Brasserie France

God mat er noe av det beste jeg vet. Så enkelt er det.

Et bedre måltid gjør meg ordentlig glad, og jeg synes det er fint å feire store og små begivenheter ved å gå ut og spise. Det er jo ikke alltid man har penger å avse til denslags, og jeg har like stor glede av å lage gode middager hjemme, men det er noe eget ved å spise på restaurant! Jonasflotte og jeg prøver å være flinke til å unne oss noen utemiddager med jevne mellomrom.

I Øvre Slottsgate i Oslo ligger et mat-og vinhus som heter Brasserie France. Dit gikk vi rett etter nyttår for å feire oss selv og våre fire og et halvt års kjæresterier. Jeg gledet meg, for dette stedet sies å være byens mest autentiske franske restaurant, og selvfølgelig savner jeg restaurantkulturen i Paris!

Jeg ble ikke skuffet; skilt og menyer sto på fransk (med norsk og engelsk i tillegg, så klart), kelneren fulgte opp da jeg hilste ham med et bonsoir, og lokalet hadde fine detaljer som ikke føltes overdrevne.

Brasserie France
Brasserie France
Brasserie France
Brasserie France
Brasserie France

Vi hadde reservert bord, og vi slo oss ned og kjente at vi var skikkelig sultne. Perfekt.

På spisekartet fantes et utvalg klassiske ujålete franske retter. Det var ingen enorm meny, men det var likevel vanskelig å velge! Til slutt ble det fisk på oss begge.

Da vi ventet på maten tok vi en nærmere titt på bordplaten, som var dekorert med billetter og avisutklipp og denslags. På en papirlapp sto det også noen anbefalinger av spiserier i Paris, blant annet ett som ligger rett ved metrostoppet mitt, bare hundre meter unna leiligheten jeg bodde i!

Brasserie France

Forresten fikk vi også utdelt hvert vårt postkort, som betjeningen tilbød seg å frankere og sende hvis vi ville skrive til til noen. Det ville vi selvfølgelig. For et morsomt tilbud!

Så kom fisken vår svømmende. Jeg spiste ishavsrøye med smørstekt sopp, rotgrønnsaker, erter og kremet saus. Det var virkelig voldsomt godt, og vinen som kelneren anbefalte passet perfekt til.

Brasserie France

Jonasflotte spiste steinbit og var også storfornøyd med både maten og vinen.

Han hadde dessuten retrofine mansjettknapper som jeg passende nok har kjøpt til ham i Paris.

Brasserie France

Jeg hadde forresten på meg en nygammel kjole som jeg kjøpte i Bangkok, og Jonasflotte sa at han syntes jeg var fin, og det gjør meg like glad nå som det gjorde for fire og et halvt år siden.

Vi spiste og snakket og hygget oss en god stund. Blant annet mimret vi tilbake til den første gangen vi gikk ut sammen, sommeren 2009, for å drikke kaffe på Mono. Vi var forventningsfulle og forlegne og nervøse, og sånt er så morsomt å tenke på nå!

Dessuten snakket vi om året mitt i Paris, og alle de fine tingene vi gjorde sammen da Jonasflotte var på besøk, og hvordan lokalet fikk det til å føles litt som at vi var tilbake der.

Brasserie France
Brasserie France

Så, mine venner, var det tid for dessert. Her toppet det seg.

På Brasserie France har de dessertvogn. Man kan betale 145 kroner for å få tilgang til den, og så peker man på alt man vil ha og forsyner seg så mange ganger man vil. For et konsept!

Smilet mitt var stort som et vikingskip da jeg hørte vogna komme rullende og klirrende gjennom lokalet. Den stoppet ved bordet vårt, og så var det fritt frem. Der var kanelkjeks, marshmallows, bakkels, sjokoladekonfekt, makroner, crème brulée, bærblanding og fruktkompott, fløteis og sorbet, sjokolademousse, sitronterte… Det var bare å velge og vrake!

Brasserie France

Jeg forsynte meg tre ganger, om jeg husker riktig, og smakte på nesten alt. Denne siste delen av måltidet er innhyllet i en slags lykkelig sukkertåke i minnet mitt, haha. Jeg har stor appetitt på dessert – det er alltid plass! – og her kastet jeg alle hemninger over bord. Åh, så mye godt.

En optimal avslutning på en veldig koselig kveld!

Brasserie France

Hit går jeg gjerne igjen når Parissavnet er for stort eller sukkernivået for lavt. Jeg kan ikke annet enn anbefale dette stedet til alle som liker god mat, god vin og ikke minst god dessert!

– – – – –

In other words: Good food is really good. It’s that simple. A great meal makes me happy. I like celebrating things by going out to eat (which is quite costly here in Norway, so for most of us it’s not an everyday thing). I love experimenting in the kitchen and preparing delicious meals at home, but there is something special about going to a restaurant. There is a place here in Oslo called Brasserie France, which is said to be the most authentic French bistro in town. When my I boyfriend had been together for four and a half year, we went there to mark the occasion. I have missed the Parisian restaurants since I moved home, and I wasn’t disappointed! The signs and menu were in French, and the waiter answered accordingly when I greeted him with a bonsoir, and the place had a nice French touch to it which wasn’t exaggerated. We both ordered fish, and while we waited we looked at the list of recommended eateries in Paris. One of the places was right in my old neighbourhood, just a few hundred yards from my metro and my apartment! We were also given postcards, and if we wanted to send them to someone, the restaurant would treat us to the stamps. What a fun surprise! Then the food came and was scrumptious, and our waiter gave us each a glass of great wine to go perfectly with our dish. We really enjoyed the meal, the atmosphere and eachother’s company. It was a fun coincidence that my boyfriend wore geeky cuff links I gave him, from Paris! I wore a new, yet old dress bought in Bangkok, and when Jonas told me I looked nice, it made me as happy now as it did four and a half years ago. When it was time for dessert and the dessert trolley came rolling through the room, my smile was the size of a Viking ship. At Brasserie France you can order the trolley and pick whatever you want and be served as many times as you like! There were biscuits, puff pastries, chocolate, marshmallows, macaroons, crème brulée, fruit and berries, ice cream and sorbet, chocolate mousse, lemon tart… It was a dream. I tasted almost everything and had three servings. I think. This part of the meal is draped in a sugar sweet fog in my mind, haha. I threw all inhibitions overboard! It was the perfect ending to a lovely evening. I recommend this place if you’re ever in Oslo!

Reklame

20 tanker på “Brasserie France

 1. Dette stedet anbefales! Vi har vært der et par ganger fra jobb, og bare dessertvogna alene gjør det verdt hver eneste krone :) PS Flotte bilder!

  Liker

 2. For et tips! :) Jeg planlegger en tur til Paris i løpet av våren, men spørs om det ikke blir en oppvarmingstur dit før avreise! :)

  Liker

 3. Har vært der mange ganger, det er familiens yndlingsrestaurant. Ikke bare pga maten men også fordi servitørene er utrolig profesjonelle, noe som ikke er normen i Oslos restaurantverden. Man føler seg alltid velkommen på Brasserie France.

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Paris on paper | Et dryss kanel

 5. Høy kvalitet og atmosfære som du beskriver . og noen «bonnes adresses» også her kan bekrefte . ærlig , jeg vet ikke fisk røye , men fortell meg : råd av vin , som var hva ? Jeg synes også at saus stekt smør og fløte er et godt akkompagnement . selvfølgelig, for min smak går til kjøtt. da, bare sånn , sa du ja til så mange søte desserter ! bare i forbifarten , mansjettknapper er den beste tonen med skjorten . og jeg er også glad for å vite at fransk mat er godt i rampelyset , i oslo . bare å huske den gigantiske bok , som jeg tidligere hadde snakket du :» le grand dictionaire de cuisine de » alexandre Dumas » , fyller det hennes sult for hver side , og det er viner anbefalt med …. du git meg vilje til å spise i kveld . ( men som jeg hadde en uke litt skrøpelig . ) jeg skal være forsiktig .

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..