On top of the town

Man behøver ikke alltid reise langt for å få et avbrekk og kjenne feriefølelsen bre seg i kroppen. I sommer tilbragte jeg en helg på hotell med Jonasflotte, midt i Oslo, og var turist i egen by. Vi prøver å være flinke til å nyte godt av alt Tigerstaden har å by på, for det er ikke lite! Vi pleier å ta noen netter på hotell med jevne mellomrom, ettersom det koster lite og man får mye igjen.

Som om ikke gode senger og hotellfrokost er supert nok, fikk vi denne gangen et ekstra flott rom. Vi overnattet på Clarion Hotel Royal Christiania, hvor min kjære søster Taran tilfeldigvis jobber, og hun trakk i noen tråder og skaffet oss spektakulær utsikt. Bonus!

Allerede da vi gikk ut av heisen i fjortende etasje, ble det klart at vi ville få litt å kikke på.

CIMG8613

Vi låste oss inn på et lyst og luftig værelse med minimalistisk og elegant innredning.

CIMG8606
CIMG8607

Ja, takk til myke morgenkåper!

CIMG8642

Utsikten gjorde seg gjeldende allerede på badet. Ikke for de blyge.

CIMG8608

Finest var den fra balkongen, så klart. Vi gikk ut i vinden og trakk den godt inn.

CIMG8610

Hei, Oslo! Du er fin.

Vi brukte dagen i byen, og da vi kom tilbake om kvelden, hadde bildet forandret seg ganske markant. Vi skålte i god vin høyt over hustakene, de mørke gatene og de mange lysene.

CIMG8628
CIMG8623
CIMG8640
CIMG8632
CIMG8627

Jeg tror en fin utsikt er noe som taler til oss mennesker på et veldig primitivt plan. Jeg tror vi til alle tider har søkt opp i høyden, i fjell og i trær og i hus, for å kunne snu oss og se nedover og utover. Vi vil se byen, skogen, slettene, havet, horisonten.

Ut, opp og avgårde!

– – – – –
In other words: I spent a couple of days at a hotel with my boyfriend, right here in Oslo. Who says you have to go far away to get a break? Certainly not me. We stay in hotels quite regularly, because this city has a lot to offer, and it’s a reasonable way to get that lovely holiday feeling. There’s nothing like starting the day with a big breakfast buffet! This latest stay was enriched by the view from our room. My dear sister works at the hotel, so she pulled some strings and got us a spectacular vue – what a bonus! It could be enjoyed from the bathroom – not for the timid! – or from the balcony. By day and by night, it was a real treat. I think a nice view is something that speaks to us humans on a very primitive level – I think we’ve always climbed mountains and trees, just to be able to turn around and look down and out. We want to see the city, the forest, the plains, the sea, the horizon. Out, up and away!

Reklame

10 tanker på “On top of the town

 1. For noen fine bilder! Det er så gøy hvordan det man ser omtrent hver eneste dag ser så nytt og spennende ut fra høyere opp! Og store gater man går i ser ut som små stier <3

  Liker

 2. for en vakker fin høyde som du brukte i denne byen «Oslo «utsikt panorama flotte . det er så sjelden å ha :skogen, havet og byen, under blikket på horisonten på samme tid!. Jeg er helt enig med din mening om dette emnet (Primitivt nivå). «Nietsche» som i («Freidig kunnskap») må bringe instinkt av kunnskap til det som allerede er kjent. hvorfor ,kan være fordi du har et siste bilde, vakre (-«live er Fantastisk»). helheter fragmentert (våre liv) til Outlook-visninger (når jeg er på toppen av fjellet (eller hotell), ser jeg ting jeg ikke vet når jeg er nede.): horisonter.
  det var en liten refleksjon, se bare som vennlighet, for ideen om horisonten, og fordi bildene er vakre.

  Liker

 3. Dette er ein sabla bra idé! Å vere turist i eigen by, litt meir ordentleg enn mange gjer det – å ta inn på hotell om berre for ei natt gjer kjensla heilt annleis! Fekk så lyst til å gjere det same! Gjerne med ein slik utsikt!

  Liker

 4. Dette har jeg faktisk aldri tenkt på! For en super idé! : ) Perfekt til de gangene man har litt penger til overs, men ikke nok til både flybilletter og hotell.

  Liker

 5. Tilbaketråkk: Patchwork: October | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..