A happy, humble Christmas

Yule
Yule
Yule

Nå er jeg klar. Leiligheten lukter av klementin og kanel, og den ene veggen prydes av julekort, og jeg har vasket og handlet, og kjøleskapet er fullt av gode greier, og julemusikken spiller mer eller mindre døgnet rundt.

Juleferien og julegleden er i ferd med å senke seg de fleste steder, og det er så fint å tenke på at folk hygger seg overalt. Nå skal det feires! Festivus, X-mas, Ludachristmas, Christmukkah (fra henholdsvis Seinfeld, Futurama, 30 Rock og The OC, som alle har gode juleepisoder) – samme hva eller hvordan du feirer, håper jeg at du koser deg for tida.

Jeg merker at mange automatisk synes synd på meg når jeg sier at jeg skal være alene i jula. Det er det ingen grunn til.
I kveld skal jeg legge meg i nytt sengetøy – gleder meg allerede, hoho! – og i morgen tidlig skal jeg slange meg på sofaen, spise marsipan og se Tre nøtter til Askepott på DVD.
Så skal jeg ta på meg en fin, julerød kjole, og så skal jeg ta meg en rusletur og smile til alle på min vei, og når jeg kommer hjem skal jeg koke julegrøt. Sjansen for at jeg får mandelen er ganske stor!
Muligens spiser jeg lunsj mens jeg spiller et gammelt dataspill, eller mens jeg ser på enda en julefilm, ettersom jeg har Netflix-lista full. Trolig blir det noen Skype-samtaler også, med familie og venner andre steder.
Jeg har kanskje ikke noe juletre her i London, men jeg har et slags juleris med pynt på, og jeg har telys som skaper stemning, og jeg har fått en haug med julegaver hjemmefra. Herlighet, så heldig jeg er!
For første gang kan jeg dessuten utforme julemiddagen min helt selv, og den kommer til å bestå av nøttestek, potetstappe, rødkål, broccoli og rødvinssaus, for å nevne noe. Som seg hør og bør skal jeg drikke øl og avevitt til, og selvfølgelig spise Christmas pudding til dessert.
Jeg skal skåle for juletida og for alle jeg er glad i, og så skal jeg skåle for meg selv, fordi jeg er sterk og tøff og flink til å kose meg.

Det blir ingen overdådig markering med masse pynt, glitter og stas. Jeg trenger jo ikke stort. Det blir en liten og personlig feiring, full av sånt som jeg liker og sånt som er viktig for meg. Det passer meg utmerket, og det er jo ikke så rart, ettersom jeg bestemmer helt selv! Forresten kan jeg gjenta det hele dagen etter, hvis jeg har lyst til det, for her i England feirer de jo 25. desember… Det er faktisk ikke måte på, haha.

Jeg er alene, men jeg er ikke ensom. Jeg har skrevet om min individualistiske natur tidligere, og ser på dette som en ny og spennende erfaring. Jeg kommer til å savne kjæreste, venner og familie, men det er helt greit og ganske sunt iblant, og jeg skal for øvrig være sosial i romjulsdagene. Selve jula feirer jeg på egenhånd i år, og jeg har valgt det av egen fri vilje, og jeg gleder meg. Det håper jeg at alle som leser også gjør! Dette blir så bra.

GOD JUL, kjære dere!

– – – – –
In other words: The Christmas holidays are here, and so is the Christmas spirit! I’m so excited about the coming days – I’m filling them with all the things I like. Just like I’ve filled the fridge and the pantry, hoho. The apartment smells of clementine and cinnamon, and everything is ready. However, I can sense that a lot of people pity me when I tell them that I’m celebrating on my own. There is no need. I’m alone, but not lonely. I’m an individualist, you know. I’ve chosen to do Christmas in my own company this year, and I’m looking forward to it. It won’t be a grandiose, glittery celebration – it will be a small, personal, humble and very happy one. I hope you are happy, too, and I wish you a wonderful holiday season!

14 tanker på “A happy, humble Christmas

  1. Hihihi, jeg smilte godt da jeg leste om de gode oddsene for at du får mandelen i grøten! Synes julefeiringa di høres knall ut, Synnepus, og det er jeg helt sikker på at den blir også. Kos deg maksimalt, gjør kun hyggelige ting og ha det supert! Stooor juleklem fra meg :-*

    Liker

  2. Ønsker deg en koselig julefeiring, Synne! Jeg har fulgt bloggen din siden litt før du flyttet til Paris og finner mye inspirasjon til livsglede her inne!

    Liker

  3. Åhh, det høres helt nydelig ut, kos deg masse! Jeg funderer på å gå inn i det nye året alene, med bobler og alt av favorittmat, -snop og -musikk :-)

    God jul!!

    Liker

  4. Dette var så fint å lese! Som jeg skrev på julepodcasten skal jeg også feire alene!! Enkelte synes det høres trist ut, men jeg skal nyte julefreden max og gleder meg til julefred og alt det gode som hører med :)
    GOD JUL, Synne!

    Liker

  5. Tusen takk for fine kommentarer, dere! Jeg har hatt det kjempekoselig i jula, og kan trygt anbefale å feire på egenhånd for dem som er nysgjerrige på det! Håper alle har hatt en strålende julefeiring, og jeg ønsker dere alle gode ting for det nye året! <3

    Liker

  6. Tilbaketråkk: My Christmas on my own | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..