Books and dust and dear old friends

Et godt stykke oppe på Grünerløkka, i en del av Markveien som ikke er så trafikkert eller besøkt av andre enn de som bor der, ligger butikken Spøk og spenning. En liten, uavhengig bruktbokhandel i et gammelt lokale med rosett og stukkatur. Bak disken står en skjeggete fyr som ikke nødvendigvis er så glad i å småprate, men som er veldig kunnskapsrik og hjelpsom. Han er heller ikke redd for å gi deg en god pris på det du vil ha med deg hjem – og her er det mye man vil ha med seg hjem!

Her er vinylplater, VHS-kassetter og utgaver av «Norsk dameblad» fra 1942. Her er duppedittene du bare har sett maken til på markeder i utlandet eller i rotete kasser på mørke loft. Her er alle bøkene du leste som liten, her er bladene du sparte opp ukepenger for å kjøpe hver måned gjennom hele ungdomsskolen, her er filmene du så med vennene dine på pysjamasfest. Her er alle figurene du er glad i, samlet på ett sted, fra gulv til tak. Her kan man tilbringe mye tid.

CIMG9776

Reol på reol og haug på haug med lektyre; tegneserier, skjønnlitteratur, prosa og alt derimellom.

CIMG9775

Morsomme portrettbilder, fine forsider og nips til pynt.

CIMG9777

Skrivemaskiner, samlefigurer og sjeldne album i skjønn forening.

CIMG9780

Gamle, gulnede barnebøker med nydelige, naivistiske omslag.

CIMG9781

Stappfulle hyller med hundrevs av fargerike bokrygger, lukta av blekk og papir… Blir det bedre?

CIMG9774

Praktbøker, puslespill, kosedyr og kakebokser – her er det rom for alt.

CIMG9778

Spøk og spenning er en litt bortgjemt godbit i hovedstaden. Et sjarmtroll og en skattekiste!

– – – – –

In other words: In short, this little treasure chest is called Spøk og spenning (which translates to something like «amusement and suspense»), and it’s one of my favourite shops in Oslo!

14 tanker på “Books and dust and dear old friends

  1. Ååå, den butikken høres en del ut som antikvariatet på Hadeland som jeg elsket da jeg var yngre. Da hadde vi hytte i det området og så dro jeg stadig innom et antikvariat som hadde massevis av gamle blader, pocketer, bøker og cder og fant alltid noe fint og sånn er det nok på “Spøk og spenning” også. Jeg må dra på oppdagelsesferd dit, det er nå klinkende klart for meg. Tusen takk for tipset! :)

    Liker

  2. Åh! Der var eg i april i år. Fekk heile Hornblower-serien i norsk omsetjing i den vakraste innbindinga som finst. Til berre 120 kroner! Eg skal garantert dit igjen <3

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..