A new, bubbly job!

En oppdatering er på sin plass, for jeg har fått meg en ny jobb! Hurra!

Som tidligere nevnt har jeg vært på utkikk etter nye utfordringer på vinfronten denne høsten. Nå er det drøyt to måneder siden vi flyttet tilbake til Oslo, og i oktober besluttet jeg å hoppe i det – jeg skrev en åpen søknad, hvor jeg forklarte hvem jeg er og hva jeg kan, og leverte den personlig på ulike vinbarer der jeg kunne tenke meg å jobbe. (Litt koselig å gå fram «på gamlemåten», uten å bruke kontakter i bransjen eller søke elektronisk!) Jeg fikk napp på et par steder, og i dag skal jeg underskrive kontrakt på ett av dem.

I dag trer jeg offisielt inn i rollen som sommelier i 50 % stilling på Champagneria på Solli!

Birthday(s), Et dryss kanel(Bildet stammer fra en av gangene jeg har vært der og drukket sprudlevin tidligere. Det passer jo bra at jeg, som er så glad i bobler, nå skal jobbe på et sted med ikke mindre enn 70 typer champagne på vinkartet!)

Dette blir noe helt nytt. Hittil har jeg skrevet om vin og holdt kurs om vin, men aldri jobbet med servering. Det skal jeg gjøre nå! Jeg vet at jeg kommer til å lære masse, og med tida håper jeg å kanskje kunne bidra til at Champagneria blir et enda bedre sted å ta et glass eller en matbit.

Foreløpig har jeg hatt én vakt, og det var skikkelig hyggelig og morsomt, samtidig som det selvfølgelig var krevende. Nå er det nye navn å huske, lokaler å bli kjent med, menyer å pugge, rutiner å komme inn i… Jeg føler meg litt ubrukelig inntil videre, slik man gjerne gjør i en ny jobb, men jeg gleder meg veldig til å bli husvarm, og til å kunne formidle gode smaksopplevelser til gjestene!

Jeg fortsetter å frilanse på dagtid i uka, med tekst og oversettelse og andre ting som måtte dukke opp iblant, og så blir det kveldsjobbing og helgejobbing på vinbaren. Det føles som at dette kan bli en ganske optimal arbeidssituasjon, for jeg beholder mye frihet til å legge opp dagene selv, samtidig som jeg har noe litt mer forutsigbart å forholde meg til. Det har jeg sikkert bare godt av – vennene mine gir meg massevis av voksenpoeng, hoho! Forresten så håper jeg etterhvert at mange kjente vil komme og hilse på meg på jobb – og kanskje noen ukjente også? Om noen av dere tilfeldigvis er innom, eller går forbi, og ser meg i aksjon: Si hei, da vel! Vi alle venner her inne, hihi.

Måtte selvfølgelig dele nyhetene og gleden med dere! Nå skal det skåles!

– – – – –
In other words: Hey, time for a life update, since I’ve got a new job! This autumn I wanted to see if I could branch out into the wine world a little more, since so far I’ve only written about wine and organised private wine classes and tastings, not actually served wine in any kind of establishment. That’s about to change! In October I wrote an open application and delivered it personally to some wine bars in Oslo that I wanted to work at. (It felt nice to go about it «the old fashioned way», not by using contacts or applying electronically.) Today I’m signing with one of them! I’m going to be a sommelier in a 50 % position at a wine bar called Champagneria, which as the name suggests specialises in sparkling wine. I love bubbly, so it’s quite perfect! I’m going to continue freelancing in the daytime, with writing and translation and other things that pop up, and then work evenings and weekends at the wine bar. I’ve only had one shift so far, which was equal parts fun and exhausting, haha. Just give me some time, though – there are so many new things to keep track of at first, but I know I’m going to learn so much, and it feels like this is going to be a good fit. I’m excited, and I just wanted to share the good news with you! Cheers!

16 tanker på “A new, bubbly job!

  1. Tilbaketråkk: My December | Et dryss kanel

  2. Tilbaketråkk: 2017 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..