Freelance Thursday: Coffee, good company, sunshine and stout

Iblant lurer jeg på om jeg noen gang kommer til å få meg en «ordentlig» jobb. Man blir jo så bortskjemt som frilanser! Det er slik en luksus å kunne jobbe når og hvor man vil!

Tidligere i vår tok jeg en frilansdag sammen med fine og festlige Frøydis, som var i London noen uker. Vi er i samme bransje, og møttes faktisk første gang ansikt til ansikt på introduksjonskurs for tekstere! (Vi var liksom blogg-bekjente fra før, hihi. Synes sånt er så utrolig koselig.)

Her i byen kryr det av kaféer med gode kontorkvaliteter. Frøydis og jeg møttes i Fitzrovia, en veldig sjarmerende bydel.

Freelance Wednesday(Har forresten konkrete planer om å besøke dette lille muséet!)

Nå gikk vi i stedet til The Riding House Café, som jeg hadde lest mye positivt om. De hadde god plass, store vinduer og friske blomster, så vi fikk et godt inntrykk med én gang.

Freelance WednesdayVi slo oss ned ved langbordet og bestilte kaffe.

Freelance WednesdayJeg var iført vintagekjole og rød leppestift, slik jeg gjerne er.

Freelance WednesdayDa kaffekoppene var tomme og vi hadde fått snakket fra oss litt, fant vi fram datamaskinene våre og skred til verket.

Jeg oversatte en episode av humorprogrammet 8 Out of 10 Cats for BBC. (De som er nysgjerrige på teksterjobben, kan jo lese dette innlegget!)

Freelance WednesdayTenk å få dele kontor med denne luringen!

Freelance WednesdayVed lunsjtider bestilte vi litt mat, som brød med olje og hummus. (Herlighet, jeg er i ferd med å bli hummus-avhengig.)

Freelance WednesdaySamt mer kaffe, så klart.

Freelance WednesdaySå fortsatte arbeidet i noen timer til.

Frøydis hadde forresten både RR-klistremerke og dino-deksel, helt etter mitt hjerte.

Freelance Wednesday
Freelance Wednesday

Vi jobbet fram til vi var ferdige med det vi hadde planlagt å gjøre den dagen, og da var klokka nesten fire. Perfekt!

Jeg tok meg en liten runde i lokalet, og ettersom stedet pleide å være en stall, gledet jeg meg spesielt over detaljene som passet inn i ridehus-konseptet.

Freelance Wednesday
Freelance Wednesday
Freelance Wednesday

Så pakket vi sammen og takket for oss. Ute var det blå himmel og sol!

Freelance WednesdayVi ble enige om at det var tid før øl, og gikk til første og beste pub. (Det er jo aldri langt mellom dem her i London, hihi.)

Freelance WednesdayGuinness i godt selskap klokka fire på en torsdag ligger høyt oppe på lista over det beste som finnes.

Freelance WednesdayVi skålte og smilte og snakket og hygget oss en god stund. På et tidspunkt ble vi spurt av to fyrer ved nabobordet om å være vitner til en kontraktinngåelse og underskrive noen papirer. Morsomt og hyggelig! Selvfølgelig inngår man viktige kontrakter over en øl i dette landet.

Da vi hadde drukket opp, gikk vi ut igjen. Nå begynte kveldsmørket å senke seg over gatene.

Freelance WednesdayFrøydis og jeg skilte lag, og var veldig fornøyde med dagens forløp!

Jeg tok tube hjemover, og leste i denne boka på veien.

Freelance WednesdayVel hjemme spiste jeg pastarester til middag, ettersom Jonasflotte hadde sen forelesning…

Freelance Wednesday…og til dessert tok jeg en kakebit til kaffen. Lille My passet på at jeg brukte den riktige kaffekoppen – det er så kjekt med sånne markører når man har mange like krus og glass! Oppskriften på kaka, som er blitt en av mine klassikere, finner dere her.

Freelance WednesdayDet var den fine frilans-torsdagen!

Freelance Wednesday– – – – –
In other words: A Thursday with my friend Frøydis, who was in town for a few weeks, and who is a subtitler like me. We spent the day at The Riding House Café in Fitzrovia, drinking coffee and translating and enjoying each other’s company. When we finished our work, we went out for a beer. (In the evening I had leftover pasta and this cake.) Oh, the freelance life!

14 tanker på “Freelance Thursday: Coffee, good company, sunshine and stout

  1. Må alltid innom Pollocks-lekebutikken i Covent Garden når jeg er i London, men det museet visste jeg ikke om!! Skal definitivt innom neste gang jeg er nedover :D

    Liker

  2. Det hørtes helt perfekt ut, det er sånn jeg ønsker meg det! Skal sjekke ut innlegget om teksting, det virker spennende. Hadde én forelesning om det i Portugal i fjor og vi fikk så vidt prøvd oss, men jeg fikk aldri satt meg ordentlig inn i det. Oppdaget bloggen din forrige uke og liker den veldig godt! Spennende og morsomt, alt sammen :)

    Liker

  3. For ein koseleg dag! Det er verkeleg noko ved å jobbe på kafe – ein får liksom konsentrert seg så mykje betre, synst eg. Har forresten gått til innkjøp av Slaughterhouse 5 etter innlegget du skreiv, no ventar eg berre på at den skal dukke opp i posten. Gledar meg til å byrje å lese! :)

    Liker

    • Enig, det er et fint alternativ til hjemmekontoret, og jeg er også gjerne ekstra fokusert og produktiv når jeg sitter på kafé!
      Å, så morsomt at du har kjøpt og skal lese den – håper den faller i smak! Jeg kommer også til å måtte skaffe meg den etterhvert, det er ei sånn bok jeg har lyst til å ha i hylla og kunne lese flere ganger. Kos deg meg den!

      Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..