Not for me

Ti ting jeg takker nei til.

– Jordbærsmak på is, snop og til og med syltetøy. Bare ferske jordbær smaker jordbær, synes jeg!

– Tabloidaviser og kommersiell radio. Jeg blir bare irritert, hehe.

– Moter. De kan inspirere meg innimellom, men jeg har alltid kledd meg slik jeg vil, uavhengig av hva motebildet dikterer.

– Svart te og rooibush-te. Grønne greier til meg, er du snill!

– Samtidlistteratur. Jeg ønsker meg eventyr og virkelighetsflukt, så jeg synes faktisk det er kjedelig å lese om dagligdagse ting!

– Tobakk. Jeg har aldri prøvd å røyke, engang. Skjønner ikke hva som appellerer, haha.

– Religion. Jeg er en glad og fornøyd og sterk ateist.

– Cognac. Huff. Når jeg en relativt sjelden gang drikker brennevin, velger jeg akevitt eller whiskey.
(Ja, jeg skriver whiskey med e, jeg har jo bodd i Irland!)

– Sminke. Foruten leppestift, så klart! Ellers bruker jeg ingenting, hverken til hverdags eller fest. Jeg vil føle meg og se ut som meg selv.

– Hvit sjokolade. Det blir for søtt for meg, og ettersom det ikke inneholder kakaomasse, mener jeg at det egentlig ikke er sjokolade i det hele tatt, haha.

Din tur! Har vi noen ting til felles, kanskje, eller er vi helt uenige på enkelte punkter?

Hva takker du nei til?

– – – – –
In other words: Ten things that make me say no, thanks. Strawberry flavoured ice cream, sweets or even jam. Only fresh strawberries taste like strawberries, if you ask me! Tabloid papers and commercial radio (I think they’re just annoying, really). Fashion trends (they do inspire me now and then, but I have always worn what I want, regardless of what the fashion industry dictates). Black tea and rooibush tea (green stuff for me, please!). Contemporary realist literature (I want adventure and escape, so I actually find it boring to read about everyday events). Tobacco (I’ve never even tried smoking a cigarette – I just don’t see the appeal). Religion (I am a happy, capable atheist). Cognac (I drink spirits now and then, but I choose our national liquor aquavit or whiskey. Yes, I write whiskey with an e – I’ve lived in Ireland, you know!). Make-up (apart from lipstick I wear nothing, not even to parties and special occasions. I prefer to look and feel like myself). White chocolate (I think it’s too sweet, and because it doesn’t contain cocoa mass, I would argue that it’s not really chocolate at all, haha). Your turn! Maybe we have some things in common, or maybe some of my views are opposite of yours? To what do you say no, thanks?

Reklame

29 tanker på “Not for me

  • Åhå! Vi har en nabo på hytta som plystrer kjempehøyt og skjærende hver morgen, så vi hører det helt opp til oss, hundre meter unna. Han hadde du nok ikke vært særlig begeistret for. Jeg liker grønne erter (men det gjorde jeg ikke som liter, husker jeg) og er glad i science fiction, som du jo vet. Enda godt vi kan være gode venner likevel, hihi <3

   Liker

 1. Jeg ELSKER hvit sjokolade, jeg. (Men nå kan jeg også spise en hel 200g-plate alene, så, da er jeg kanskje feil person å spørre) Enig med jordbærene, tobakk, svart-te og roiboosh (sistnevnte er jo bare….vond..?) og moter. Jeg aner ikke hva som er in en gang! Dessuten skifter det jo hele tiden.

  Elsker lister..! Ha en fin uke <3

  Liker

  • Haha, da kan du ta deg av den hvite sjokoladen som jeg ikke spiser! Ja, jeg synes rooibush smaker treverk? Jeg følger heller ikke med på hva som er in, og jeg bryr meg heller ikke om hva som er ut – jeg bruker det jeg vil. Enkelt og greit. Ha en fin uke, du også!

   Liker

 2. White chocolate contains no cocoa so it’s not chocolate. Dislike. Bananas, off my list. Strawberry flavoured things dislike, only fresh and jam will do

  Liker

  • I like bananas – as long as they are not too green or too brown.. How fun that we agree on the white «chocolate» and the strawberry flavouring!

   Liker

 3. Du glemte barn, Synne! Fin liste ellers, hoho. Jeg takker jo som kjent nei til alkohol og tobakksvarer, barn, religion, høyrevridd politikk, rasisme, dyremishandling og annet som går på at dyr ikke har det fint. Pluss masse annet «småtteri», haha!

  Liker

  • Det er ingen komplett liste over ting jeg ikke liker, altså! (Jeg sier selvfølgelig heller ikke «ja, takk» til rasisme eller dyremishandling, for eksempel – eller urettferdighet, forurensning, barnearbeid, krig…) Valgte å fokusere på «småtteriet» for å holde listen på et litt lettere nivå, hehe!

   Liker

 4. Enig med tobakk, alkohol, tabloider og reklame. Ellers takker jeg nei til det jeg kaller Topp-10-på-Ark-romaner, rømme, majones og dressing, og folk som alltid har rett. I tillegg liker jeg ikke sladder og baksnakking, trangsynthet og ketchup *grøss*

  Hvit sjokolade (eller «sjokolade») og svart te, derimot… Nam!

  Liker

  • Åh, jeg ELSKER rømme, haha! Jeg sier også nei, takk til majones og ketchup. Sennep, derimot, er jeg veldig glad i!
   Jeg liker selvfølgelig heller ikke sånt som baksnakking og trangsynthet, men hvem gjør vel egentlig det? Slike ting fikk ikke være med på lista, ettersom de fleste er enige om at de er negative.
   Når jeg sier nei til hvit sjokolade, blir det mer til deg, hoho!

   Liker

 5. oh lala! så det var fint for meg (som er ikke lett spiller) for å dele med deg. den er full av interesse for meg. fordi som alle andre når det kommer til hva vi liker (eller ikke); det er «self» av intimitet som er bygget på tolkningen av opplevelsen, følelsene i kroppen, som varer; sin historie. målet er å forvandle det som er negativt, det positive reelle. det du foreslår i dette spillet sammen, for mange, ville det være en fortelling, med en liten dobbel (som Timmi Gresshoppe «w disney»). derfor; tjene til å sette ned en gruppe som gjør foreningen; (Associate tenkning), som styrker.
    og som jeg har å si som de andre: Jeg liker ikke fotball, tabloid, populær radio , yak smør, røyk tobakk miljø; jeg kjenner med min religion, og jeg er glad med. (Leveren er ikke overført), kryssord og krim ikke liker; Beklager, men den franske cognac er stor ( selv om foretrekker «Armagnac»), er irsk whiskey den eneste jeg elsker; Jeg liker mer mørk sjokolade, sier jeg nei til ferske melkeprodukter, har avsky (hvis ikke til ost). Jeg er mot hat (den ekstreme politiske venstre og høyre) . Jeg liker ikke Gratis hat mot andre , rasistisk og umenneskelig behandling (den kinaping, morderer ). Kort sagt, bør det ikke krenker de grunnleggende forbudene . og : ( sellerirot … hihi! )

  Liker

  • Jeg er heller ikke noe glad i fotball, haha. (Har ikke fulgt så nøye med på verdensmesterskapet, for å si det slik.) Jeg er naturligvis også imot hat, rasisme og umenneskelige handlinger – det er liksom såpass selvsagt at jeg ikke tok det med på lista… Jeg liker sellerirot, da!

   Liker

  • Haha, det lurer jeg også på! Jeg har riktignok ikke noe imot lukten av gode sigarer, men det kunne ikke falle meg inn å fyre opp en likevel, liksom.

   Liker

 6. Jeg liker ikke fersk koriander eller sigarettrøyk (spesielt lukten). Jeg blir litt sint av bråkete musikk og jeg sovner av science fiction.

  Liker

 7. hehe ! det kunne være bedre detaljert at jeg egentlig ikke liker det, og si nei: jeg aldri spiser insekter, larver tilberedes i kjøkken tandence nye proteiner; og blomster stokkroser; men dette til syvende og sist har liten betydning, gitt den måten verden fungerer. det er ofte til seg selv for å være i stand til å la gå, for å finne forskyvningen; og bo i god menneskeheten .

  Liker

 8. Samme som deg, frøken!! Kanskje av forskjellige grunner på noen, men! Meeen jeg liker samtidslitteratur, da. Liker fantasy – flukt fra virkeligheten… Også synes jeg religioner er ganske spennende, jeg! Det er så mange ting jeg takker nei til… Men jeg har blitt så politisk at alt går til slutt dit. Men så er jo alt i livet politikk også…

  Liker

  • Jeg er helt enig i at religion kan være interessant å lære om, men jeg har ikke noe behov for det sånn personlig, om du skjønner. POlitikken sniker seg inn både her og der, det er helt sant. Jaaa, fantasy!

   Liker

 9. Tine: Endelig en til som ikke liker fersk koriander! Gjett om jeg sleit da jeg bodde et halvt år i Mexico, haha!
  Andre no-nos er i likhet med Synne: tabloidaviser, reklameradio (og -TV!), moter (jeg fatter dem aldri) rooibosh, tobakk og religion.

  Derimot sier jeg ja til cognac, men nei til whiskey og akevitt, hihi (samboeren, derimot, drikker begge deler – så barskapet tilfredsstiller de fleste!).
  Kaffe har jeg heller aldri forstått meg på. Og selleri *grøss*.

  Hvit sjokolade funker når det ikke er andre søtsaker i nærheten :-D

  Liker

  • Haha, så morsomt at dere er flere som kan stå sammen mot koriander! Jeg synes det er godt, men det har jo en ganske særegen smak.
   Det er kjekt med et variert utvag i barskapet, selv om man kanskje ikke drikker alt selv…
   Åh, jeg blir bare mer og mer glad i kaffe. Nå skal jeg lage meg en ny kopp, hoho!

   Liker

 10. Hehe morsomt å lese=) Veldig enig i at ingenting smaker som ekte jordbær, mselv om jeg spiser ting som lissom skal smake det da :P Jeg har aldri prøvd å røyke, (ser egentlig likk ned på folk som gjør det) snus eller narkotika og holder meg unna te, kaffe, øl og vin (egentlig all alkohol bortsett fra drinker og somersby!) Jeg føler jeg ikke som meg seg uten sminke, eller jo – ser bare jævla trøtt ut føler jeg:P Må ha litt farger og definerte vipper jeg =)

  Liker

  • Drinker er kjekt, særlig hvis man ikke er så glad i smaken eller følelsen av (sterk) alkohol! Øl og vin er nok tilvenninngssmaker, så jeg er blitt stadig mer glad i begge deler. Kaffe også!
   Hihi, det er interessant at du ikke føler deg helt som deg selv uten sminke, mens for min del er det motsatt. Gøy at folk er forskjellige!

   Liker

 11. Jeg takker nei til jordbærsmaker, kun ferske jordbær er greit, og hvit sjokolade og samtidsliteratur. Fantasy er best ass! Og sminke, men jeg sminker meg til fest i blant da! hihihiiii! Gøy å lese!

  Liker

 12. Tilbaketråkk: Last year and this year | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..