Jumpers for wearing and footwear for jumping

Her kommer et uhyre interessant innlegg med noen superspennende og ekstremt varierte bilder av fire nyheter i garderoben min. To par sko som er helt nye, og to gensere som er bruktfunn!

For dem som ikke allerede har lest det i den laaange bildeteksten på Instagram: Jeg avskyr det å prøve og kjøpe sko, hoho. Jeg bruker fottøy fordi det er nødvendig, men vil helst bruke minst mulig tid og penger på å se på dem, kjøpe dem og gå dem inn. Det eneste positive med den prosessen er at jeg ender opp med nye sko, da, noe som alltid er skrikende nødvendig, ettersom jeg venter lengst mulig. Jeg bruker som regel alle par til de er heeelt utgått, til de er stygge og gir meg ryggsmerter, før jeg begynner å se etter nye. Da vil jeg helst ha noe enkelt og klassisk, noe uten hæl (jeg har 183 høydecentimeter allerede, og trenger ikke flere), gjerne noe svart som natta (anvendelig!), noe som passer til kjoler og skjørt (ettersom det er det eneste jeg går i) og noe som er behagelig å ha på seg. Det bør også være god kvalitet på skoene, slik at jeg kan bruke dem i årevis uten å måtte bytte dem ut. Huhei, for en gøyal prosess.

Uansett, dette er jo tidenes i-landsproblem. Iblant må jeg bare ta meg selv i nakkeskinnet og skaffe noen nye par. I London besluttet Jonasflotte (som har det samme forholdet til skohandel) og jeg å bruke noen timer i skobutikker, og belønne oss selv med øl etterpå. Vi lyktes begge med å finne noe, og jeg kjøpte TO par! På én dag, i én butikk. Det er definitivt ny rekord.

Det første paret er ballerinasko. Tidløst.

New in / etdrysskanel.comLegg merke til hvordan gråblå strømpebukser får det til å se ut som at jeg nettopp er blitt fisket opp av havet etter å ha ligget der i noen uker. Det burde jeg nok tenkt på før jeg tok disse bildene. Om jeg faktisk hadde dødd og noen måtte identifisere meg, og ansiktet av en eller annen grunn ikke var til hjelp, kunne man brukt følfekken på høyre fot for å kjenne meg igjen.

Jeg er visst i et litt merkelig humør i dag.

Vi legger inn et genserbilde her, ettersom to nesten identiske bilder på rad ville blitt ekstra kjedelig.

Selv om jeg iblant må kjøpe nye ting, vil jeg som kjent helst kjøpe brukt. Jeg hadde behov for noen flere gensere i vår, og fant to på Fretex. De er begge lyseblå og relativt like, noe som vanligvis ville stoppet meg fra å kjøpe begge, men kvaliteten og prisen førte til at jeg tok begge likevel. Genserne er nemlig merket med henholdvis Peak Performance og Gant, og disse produsentene lager dyre klær som varer. Slike plagg kan man fint ha i ti år eller mer, og de koster vanligvis rundt tusen kroner, men nå kostet genserne 169 kroner stykket. De er begge i perfekt stand.

Den første er helt enkel og i tettvevd bomull.

New in / etdrysskanel.comDen har ermer som er lange nok (alltid et problem for meg), og blir perfekt på kjølige oktoberkvelder.

Har jeg nevnt at genserbildene ble tatt i vår? Sånn i fall noen stusser over håret, som nå har vokst seg mye lenger og som bør klippes veldig snart. Uansett, nå tar vi en titt på det andre skoparet.

Det er disse, som blir mine nye hverdagssko i høst! De er skikkelig behagelige å gå i, og de er vanntette, og jeg synes de er ganske elegante i fasongen, og de fungerer til alt.

New in / etdrysskanel.comHer ble det hvite strømpebukser, ser dere. Denne gangen har jeg ikke druknet, men blitt et beinrangel.

Begge skoparene kommer fra Clarks, forresten. Jeg sender en varm tanke til betjeningen der, som lot meg bruke lang tid og prøve tusen par og stille dumme spørsmål, og som hjalp meg med å finne sko som jeg håper å bruke i filler.

Så har vi den siste genseren, kanskje den peneste som finnes! Jeg ble veldig glad da jeg fant denne prikkete saken fra Gant.

New in / etdrysskanel.comDenne genseren er lett og myk, med retrofasong, og passer ekstra godt til blyantskjørt.

Herlighet, dette ble et merkelig innlegg? Nok syting for resten av året, hoho. Over og ut!

– – – – –
In other words: Two pairs of new shoes (if you’ve seen my long caption on Instagram, you know how I feel about shoe shopping) and two second hand jumpers! I normally wouldn’t buy two similar garments like this, but I needed more long-sleeved tops, and the quality and price justified it. The jumpers are from Peak Performance and Gant respectively, brands that make clothes you can easily keep for ten years, and that cost about 130 dollars (at least in this country) when they are new. I paid 20 dollars a piece for these, and they are in perfect condition. Win! The first one is nice and thick and is going to keep me warm this winter, and the polka dotted one might be the prettiest jumper I’ve ever seen. I’m glad to have some new shoes, since all my other pairs and worn out, and I’m looking forward to wearing my new jumpers this autumn.

8 tanker på “Jumpers for wearing and footwear for jumping

  1. Ha ha…kommer for alltid til å tenke på gråblå strømpebukser som noe som har blitt fisket opp av havet….
    Fine kjøp du har gjort – synes selv det er vanskelig å finne gode sko, så det er best å slå til når du kommer over de.

    Liker

  2. Jeg elsker alle innlegg som viser klærne dine, so no prob! Hvite strømpebukser er så fint, hvor får du kjøpt sånne?

    Btw, uten å prøve å være frøken pirk her, men når du sier «eføy», mener du villvin? Det kan godt hende jeg tar feil, men eføyen (Hedera helix) blir vel ikke rød om høsten, og er ikke sååå vanlig i Norge O:) Hilsen biologinerd!

    Liker

    • Hihi, så hyggelig! Disse ble kjøpt på Lindex, men det er minst to år siden nå, så jeg vet dessverre ikke om de fortsatt fører dem i hvitt.
      Ooooh, jeg visste ikke at det var to forskjellige planter! Rart at jeg ikke har tenkt over det før, siden bare den ene skifter farge? Da har jeg lært noe nytt, tusen takk for innspillet!

      Liker

  3. Åh, skoshopping… Jeg har alt for mange sko og har gjort alt for mange bomkjøp. Har kjøpt en del sko på internett i min tid og det sier seg selv at det fort kan gå galt. Å gå i butikk for å prøve sko er definitivt ikke morsomt, men fint når man finner noe man liker veldig godt. Gratulerer med nye sko! :)

    Liker

    • Åh, det er modig gjort å kjøpe sko på internett! Jeg synes liksom bare at hver tiende sko jeg prøver er behagelig å ha på seg, men kanskje jeg har vanskelige føtter? Heldigvis kan man jo selge eller donere bort bomkjøp, slik at andre får glede av dem! Du har dessuten helt rett – det er faktisk verdt tida i butikken når man finner noe som fungerer, for nå håper jeg jo å kunne bruke disse skoene i flere år. Takk for det!

      Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..