened. I thought it was too far out to be real, so it took me while to realise that Roar – The Most Dangerous Movie Ever Made was a real picture, made by real people. Production took 11 years, and 70 people were injured during the process, which included 150 big cats, more or less wild. The story is absolutely absurd, and the resulting film is so bad that it was never actually released, but it has now become digitally available, more than 30 years later. If you like cult films, you’ll love it! I wonder how many other gems are hidden out there, just waiting for me to find them at some point! Now, have you discovered something good lately?

6 tanker på “Four things I’ve discovered lately

  1. Ja! Jeg snakket om det her om dagen. Husker ting jeg gjorde som liten, f.eks. vi kjørte noe jeg tror het Peer Gynt veien og var innom Aulestad (hjemmet til Bjørnstjerne) og jeg husker jeg synes det var så syyyykt kjedelig. Men i dag kunne jeg godt tenkt meg å dra dit en gang til.. :)

    Liker

    • Hihi, ser den! Gøy at man kan ha større glede av å gjøre ting når man blir eldre også! Sånn er det med utsikt også, for eksempel – jeg husker at vi besøkte en del steder da jeg var barn, hvor foreldrene mine sto og beundret utsikten i evigheter, og jeg syntes de var så dølle… I dag hadde jeg gjort det samme selv!

      Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..