A new kitchen companion

En drøm har gått i oppfyllelse, hoho! Delvis julegave, delvis egen investering, helvis (?) hverdagsluksus.

Jeg har alltid likt å bake, men jeg har aldri hatt noen kjøkkenmaskin. All røring, pisking og elting har foregått for hånd. Hver gang en oppskrift begynner med enten «rør smør og sukker hvitt» eller «pisk eggedosis av egg og sukker», noe erfarne bakere vet at er veeeldig utbredt, er jeg forberedt på ei lang, kjedelig vispe-økt som ender med støle armer. Ikke nå lenger!

Forrige helg flyttet en ny dings inn i kjøkkenet vårt og livene våre. Kjøkkenmaskinen med stor K, en KitchenAid Artisan!

KitchenAid Artisan / etdrysskanel.comDenne maskinen har jeg tenkt å bruke og glede meg over til jeg dør, sånn omtrent. Vi valgte svart, for det er stiligst, og nå står den på benken, alltid klar til dyst.

Da vi fikk den i hus, feiret jeg med å lage krydderkake-muffins med ostekremglasur og pepperkakesmuler.

Cupcakes / etdrysskanel.comDet gikk lett som en lek, og tok mye kortere tid enn vanlig, og ble skikkelig godt.

Jeg er jo ikke egentlig så opptatt av ting, men her snakker vi ren materialistisk glede. Så heldig jeg er!

– – – – –
In other words: This is my new friend, for life, more or less. Such a beauty! I’ve dreamt about this kind of mixer for a decade. Now it’s sitting right there on my kitchen counter, part Christmas present and part personal investment. A KitchenAid Artisan, THE mixer. We chose the black version, ’cause it’s the coolest, and I celebrated by making cupcakes. It was a lot simpler and faster than normal – I’ve never had a mixer before, so I’m used to doing all my stirring and kneading by hand, meaning this is such a luxury. I’m not too crazy about things, but now we’re talking pure materialistic joy. I feel so lucky!

13 tanker på “A new kitchen companion

    • Ja, jeg blir glad av å se på den! De er egentlig fine i alle farger, synes jeg. Mor har den røde på sitt kjøkken i Elverum, og den er lekker. Vi skal lage mye godt sammen, det er sikkert!

      Liker

  1. å! Etter å ha eltet rundstykker-deig i ti minutter og følt dagens workout var unnagjort begynte jeg å søke etter de her også. Vil så gjerne bake mer, men trenger en bittelitt lavere terskel! Men skulle hatt litt større kjøkken også, på kjøpet.

    Liker

    • Hihi, det kan jeg kjenne meg igjen i – det er jo nettopp når man står der med verkende armer at man virkelig skulle ønske at man hadde en. Krysser fingrene for at et større kjøkken og en slik mekanisk medhjelper venter deg i framtida!

      Liker

  2. Tilbaketråkk: 5 x semlor | Et dryss kanel

  3. Tilbaketråkk: 2017 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..