My favourite classic Youtube clips

Hva er vel bedre enn litt fjasete underholdning midt i uka? Jeg lar meg inspirere av Vicky, som lagde et slikt innlegg i fjor!

Youtube var en viktig sosial greie i min ungdomstid. Det virker jo rart å skrive i dag, men videoer på nett var noe nytt og kult, og noe vi kunne samles om. Vi utvekslet linker hele tida, og vi kunne sitte i flere timer og vise hverandre nye klipp og le så tårene trillet. I friminuttene, på skolebussen og på fest. Her kommer noen klipp som for meg er blitt de store klassikerne!

Tre av disse videoene er egentlig lydklipp. Vi begynner med dem:

Voicemail Accident Hilarious
En fyr ringer sjefen for å fortelle at han blir forsinket, og ender opp som kommentator når en sær scene utspiller seg foran ham.

Johhny.mp3
Dette lydklippet er faktisk mye eldre enn Youtube – jeg husker at mp3-filen ble sendt rundt og spilt allerede da jeg gikk på ungdomsskolen, og sitater fra denne monologen har gått igjen i tjue år. Dette er nok spilt inn som en del av en anti-ruskampanje, men fyren har sitt helt egne språk, så man ender opp med å høre på hvordan han snakker, ikke hva han egentlig sier. Sjalalai og hornmusikk til folket!

Tilbud på Helgø
Du, Margrete… Dette er den beste beskjeden som noensinne er blitt lagt igjen på noen telefonsvarer. Punktum.

Så har vi noen musikkvideoer:

Fattern – Badekaret til Pelle
En utrolig sær sang, full av flotte nødrim, med en herlig Paint-preget video til.

«Weird Al» Yankovicv – Word Crimes
Dette er den nyeste favoritten, fra 2014. Weird Al har tatt en dårlig og ekkel poplåt og gjort den så mye bedre! Morsom tekst for oss språknerder, og veldig stilig animert video.

Glede glede glede strømmer innenifra
Dette er en slager som har spredd seg i flere av mine sosiale kretser. En lovsang fra en gjeng på Sørlandet som kaller seg Jesusvenner, og som for øvrig har drøssevis med lignende videoer. Det er så enkelt og ektefølt, og så festlig å se på med ironisk distanse – og det beste skråstrek verste er at sangen er fengende, slik at man gjerne får den på hjernen. Forresten høres det ut som at han synger «Harry Potter er min finske far».

Jan Terri – Losing You
Sangen er ikke noe å skryte av, men musikkvideoen tar kaka. Luksus på lavbudjsett! Alle burde finne seg et rør de kan stå og mime ved.

Se, der går en zebra
Nok en tullete låt, som skjærer i ørene, med en særdeles hjemmelaget video til.

Til slutt har vi noen tilfeldige klipp fra medier, kamera og skjermer i inn- og utland:

Wilhelm Tyskeberget
Solskinnshistorien om en helt spesiell gubbe og en dramatisk hendelse på Finnskogen. Unnskyld meg, jeg skal bare skyte noen irriterende fugler.

Yosemitebear Mountain Double Rainbow
Denne ble jo kjempepopulær, men det skader ikke å se den igjen, og kanskje er det noen som ikke har fått den med seg? Vi har ledd godt og mye av dette klippet. En fyr på fjelltur ser to regnbuer og klikker i vinkel. What does it mean?

Dan Børge brekker seg
Mer skal det ikke til. Gull fra NRK-arkivet.

eHarmony Video Bio
Ei jente skal prøve nettdating og lage presentasjonsvideo, men får problemer underveis. (Ekte eller ikke, jeg synes den er gøyal uansett!)

Bonusklipp: Can’t Hug Every Cat
Noen laget en sang basert på den forrige videoen! Frustrerende fengende, haha…

Vaskebur
What is now, cow? Dette er kanskje den aller største klassikeren fra ungdomsårene mine. En nederlandsk sang med «norsk tekst» og tilfeldig sammenraskede illustrasjonsbilder. Jeg klarer fortsatt ikke å se denne uten å le så jeg gråter.

Som jeg har moret meg med å sette sammen dette innlegget, hoho!

Nå vil jeg sende stafettpinnen videre: Hva er deres Youtube-favoritter?

– – – –
In other words: Remember when we were young and shared Youtube clips? These are my favourite classics! Some are in Norwegian, I’m afraid, but not all of them! What are your favourite clips?

14 tanker på “My favourite classic Youtube clips

    • Oooh, så morsomt å høre at den sangen – og den tekstlinja – også går igjen hos dere!
      Heia Mallorcablusen! Den husker jeg fra første året på Journalisthøgskolen. En klassiker! Hurra for lokalmediene <3

      Liker

  1. Älskar verkligen Can’t hug every cat :) Så catchy sång :) Vaske bur är något som ofta spelas och sjungs med sambon. Varje fest med hans vänner från ungdomsskolen så spelas den ett par gånger :)

    Liker

    • Ja, er den ikke kul? Både teksten og videoen gjør meg glad!
      Oooh, takk for tipset, denne hadde jeg ikke sett. Kjenner jo sangen fra før, og videoen var jo helt herlig, haha!

      Liker

  2. Hahaha! Glede glede glede hører vi også på – blir litt glad av den på en utrolig creepy måte! Men nå tør jeg ikke høre på den mer, for den er så fengende.

    Liker

    • Å, herlighet, så morsomt at du har insider information om påleggssituasjonen på Helgø, haha!
      Mange takk for linken, denne kjente jeg ikke til – jeg lo høyt!

      Liker

  3. hoho, jeg har ikke tid til å se hele videoen, men at om katter likte jeg sung (grenser på pseudo depresjon, eller ganske nervøs dysphoric plagiat); katter er frelsere, yeh …. og da også dette andre på vaskebur (på grunn av sin musikk og rytme som jeg også ofte kjenner stedet for at av renere sandkasse mine «hooligan» katter .. men jeg ler også med at av de » accident, hillarious» story.
    anyway , i like also this : – yaakov kirschen @ drybones cartoon twitter . and this : get fuzzy comic strip go comics .

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..