Bicycles, you say?

CIMG3928

CIMG4331

CIMG4348

CIMG4344

CIMG5050

CIMG4347

CIMG4345

CIMG3831

CIMG4840

CIMG4349

CIMG4231

Yes, I do.

Det er fine, fargerike, personlige, søte sykler overalt i Paris! Nå som våren er her, er det ekstra mange av dem (selv om man kan sykle her året rundt, ettersom det ikke ligger snø gjennom vinteren). Jeg synes det er så hyggelig å se blide folk på sykler, og her er det mye mer utbredt enn i Norge, blant alle typer mennesker. Unge, gamle, damer, menn, forretningsfolk, studenter… Veldig mange tar sykkelen fatt, og det synes på bybildet.

Sykler er jo ikke bare fine å se på, de er miljøvennlige også. Paris sliter i perioder med mye luftforurensning, så det er kjempebra at folk velger å tråkke i stedet for å kjøre bil. Trafikksystemet er også godt tilpasset med egne filer, felt og lys for syklister. Kanskje en dag, Norge! Selv har jeg har ikke syklet her ennå, for det er ikke alltid så praktisk (les: sømmelig) å sykle når man sverger til skjørt og kjoler, men jeg har veldig lyst til å låne eller leie en sykkel og ta en tur på en solfylt dag!

Om det er for tidlig å finne frem sykkelen hjemme i gamlelandet, men man har lyst til å være litt miljøvennlig likevel: Slukk lyset denne lørdagskvelden! Jeg skal markere Earth Hour mellom 20.30 og 21.30, og jeg har oppfordret hele klassen vår til å gjøre det samme (det var overraskende få som kjente til fenomenet, så da kan man benytte anledningen til å spre budskapet!). Det koster så lite å tenne noen levende lys, slå av taklampene og ta del i denne verdensomspennende bevegelsen. Dessuten er det veldig stemningsfullt! For ikke å snakke om nerdete: Join the Dark Side, muahaha!

Forresten, dere: Tusen, tusen takk for alle de fine kommentarene jeg har fått de siste dagene. På de åtte sannhetene, og særlig på antiteksten, som jeg var litt nervøs for å legge ut. Det betyr mye for meg! Jeg smiler hver eneste gang noen legger igjen en hilsen, og det er så godt å vite at jeg kan tillate meg (og tørre, hihi!) å være personlig. Dere gjør meg skikkelig glad.

Nyt helga!

– – – – –

In other words: Paris is full of cute, colourful bicycles! Now that spring is here, there are even more that usual. I love seeing smiley people riding bikes, and this is a more common sight here than in Norway, among all kinds of people. The old, the young, men, women, business people, students… There are many who choose to cycle, and that is clearly visible on the streets. Bikes aren’t only charming, they’re also good for the environment. Paris struggles with high air pollution, and it’s such a good thing if people go by bike instead of by car. The traffic system is well adapted with lanes, crossings and lights for cyclists. I myself haven’t cycled yet – it is not always practical (or appropriate) when you swear by skirts and dresses – but I’d like to borrow or rent a bike and go for a spin on a sunny day! If you want to do something for the environment, but you can’t go cycling: Turn off the lights this Saturday evening! I am taking part in Earth Hour between 20.30 and 21.30. It takes so little to light a few candles, switch off the lamps and participate in this global movement. What’s more, it’s very cozy, not to mention nerdy: Join the Dark Side, muahaha! Hey, I also want to say thanks for all the lovely comments I have received on my last posts. Especially this one, which I was nervous about. It really means a lot to me. I smile every time someone leaves a few words, and it feels so good that I can permit myself (and be brave enough!) to write in a personal way. Ye make me happy. Enjoy the weekend!

Reklame

17 tanker på “Bicycles, you say?

 1. Sykler er så fint! Savner sykkelen min i Norge kjempemye, har ikke en sykkel her i England enda, og det er veldig rart, siden jeg vanligvis sykler hver dag. Hadde til og med piggdekk om vinteren! Kanskje jeg bryr meg for lite, men jeg syklet alltid i skjørt og kjoler uten problemer :)

  Liker

 2. Earth hour er alltid så fint og koselig :) Vi hadde masse levende lys, og TVen på siden det var Spellemann herbi Stavanger. Så fine sykler! Jeg elsker å sykle, og det går helt fint, selv med skjørt og kjoler ;)

  Liker

 3. ja, det er veldig hyggelig om våren, i mai sykling (det er tryggere enn i paris byen) i Vincennes Skogen som er: i paris 12 th. og som følge mer frihet (små blomster på sykkel sal) for å knytte poesi (for Hispanic): – «caminante,no ay camino», «Antonio Machado» (cheminant , il n’y a pas de chemin»! ). god uke !. og også til alle de heldige, som er på ferie !

  Liker

 4. Åh vilka fina cyklar. Önskar det vore fler cykelvänliga vägar här i Oslo så jag kunde hämta hit min fina röda cykel från Sverige.
  Det går att cykla med kjole/skjørt, men man måste bara hålla ihop benen ordentligt eller ha på sig korta shorts under.

  Liker

 5. Hei,
  har mye glede av å lese bloggen din, den sjekkes for nye innlegg -nesten- hver dag.
  Et tips: på 80-tallet fantes det noe som het «bukse-skjørt», hvis du klarer å oppdrive et stilig second-hand/vintage eksemplar av dette i Paris, skulle sykling med skjørt være en lek:)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..