Travel guide: Edinburgh

Around Edinburgh

Her kommer noen anbefalinger til dem som skal besøke skottenes hovedstad! For en herlig by!

Jeg må ærlig innrømme at jeg tilbragte mesteparten av tida i Old Town, så jeg er ikke så kjent i de mer moderne bydelene. Favorittområdene ble Grassmarket, Cowgate, Candlemaker Row og det gamle universitetskvarteret. Så mye sjarm og så mange flotte bygninger!

Vintage: Herman Brown
En liten, men fullstappet butikk med alt fra ordinære bruktklær til virkelige vintageskatter.
151 West Port

Iskrem: Mary’s Milk Bar
En liten, koselig isbar med retrostil, hyggelig betjening og kjempegod hjemmelaget is.
19 Grassmarket

Around EdinburghSeverdighet: The Real Mary King’s Close
Skikkelig stemningsfull omvisning i de gamle, avstengte, underjordiske delene av gamlebyen. Her sitter det mange skumle historier og tragiske skjebner i veggene!
2 High Street

Restaurant: The Witchery
Gammelt, berømt og anerkjent spiseri med intenst god mat, som ligger i veldig stemningsfulle lokaler rett ved slottet. Her må man betale litt, men det er det verdt!
Castehill, the Royal Mile

The Witchery
The Witchery

Kjoler: Cookie
Alle som liker svinsing og retrostil bør ta en tur hit! Stort, fargerikt utvalg av søte og morsomme kjoler.
29 Cockburn Street

Severdighet: Edinburgh Castle
Jeg vil nærmest kalle et slottsbesøk for en selvfølge, ikke bare på grunn av hvor fint det er innenfor murene og hvor mye historie som sitter i veggene, men også fordi man får flott utsikt over byen fra toppen av åsen.

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle

Vintage: Armstrong’s
To store butikker med digert utvalg av både klær, sko, vesker og tilbehør. Litt stive priser iblant, men man kan gjøre noen skikkelige funn!
83 The Grassmarket + 64-66 Clerk Street (Eierne har visst også et mindre utsalg under et annet navn, The Rusty Zip, som ligger i 14 Teviot Place)

Lunsj: Lucano’s Kitchen
Veldig koselig italiensk sted med sterk kaffe og diggbare smørbrød og supper med høy vegetarfaktor. Perfekt!
Bonus: Dette stedet ligger tilfeldigvis i nærheten av The Elephant House, kaféen hvor J.K.Rowling satt og skrev på den første Harry Potter-boka!
37-39 George IV Bridge

Around Edinburgh

Innkvartering: Edinburgh Caledonian Guesthouse
Nyoppusset pensjonat i et fint hus og et hyggelig område. Gode senger og god frokost. Det går buss rett forbi i retning sentrum, men det er gangsavstand og mye fint å se på veien.
14 Granville Terrace, Merchiston

Severdighet: National Museum of Scotland
Varierte og veldig godt presenterte samlinger med temaer og tidsepoker for enhver smak! Det viktorianske hovedgalleriet gjør dessuten dette til det vakreste muséet jeg har besøkt.
Chambers Street

National Museum of ScotlandBakeri: Dough Re Mi
Veldig koselig sted ikke langt fra hotellet vi bodde på, som lager veldig gode bakervarer hver morgen. Perfekt å rusle innom på vei til eller fra byen!
127 Gilmore Place

Jeg har ingen barer på denne lista, men det er fordi at det bugner av dem i hele byen, og de fleste har sjarm og godt utvalg av både øl og dram. Brewdog er jo skotsk, så det er jo et godt sted å begynne! Før jeg reiste fikk jeg anbefalt Lucky Liquor Co og Holyrood 9A, og selv om jeg dessverre ikke rakk å besøke dem, gir jeg herved tipsene videre til dere. Skål!

Forresten så finnes alle innleggene mine fra Edinburg her.

GOD TUR!

Around Edinburgh
Around Edinburgh
Around Edinburgh
Around Edinburgh

– – – – –
In other words: This is my little guide to the Scottish capital! I really fell for the Old Town! If you go, I recommend vintage shopping at Herman Brown and Armstrong’s, and if you like new retro dresses you will love the shop called Cookie. Lucano’s Kitchen is great for lunch and The Witchery is great for a slightly fancy dinner. Mary’s Milk Bar has delicious ice cream, and if you’re into spooky stuff you’ll like The Real Mary King’s Close, a walk through an abandoned, underground part of town. The Castle is worth a visit, too! I also liked the Edinburgh Caledonian guesthouse, where we stayed, the gorgeous National Museum and finally the Dough Re Mi bakery close to the b’n’b. (I didn’t include any bars here, but that’s just because they are everywhere! I suppose I should mention Brewdog, which is Scottish, and although I didn’t have time to go there myself, I’ve been told that Lucky Liquor Co and Holyrood 9A are good places.) All my posts from Edinburgh can be found here, by the way. Bon voyage!

13 tanker på “Travel guide: Edinburgh

  1. En utrolig fin guide! Denne skal jammen blas fram om (les: når) jeg reiser til Edinburgh i fremtiden. For noen flotte bilder! Blir så uendelig reisesyk! :)

    Liker

  2. Så herlige bilder. Jeg har aldri vært i Edinburgh, men det er et av de stedene jeg har veldig lyst å dra til. Husker jeg og noen venninner hadde en plan om det for en stund tilbake, men det ble dessverre ikke noe av. Husker det var veldig billige flybilletter med ryanair ;p Hvis jeg snart kommer meg dit skal jeg huske å lese dine tips:)

    Liker

    • Takk! Edinburgh er et flott sted! Ja, Ryanair har ofte skikkelig rimelige flyreiser… Så lenge man klarer å manøvrer seg gjennom jungelen av ekstra kostnader på nettsiden deres, kan man jo gjøre skikkelige kupp. Jeg krysser fingrene for at det blir nytt liv i planene deres etterhvert!

      Liker

  3. Jeg fant en kilt butikk i paris, sier vi at det føles større når man kle med ; (men kanskje jeg ikke er så ivrig etter å gjøre ) . vel, med andre ord, jeg virkelig ønsker å kle i … hihi !

    Liker

  4. Edinburgh er veldig fint! Var der en gang for leeenge siden på klassetur(!). Bodde på et grusomt hostell, men opplevde masse artig og såg mye fint. Har du noen hoteller du anbefaler? Eller kanskje et koselig hostell? :) Har veldig lyst å ta en tur til!

    Liker

    • Uff, det er kjedelig når overnattingsstedet trekker ned, men heldigvis skal man jo først og fremst bare sove der! Jeg kan anbefale pensjonatet som er nevnt i guiden, Edinburgh Caledonian Guesthouse. Veldig hyggelig sted! Ja, denne byen er definitivt verdt flere besøk!

      Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..